Wandelen USA: de 12 mooiste hikes

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?šŸ¤—

Wil jij gaan wandelen in de USA? Dan ben je hier aan het juiste adres! Inmiddels hebben wij namelijk al meer dan 30 verschillende hikes in de USA gemaakt.

Van Arizona, Utah en Californiƫ tot Wyoming, Montana, Washington en Oregon. In dit blog delen we de 12 mooiste hikes die jij in de USA kunt maken!

Bij elke hike geven wij aan hoe zwaar hij is, zodat je zelf kunt bepalen welke USA hikes er passen bij jouw niveau. Daarnaast linken we naar ondersteunende artikelen die je nog meer informatie bieden.

Ben je van plan om met een camper of tent te reizen door de USA? Bekijk dan ook ons blog “wildkamperen USA (incl. 8 mooie spots)

1. Grinnell Glacier Hike

Glacier National Park
Staat: Montana
Afstand: 17 km (return)
Stijging: 550 meter
Niveau: medium

De Grinnell Glacier Hike is zo’n hike waarbij de tocht minstens net zo mooi is als de eindbestemming.

Je komt langs 3(!!) fantastisch gekleurde bergmeren, een gletsjer en kleine watervallen. Daarnaast heb je ook een grote kans om wildlife te spotten.

De route is vrij lang, maar doordat je geleidelijk stijgt en het uitzicht waanzinnig is hebben wij de hike niet als zwaar ervaren.

Meer weten over deze hike? Lees dan ons volledige blog over de Grinnel Glacier hike.

Grinnell Glacier Hike

2. Half Dome Hike

Yosemite National Park
Staat: Californiƫ
Afstand: 25,5 km (return)
Stijging: 1.463 meter
Niveau: zwaar
Let op: permit noodzakelijk

Half Dome is de meest bekende rotsformatie van Yosemite National Park.

De beklimming ervan is letterlijk en figuurlijk adembenemend!

Het laatste gedeelte naar de top heeft namelijk een stijgingspercentage van maar liefst 60% en moet met behulp van kabels beklommen worden. Een spannend stuk, wat wij deze hike juist extra speciaal maakt.

Kabelsectie Half Dome Hike

Om bij deze kabelsectie te komen loop je eerst over de Mist Trail en John Muir Trail heen. Trails die door velen gezien worden als de mooiste hikes van het park.

Meer weten over deze hike? Lees onze ervaringen, tips en routebeschrijving in het blog: ‘Half Dome hike – Yosemite National Park.’

Geen permit voor de kabelsectie of niet de conditie om deze hike te lopen? Wandel dan de Mist Trail (naar boven) + John Muir Trail (naar benden) combinatie.

3. Figure-8 Loop

Bryce Canyon National Park
Staat: Utah
Afstand: 10,5 km (return)
Stijging: 488 meter
Niveau: makkelijk/medium

Met de Figure-8 Loop combineer je delen van 4 verschillende hikes: de Rim Trail, Queens Garden Trail, Navajo Loop en Peek-a-Boo Loop.

Samen vormt dit een fantastische hike, waarbij je de hoodoos vanuit allerlei verschillende hoeken kunt bewonderen. Het voelt net alsof je een sprookje in bent gestapt!

Bryce Canyon is een relatief klein National Park, hierdoor kun je in 1 dag gelijk het grootste deel van het park zien.

Hoogtepunten Southwest USA

De Figure- 8 Loop staat op de 1e plek in onze top 10 hoogtepunten in Southwest USA. Benieuwd wat er nog meer in dit lijstje staat? Neem dan vooral even een kijkje!

4. Angel’s Landing

Zion National Park
Staat: Utah
Afstand: 8,7 km (return)
Stijging: 457 meter
Niveau: makkelijk/medium
Let op: permit noodzakelijk!

Angel’s Landing is 1 van de meest populaire hikes van de USA. Wanneer je met behulp van stalen kabels naar de top van deze rotsformatie klautert begrijp je gelijk waarom!

De hike is leuk, uitdagend en geeft een waanzinnig uitzicht over Zion National Park!

Vanaf bus stop ‘The Grotto’ loop je eerst zo’n 2,5 km over de West Rim Trail, gevolgd door 21 haarspeldbochten die ‘Walter’s Wiggles’ genoemd worden. Deze relatief steile route brengt je uiteindelijk bij ‘Scout Lookout’.

Angel's Landing

Nu wordt het pas echt leuk! De Angel’s Landing Trail met kabelsecties start namelijk vanaf hier. Op sommige stukken kan het pad vrij smal worden, dus doe dit deel alleen wanneer je geen last hebt van hoogtevrees. Wij hebben de kabelsectie echter als leuk en niet als eng ervaren. Ter vergelijking: de Half Dome kabelsectie (nummer 2 in deze lijst van hikes in de USA) is spannender.

5. Delta Lake

Grand Teton National Park
Staat: Wyoming
Afstand: 13 km (return)
Stijging: 700 meter
Niveau: medium, laatste deel zwaar

Delta Lake is onze favoriete hike in het Grand Teton National Park. Doordat wij om 05.45 uur begonnen met wandelen konden we in alle rust genieten van het meer. Later op de dag kan het druk worden.

Onderweg heb je uitzicht op zowel Bradley Lake als Taggart Lake.

Er zijn geen borden die de weg naar Delta Lake wijzen. Het eerste deel volg je de borden richting Surprise/Ampitheater Lakes tot je bij de coƶrdinaten ‘43.72822, -110.765265‘ komt. Hier sla je rechtsaf.

Hikes USA - Delta Lake

Je komt nu bij een vlakte met veel losliggende stenen. Hier moet je links omhoog tussen de bomen door. Dit is de veiligste route die je naar boven kunt nemen. Alsnog moet je wel over meerdere rotsen en omgevallen bomen heen klauteren. Maar het is de moeite meer dan waard!

6. South Kaibab + Bright Angel hike

Grand Canyon National Park
Staat: Arizona
Afstand: 27 km
Stijging: 1.335 meter (en 1.457 meter daling)
Niveau: zwaar (!)

Het heeft iets speciaals om vanaf de rim helemaal tot aan de Colorado River in het dal te lopen en weer terug (Rim-to-River-to-Rim-hike).

Jaarlijks trekt de Grand Canyon meer dan 5 miljoen bezoekers, maar (als we de onderzoeken moeten geloven) loopt slechts 1% hiervan naar de bodem van de kloof. De meeste bezoekers blijven veilig bovenop de rim.

Voor ons was dit echter de ultieme manier om te ervaren hoe groots en vooral hoe diep de Grand Canyon wel eigenlijk niet is.

Grand Canyon

Let op! Dit is bij uitstek de zwaarste hike die wij in de USA gemaakt hebben. Doe deze hike alleen wanneer je lichamelijk erg fit bent en veel hike ervaring hebt. Daarnaast raden we je af om deze hike als daghike te doen in de maanden juli en augustus vanwege de warmte.

Onderweg kom je langs verschillende mooie viewpoints, zoals ‘Ooh Aah Point’ op de foto. Wanneer je niet de gehele hike wilt maken is dit overigens alsnog een mooi punt om naartoe te hiken en weer terug.

7. Iceberg Lake Hike

Glacier National Park
Staat: Montana
Afstand: 15,6 km (return)
Stijging: 389 meter
Niveau: makkelijk/medium

De tweede adembenemende hike in Glacier National Park in dit lijstje! De meters hoge Ptarmigan Wall torent boven het diep blauwe Iceberg Lake uit!

Het is geen technische, maar wel een vrij lange hike. Doordat je minimaal stijgt hebben wij deze hike echter als gemakkelijk ervaren.

De meeste mensen stoppen hun hike wanneer ze bij het meer aankomen, maar wij besloten de heuvel links van het meer (een stuk) omhoog te klauteren. Dit doe je over veel losliggende stenen. Zodoende konden we ook het meer van wat hoger bewonderen en hier namen we ook deze foto.

Wandelen USA - Iceberg Lake

8. Cascade Pass + Sahale Arm Trail

North Cascades National Park
Staat: Washington
Afstand: 19 km (return)
Stijging: 1.250 meter
Niveau: medium

Wanneer je in Washington State bent, zorg dan dat je tijd vrijmaakt om North Cascades National Park te bezoeken. Bekent om de ongerepte natuur en de vele gletsjers.

Tijd voor maar 1 hike? Kies dan voor de combinatie: Cascade Pass en Sahale Arm Trail.

De eerste 4,5 km loop je tussen de bomen, maar de rest van de hike heb je continu een waanzinnig uitzicht; op de indrukwekkende North Cascade Range en/of Lake Doubtful.

Sahale Arm Trail - foto Vrolijk op Reis

9. Subway Cave Hike

Sedona
Staat: Arizona
Afstand: 9,5 km (return)
Stijging: 122 meter
Niveau: makkelijk

Bekijk de foto en je begrijpt gelijk waarom de Subway Cave in dit lijstje van mooiste hikes in de USA thuishoort. Niet?

Om bij deze prachtige grot te komen loop je eerst over de Boyton Canyon Trail heen. Bij de coƶrdinaten ‘34.927750, -111.861861‘ sla je rechtsaf. Let op: er staan hier geen wegwijsborden en ook Google Maps laat je in de steek.

Wanneer je echter op Maps.me ‘Boynton Subway’ intypt zie je wel een pad lopen.

Om de grot in te komen moet je nog een klein stukje omhoog klimmen. We zagen dat sommige mensen moeite hadden met dit gedeelte. Wanneer dit bij jou het geval is: iets verder naar links loopt er nog een pad naar boven. Dit pad is iets makkelijker. Daarna moet je wel nog een stukje langs de rotswand lopen om bij de grot te komen.

Zin om nog een mooie hike in Sedona te maken? Kijk dan ook eens naar de Cathedral Rock!

10. Boy Scout Tree Trail

Jedediah Smith Redwoods State Park
Staat: Californiƫ
Afstand: 8,8 km
Stijging: 228 meter
Niveau: makkelijk

Redwood State en National Parken bezoek je omdat je hier de hoogste bomen ter wereld kunt bewonderen.

Ter reverentie: de hoogste boom ter wereld is 115 meter hoog en staat in Redwood State Park. Het is helaas niet legaal om deze te bezoeken. Maar tijdens de Boy Scout Tree Trail kom je bomen tegen van maar liefst 107 meter hoog!

mooiste hikes USA

Langs deze route staat ook een boom die de naam ‘Boy Scout Tree’ heeft gekregen. Vergeet niet om hier even te kijken, want deze boom is zowel in omvang als in hoogte erg indrukwekkend. Zie foto hierboven.

Wij hebben ook de Tall Trees Grove Trail gelopen, maar de Boy Scout Tree Trail was toch echt onze favoriet.

11. Delicate Arch hike

Arches National Park
Staat: Utah
Afstand: 4,8 km (return)
Stijging: 146 meter
Niveau: makkelijk

Delicate Arch is de grootste losstaande arch van Arches National Park en tevens het boegbeeld van het park.

Deze plek zul je niet snel voor jezelf hebben, zelfs niet wanneer je voor zonsopkomst vertrekt. Toen wij om 06.00 uur deze foto wilden maken stonden er al 6 mensen in de rij.

Toch blijft het een hele speciale plek die wij niet hadden willen missen. Wij hebben meerdere arches bekeken en dit was gewoonweg de mooiste.

Delicate Arch

12. Misery Ridge Trail

Smith Rock State Park
Afstand: 8,8 km (loop)
Stijging: 550 meter
Niveau: makkelijk

Wanneer je het landschap van de Misery Trail ziet denk je waarschijnlijk dat dit in Arizona of Utah is? Nee, dit is Oregon!

Op slechts 30 minuten rijden van Bend vind je de Misery Ridge Trail.

Een gemakkelijke hike waar je ongeveer 3 uur voor nodig hebt. Het zwaarste deel van de route is gelijk aan het begin. Direct nadat je met het bruggetje de Crooked River oversteekt zijn er namelijk een aantal haarspeldbochten gevolgd door rotsachtige trappen.

Mooiste hikes USA - Smith Rock State Park

In 35 – 40 minuten minuten liepen wij van de parkeerplaats naar het viewpoint dat je op de foto ziet. Om bij dit punt te komen moet je een klein stukje van het hoofdpad afwijken, coƶrdinaten: 44.368197, -121.140964.

Terug zijn wij over de Mesa Trail en River Trail gelopen. Het laatste deel loop je langs de rivier.

Weet jij nog andere mooie USA hikes die wij zeker een keer moeten doen? Laat het ons dan vooral weten. Wij zijn altijd blij met nieuwe tips!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *