ZELF EEN CAMPER BOUWEN

MET HET BESTE STAPPENPLAN VAN NEDERLAND

STAPPENPLAN

BOUW JE EIGEN CAMPER

In ons gratis camper bouwen stappenplan leggen wij van A tot Z uit hoe jij zelf een camper bouwt, van aankoop tot inrichting.

Na het bouwen van 4 campers, het beroepsmatig uitvoeren van tientallen camper klussen en het schrijven van 50+ gerelateerde blogs, hebben wij al onze kennis gebundeld in dit stappenplan.

Zelf camper bouwen stappenplan

Afgelopen jaar meer dan 18.000 keer gelezen!

5/5

GRATIS CHECKLIST

Checklist Camper Bouwen
Naast het stappenplan en alle installatiegidsen kun je gebruik maken van onze checklist. Zo zorg je ervoor dat je geen enkele stap vergeet en voorkom je de meest gemaakte fouten.

ONZE 4ᵉ CAMPERBOUW

TE VOLGEN OP YOUTUBE

De ”Camper Bouwen Series” bevat meer dan 35 video’s die ingaan op elk onderdeel van de camper bouw. We zijn inmiddels begonnen aan onze 4ᵉ camper een Mercedes Sprinter. Abonneer je gratis op ons YouTube kanaal. Zo blijf je op de hoogte en vind je de video’s makkelijk terug.

EEN CAMPER BOUWEN IN 3 STAPPEN

De voorbereiding van je camperbouw begint met zorgvuldig je budget samenstellen en een geschikte bus uitzoeken.
De start van de bouw. In deze stap helpen we met de bouw van de meubels, ventilatie, isolatie, elektra, water en voorzieningen.
De laatste fase, we helpen jouw camper veilig de weg op en geven je allerlei handige tips en tricks.

2. AAN DE SLAG

Het bouwen van je camper. Je vind hier talloze artikelen die je ondersteunen in deze fase.

BOUWEN

Een fantastisch eindresultaat voor de inbouw van jouw camper doe je met slimme gereedschappen, materialen en deze artikelen natuurlijk. We raden je aan te beginnen met het lezen van zelf camper meubels maken, deze staat vol met handige algemene tips, zoals houtkeuze en hoe je maten bepaald. Uiteraard is elk artikel in dit onderdeel belangrijk om te lezen als deze aansluit bij jouw wensen.

VENTILEREN & ISOLEREN

Een goede ventilatie is net zo belangrijk als isolatie. De één doet niet onder voor de ander. Zo blijft jouw camper een aangename leefruimte waar je nog tientallen jaren van kan genieten. We raden aan het camper isoleren artikel door te nemen en vervolgens 1 of meer ventilatie artikels erbij uit te zoeken.

ELEKTRA

Zelf elektra in de camper bouwen klinkt misschien spannend, maar dit is met een goed stappenplan prima zelf te doen. We raden je aan te beginnen met het lezen van camper elektra aanleggen in 6 stappen. Deze doorloopt vanzelf ook alle andere artikelen in dit onderdeel.

Elk artikel wordt ondersteund met een aansluitschema. Dit werkt overzichtelijk en helpt je bij het aansluiten van de elektra in de camper.

8 ELEKTRA SCHEMA'S

Elektra aanleggen doe je veilig met behulp van een elektra schema. Kies gratis een schema uit die het beste past bij jouw voorkeur. Vervolgens leggen we uit hoe je deze kunt aanpassen specifiek voor jouw camper.

Alle elektra schema’s >>>

WATER IN DE CAMPER

Een essentieel onderdeel van elke zelfbouw camper, het aanleggen van water. In het stappenplan water systeem geven we 3 schema’s van groot naar klein. De schema’s zijn zo opgesteld dat ze voor iedereen te begrijpen zijn en breed toepasbaar.

De aanvullende artikelen in dit onderdeel passen goed bij 1 van de watersystemen van het watersysteem artikel.

VOORZIENINGEN IN DE CAMPER

Welke voorzieningen zijn er allemaal voor in de camper en welke kan ik het beste kiezen, zodat deze perfect aansluit bij mijn camper behoefte. In dit onderdeel over de voorzieningen helpen we je graag bij deze keuzes.

gratis checklist camper bouwen

VERGEET JE GRATIS CHECKLIST NIET

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct.