10 Hoogtepunten in Southwest USA

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?ūü§ó

Rode rotsformaties en uitgestrekte woestijnvlaktes. Southwest USA is uniek en kent velen hoogtepunten.

Maar Southwest USA is ook gigantisch groot, vandaar dat we ons bij deze hoogtepunten alleen op de staten Arizona en Utah richten.

Wanneer je al deze plekken bezoekt heb je een fantastische roadtrip! Hier heb je ongeveer 3 weken voor nodig.

1. Figure-8 loop – Bryce Canyon National Park

Staat: Utah

De figure-8 loop combineert de 4 meest fantastische hikes van Bryce Canyon National Park en maakt hier 1 ultieme dagtocht van. Je loopt namelijk gedeeltes van: de Rim Trail, Queens Garden Trail, Navajo Loop en Peek-a-boo Loop.

Tijdens deze ruim 10 kilometer lange hike kun je de ‘hoodoos’ van boven en van laag in het dal bewonderen.

In totaal hebben wij maar liefst 4 uur over deze hike gedaan, omdat we na elke bocht weer versteld stonden van het uitzicht.

Je kunt deze hike starten vanaf Sunset Point of Sunrise Point. Wij begonnen bij Sunset Point en liepen over de rim naar Sunrise Point. Vervolgens daalden we af via de Queen Garden Trail tot we bij de intersectie met de Peek-a-boo Loop kwamen. Na de gehele Peek-a-boo Loop afgelegd te hebben liepen we tenslotte via de Navajo Loop weer terug naar Sunset Point.

Tip: loop de Peek-a-Boo met de klok mee. Wij vonden zelf namelijk de ‘Wall of Windows’ het mooiste gedeelte van deze hele hike en hier loop je zodoende met je gezicht gericht naartoe.

Hoogtepunten Southwest USA

2. Angel’s Landing hike – Zion National Park

Staat: Utah

Angel’s Landing is de meest populaire hike uit dit lijstje. Om de drukte te reguleren en het natuurschoon te behouden moet je daarom tegenwoordig een permit hebben om het laatste (en tevens mooiste) gedeelte van deze hike te mogen voltooien.

Om een permit te bemachtigen moet je meedoen aan een loterij, waarvoor je je in kunt schrijven via de National Park Service website.

  • Seizoensloterij: Om mee te doen aan de seizoensloterij van Angel’s Landing moet je jezelf al vroeg in het jaar inschrijven. Wij hebben hieraan meegedaan, maar zonder succes.
  • De day-before loterij: Schrijf jezelf de dag voordat je de hike wilt doen in. Dit moet tussen 0.00 uur en 15.00 uur. Ongeveer een uur nadat de loterij gesloten is hoor je of je een permit hebt gewonnen. Zodoende heb je nog tijd om jezelf voor te bereiden. Bij deze loterij hadden wij gelijk de 1e keer dat we mee deden geluk.
Angel's Landing

3. John Ford’s Point – Monument Valley

Staat: Arizona

John Ford’s Point is wat ons betreft het mooiste viewpoint van heel Monument Valley. Alsof je zo een wild western movie instapt!

Wanneer je de ruim 25km lange scenic ‘Valley Drive’ met de auto rijdt, is het mogelijk om hier te stoppen. Je hoeft voor dit indrukwekkende uitzicht dus niet eens te hiken!

Voor deze route is 4×4 niet noodzakelijk, maar wel fijn. Vooral het eerste gedeelte van de route vonden wij namelijk erg steil.

Monument Valley ligt op grondgebied van de Navajo indianen. De American The Beautiful pass is hier dus niet geldig. Je betaald ‚ā¨8,- per persoon om de vallei in te mogen.

Monument Valley Johns Point

4. Cathedral Valley Loop – Capitol Reef National Park

Staat: Utah

Wil je de mensenmassa ontlopen? Het gevoel echt remote te zijn ervaren? Veel mensen slaan Capitol Reef National Park over. En van die mensen slaan ook nog eens bijna alle mensen de 4×4 route Cathedral Valley over. Volledig onterecht! Dit is namelijk verreweg de mooiste route die wij in Utah gereden hebben en √©cht 1 van onze hoogtepunten in Southwest USA!

De mooiste plekken van deze route vonden wij: Temple of the Sun, Temple of the moon, de Bentonite Hills en Upper Cathedral Valley Overlook.

Het is een gemakkelijke 4×4 weg om te rijden, maar met 4×2 is de route echt niet mogelijk.

Hoogtepunten Southwest USA - Cathedral Valley

5. Subway Cave – Sedona

Staat: Arizona

Subway Cave was onze favoriete plek in Sedona en kon zodoende niet aan dit lijstje met hoogtepunten in Southwest USA ontbreken. De totale hike is 9,5 km lang (return). Tijdens de hike loop je het eerste gedeelte over de Boyton Canyon Trail.

Na ongeveer 3,2 kilometer lopen (zo’n 3 kwartier) moet je rechtsaf slaan om bij de Subway Cave te komen. Dit staat niet aangegeven met borden en het lijkt ook geen officieel pad. Dit doe je bij de co√∂rdinaten: 34.927748, -111.861847 .

Google Maps geeft geen hele duidelijke route, maar Maps.me wel. Zoek naar ‘Boynton Subway’.

Het allerlaatste gedeelte, om echt in de Subway Cave te komen, kan uitdagend zijn. Je moet hier namelijk omhoog klauteren.

Wanneer je deze route te spannend vindt loopt er links van deze ingang nog een pad omhoog. Deze is net iets gemakkelijker.

Subway Cave

6. South Kaibab + Bright Angel Trail – Grand Canyon

Staat: Arizona

Het heeft iets speciaals om vanaf de South Rim helemaal tot de Colorado river in het dal van de Grand Canyon te hiken (en weer terug). Wanneer je open staat voor een lichamelijke uitdaging en de Grand Canyon in zijn volle glorie wilt ervaren, dan verdient deze hike zeker een plekje op je to-do list.

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: dit is de zwaarste hike die wij ooit gemaakt hebben. De route is 40 kilometer lang, je daalt via de South Kaibab trail 1.450 meter en je stijgt daarna weer 1.335 meter via de Bright Angel Trail.

De meeste mensen maken er daarom ook een 2-daags backpack avontuur van en slapen op de Bright Angel Campground. Let op: deze moet je van te voren reserveren.

Tegen het advies in, besloten wij de gehele hike op 1 dag te voltooien. Wanneer je lichamelijk erg fit bent en veel hike ervaring hebt, is het zeker mogelijk. Tijdens de 2 warmste maanden (juli en augustus) zouden wij dit echter afraden. Zelf liepen we hem begin juni en het was toen al extreem warm. Langs de Bright Angel Trail kun je gelukkig wel je waterfles bijvullen.

Wij deden in totaal 8 uur over de route en begonnen om 05.30 uur ‘s morgens met wandelen.

Grand Canyon

7. Delicate Arch – Arches National Park

Staat: Utah

Delicate Arch is de meest bekende en grootste losstaande arch van Arches National Park.

We hebben verschillende arches in en rondom het National Park bezocht, maar Delicate Arch was toch echt de meest indrukwekkende.

Nee, deze arch heb je niet helemaal voor jezelf. Ook niet wanneer je vroeg opstaat. Om 06.00 uur (in juni) waren er bij ons al zo’n 20 mensen. Hiervan stonden er 6 mensen in de rij om een foto onder de boog te maken. Gelukkig is er vrij veel ruimte en voelde het hierdoor minder druk.

De hike is 4,8 kilometer lang (return) en hierbij stijg je 146 meter. Reken ongeveer 2 uur voor een bezoek.

Delicate Arch

8. Lake Powell (+ Horseshoe Bend)

Staat: Utah (Horseshoe Bend: Arizona)

Wij vonden het echt heerlijk om, na dagen in woestijn landschap door te hebben gebracht, een lekkere duik in Lake Powell te nemen.

Lone Rock Beach is een mooie plek voor een dag bij het meer. Of zet je tent of camper neer (met uitzicht op het meer) en blijf overnachten! Er zit hier namelijk een (informele) campground waar je $14,- per nacht voor betaald. Er zijn wc’s aanwezig. Bij Page zit een Walmart waar je eventueel boodschappen kunt doen. Achteraf zeiden we: hier hadden we langer moeten blijven!

Vanaf Lone Rock Beach is het slechts 20 minuten rijden naar Horseshoe Bend. Een vrij toeristische plek, maar nog steeds prachtig tijdens zonsondergang. Het is slechts 15 minuten lopen naar het viewpoint en er is vrij veel ruimte. Zoek dus vooral een rustiger plekje op.

Lake Powell
Hoogtepunten Southwest USA - Lake Powell

9. Corona Arch

Staat: Utah

Corona Arch ligt buiten het Arches National Park en wordt hierdoor minder druk bezocht. Onterecht, want deze arch is heel indrukwekkend!

Wanneer je naar Corona Arch loopt kom je sowieso langs Bowtie Arch. Ook kun je een klein uitstapje maken naar Pinto Arch. Hierdoor kun je dus 3 arches in 1 hike bezoeken!

Het is een gemakkelijke wandeling. Wel zit er een kleine ladder en een stukje waarbij je met een ketting omhoog klimt in de route. Toch zagen we ook een hond met zijn baasje bij de arch.

Trek ongeveer 2,5 tot 3 uur uit voor je bezoek, wanneer je alle 3 de arches wilt bezoeken.

Corona Arch
Hoogtepunten Southwest USA - Pinto Arch

10. Moonscape Overlook

Staat: Utah

Moonscape Overlook is een prachtig viewpoint over de Badlands, waar je ook kunt kamperen.

Dit viewpoint ligt dichtbij het kleine stadje Hanksville en Cathedral Valley (nummer 4 uit dit lijstje). Coördinaten: 38.4174131, -110.8442805.

Je kunt tot direct naast het viewpoint rijden. Voor deze weg wordt 4×4 aangeraden. Maar ondanks dat de weg uitdagend is, denken wij dat het ook met 4×2 te doen is wanneer je rustig de tijd neemt.

Er zitten geen grote supermarkten in de omgeving, dus zorg dat je van te voren inkopen doet.

Hoogtepunten Southwest USA

Veel plezier met jouw reis door Southwest USA en we hopen dat deze hoogtepunten het makkelijker maken om jouw route uit te stippen!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *