Wildkamperen USA: de regels + 8 mooie spots

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?šŸ¤—

De USA brengt wildkamperen naar een hoger niveau. Nooit eerder bezochten wij een land waar er zoveel mogelijkheden zijn tot legaal wildkamperen en waar de faciliteiten ook nog eens zo goed verzorgd zijn.

Wildkamperen wordt in de USA ook wel ‘boondocking’ of ‘dispersed camping’ genoemd. Tijdens onze 3 maanden durende USA reis, hebben wij 65 nachten gekozen voor wildkamperen. Wij hebben nooit enige problemen ondervonden.

Vergis je niet, wildkamperen is zeker niet overal toegestaan in de USA, maar in dit blog proberen we zo duidelijk mogelijk de afspraken in kaart te brengen. Daarnaast zullen wij ook onze 8 favoriete kampeer spots met jullie delen.

Wildkamperen op BLM Land en in National Forests

Goed nieuws! Wildkamperen op BLM land of in National Forests is legaal, tenzij anders aangegeven wordt.

Het ‘Bureau of Land Management’ heeft meer dan 247 miljoen acres aan grond (rond de 99 miljoen hectare) in beheer. Daarnaast zijn er in de USA 154 National Forests te vinden. Genoeg ruimte om te kamperen dus!

Onze ervaring is dat er heel duidelijk aangegeven wordt wanneer je ergens niet mag kamperen. Met borden en/of door het gebied af te zetten met hekken.

Er zijn ook gratis campings op deze stukken land te vinden. Hier zijn vaak faciliteiten aanwezig zoals: toiletten, picknicktafels, afvalbakken en vuurkorven. Wij waren verbaasd over hoe goed deze plekken onderhouden worden. Vaak was er zelfs wc papier aanwezig. Je mag op deze campings alleen kamperen op de met nummer aangegeven plekken. Bij deze campings geldt verder: first some, first serve. Vrij weinig BLM georganiseerde campings accepteren reserveringen.

Belangrijke regels:

 • Verblijf maximaal 14 dagen binnen een periode van 28 dagen op een plek. Dit is de algemene regel, tenzij anders aangegeven wordt. Bij de meeste locaties waar wij geslapen hebben stond de maximale periode aangegeven op borden.
 • Plaats je kamp minimaal 100 feet (30 meter) bij een waterbron vandaan.
 • Be bear aware! Houd je kamp schoon: ruim eten en kookgerei gelijk op na het koken. Laat geen afvalzakken buiten staan. Bewaar geen eten in je tent. Wij bewaarden wel eten in onze wagen en volgens lokalen is dit geen probleem.
 • Leave no trace! Laat de plek even netjes of waar mogelijk zelfs netter achter.
 • In Nationale Parken is wildkamperen streng verboden.

Tip: bezoek je een National Park? Zoek dan naar een National Forest in de omgeving om hier gratis te kamperen. Zo kampeerden wij onder anderen in:

 • Coconino National Forest vlakbij Sedona.
 • Kaibab National Forest vlakbij de Grand Canyon.
 • Dixie National Forest vlakbij Bryce Canyon National Park.
 • Bridger- Teton National Forest vlakbij Grand Teton National Park. Dit was op Shadow Mountain Dispersed Camping (toiletten aanwezig).
 • Custer Gallatin National Forest vlakbij de west ingang van Yosemite National Park. Dit was op West Fork Denny Creek Dispersed Camping (geen faciliteiten).

Wij zijn ook regelmatig lokale rangers tegengekomen. Zij kunnen ook leuke tips hebben voor wildkamperen in de omgeving.

Kamperen bij Walmart of Cabela’s

Bij veel Walmart supermarkten is kamperen op de parkeerplaats toegestaan, maar niet bij allemaal! Wanneer het niet toegestaan is staat dit heel duidelijk aangegeven met borden.

Zelf hebben wij bij de Walmart gestaan in het stadje Page. Er stonden tijdens deze nacht meerdere campers geparkeerd. Wanneer je geen toilet hebt wordt kamperen hier erg lastig, de supermarkten zijn namelijk van 23.00 uur tot 07.00 uur gesloten en dan kun je dus ook geen gebruik maken van het toilet.

Ongeschreven afspraken:

 • Blijf maximaal 1 nacht.
 • Geen stoeltjes/ luifel / levelers / water dumpen. Houd het bij parkeren.
 • Kamperen met een tent niet mogelijk.

Andere optie is kamperen bij de outdoor winkel Cabela’s. Hier zie je regelmatig campers overnachten. Zelf hebben wij in Salt Lake City en Mount Vernon bij de Cabela’s gestaan. Het is wel altijd handig om bij deze winkel even om toestemming te vragen.

Gebruik de app iOverlander

Voor het vinden van wildkampeerplekken gebruikten wij in de USA altijd de app iOverlander. Bekijk foto’s en lees reviews van andere kampeerders voordat je naar een kampeerplek rijdt.

Daarnaast is de app ook ideaal voor het vinden dan service stations en warme douches! Wij hadden in onze mini camper geen douche en konden zo gemakkelijk douche locaties door heel het land vinden. Vaak betaal je hier zo’n $4,- per douchesessie voor.

Ander voordeel: in de app worden heel duidelijk de grenzen van de nationale parken aangegeven. Door te kijken naar de lijnen op de kaart kun je nooit per ongeluk in een National Park kamperen.

In Europa gebruiken kampeerders hoofdzakelijk de app Park4night, maar deze wordt in de USA minder actief gebruikt.

Wildkamperen: onze favoriete spots in West USA

1. Canyon Ferry Lake

Coƶrdinaten: 46.546300, -111.571770
Internet met Verizon: ja

Een ideale tussenstop wanneer je van Yellowstone naar Glacier National Park rijdt. Je mag hier namelijk direct naast het meer kamperen, voor maximaal 14 nachten.

Op loopafstand zit ook officiƫle camping waar je voor $1,- warm kunt douchen (3 minuten). Zorg dat je voldoende kwartjes bij je hebt, want er is geen munten wisselmachine.

Het enige nadeel: in de avond (begin juli) waren er vrij veel muggen, maar wanneer je een kampvuur maakt in de aanwezige vuurkorven heb je hier weinig last van.

wildkamperen USA

2. Valley of the Gods

Coƶrdinaten: 37.316360, -109.857640
Internet met Verizon: nee

Op 50 kilometer rijden van Monument Valley ligt Valley of de Gods.

Vaak worden deze 2 valleien met elkaar vergeleken. Monument Valley vonden wij iets indrukwekkender, maar Valley of the Gods heeft 1 heel groot voordeel: je mag hier legaal wildkamperen! Dit is namelijk BLM land.

Wanneer je door de vallei rijdt kom je langs tientallen mooie kampeerspots. Je hebt geen 4×4 nodig voor deze route.

Het spreekt voor zich, maar in de zomer kan het hier vrij warm worden en er zijn geen watervoorzieningen. Zorg dat je hier tijdens deze periode pas eind middag aankomt.

Wildkamperen USA - Valley of the Gods

3. Shadow Mountain

Coƶrdinaten locatie: 43.7041800, -110.6217000
Internet met Verizon: ja

Deze kampeerplek ligt direct tegen de grens van Grand Teton National Park aan en heeft zodoende een ideale locatie. En een waanzinnig uitzicht!

Dit is een dispersed campground in het Bridger- Teton National Forest. Je mag alleen kamperen op plekken die worden aangegeven met een nummer. Ook is er een wc die regelmatig schoongemaakt wordt.

Er zijn meerdere plekken, maar wanneer je tijdens het hoogseizoen pas in de avond aankomt kan het moeilijk zijn om een plekje te vinden.

Mocht er geen plek zijn dan kun je eventueel doorrijden naar deze plek: 43.763710, -110.556410. Niet zo’n mooi uitzicht als bij Shadow mountain, maar voor de rest wel een fijne plek.

Wildkamperen USA - Grand Teton

4. Moonscape Overlook

Coƶrdinaten: 38.417417, -110.844278
Internet met Verizon: matig

Het uitzicht over de Badlands bij deze kampeerplek is waanzinnig! Vooral tijdens zonsopkomst. Je kunt dichtbij de kliffen parkeren.

De weg naar Moonscape Overlook is ruig, maar te doen zonder 4×4.

Ga niet naar deze plek op dagen dat er veel wind staat. Er is hier namelijk geen beschutting, wat koken hier al snel onmogelijk maakt en kamperen oncomfortabel.

Je kunt deze plek makkelijk combineren met een bezoek aan Cathedral Valley, 1 van onze hoogtepunten in Southwest USA.

Hoogtepunten Southwest USA

5. Bryce Canyon Dispersed Campground

Coƶrdinaten locatie: 37.660380, -112.171330
Internet met Verizon: ja

Slapen in de bossen direct naast Bryce Canyon National Park. Dixie National Forest is de perfecte locatie wanneer je dit park wilt bezoeken!

Dit is een dispersed campground en je mag hier alleen kamperen op de plekken die aangegeven worden met een nummer. De plekken zijn ruim opgezet en liggen vrij ver uit elkaar, waardoor je het gevoel hebt dat je de enige bent in het bos.

Er zijn hier geen faciliteiten aanwezig, maar wanneer je Bryce NP inrijdt kun je voor $4,- douchen bij de general store.

Wildkamperen USA - Bryce NP

6. Recapture Reservoir

Coƶrdinaten: 37.667980, -109.438030
Verizon Internet: nee

Wanneer je vanuit Monument Valley / Valley of the Gods komt en opzoek bent naar wat verkoeling is dit een ideale plek om een nachtje te staan.

Er is slechts ruimte voor 2 of 3 voertuigen en er is geen internet, maar je kunt hier heerlijk zwemmen.

Toen wij hier waren stond er ook een Dixie toilet die verrassend schoon was.

Wij verbleven aan de noordelijke kant van het reservoir. Je kunt ook aan de andere kant van het water staan, maar hier was het een stuk drukker met vooral lokale bezoekers.

De weg is geasfalteerd, dus alle voertuigen kunnen hier komen.

Wildkamperen USA

Goedkope campings in West USA

7. Lone Rock Campground

Coƶrdinaten locatie: 37.019730, -111.539180
Internet met Verizon: ja

Vanuit je camper kijken naar Lake Powell? Voor slechts $14,- per nacht (of $30,- voor een volledige week) kan het.

Deze camping ligt in het Glen Canyon National Recreation Area, daarom moet je hier ook nog entree voor betalen. Wanneer je (net als ons) een America the Beautiful pas hebt hoeft dit uiteraard niet.

De camping is informeel. Toen wij er waren was het water afgesloten en konden we niet douchen. Wel zijn er veel wc’s aanwezig.

Alle auto’s kunnen de plek die je ziet op de foto bereiken. Je kunt ook direct naast het water staan, maar hier heb je wel een 4×4 wagen voor nodig.

In de maand juni waren hier meerdere campers en was het een erg gezellige plek om te staan.

Lake Powell

8. Hammingbird Campsite

Coƶrdinaten locatie: 36.999010, -110.126390
Internet met Verizon: nee

In en rondom Monument Valley is wildkamperen niet toegestaan.

Wel zijn er lokale Navajo families die kampeerplekken aanbieden rondom hun woning. Voor $30,- per nacht stonden wij bij de familie die zichzelf Hammingbird noemt op iOverlander.

Vanaf deze kampeerplek start een 5 minuten durende wandeling waarbij je uitkomt bij een waanzinnig viewpoint over Monumen Valley! Je kunt hier fantastisch de zonsondergang kijken, zoals je op de foto hieronder kunt zien.

Wij hadden niet van te voren gereserveerd, maar zijn gewoon naar het huis gereden en hebben aangebeld. Reserveren kan eventueel via Airbnb (dit is wel iets duurder).

Er was een douche met warm water, een wc en elke spot heeft een eigen picknick tafel.

Kamperen Monument Valley
Uitkijkpunt monument valley

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *