Cathedral Rock – dé bucketlist hike in Sedona

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Cathedral Rock is misschien wel de meest populaire hike in Sedona. Begrijpelijk, want de hike is kort en leuk. Bij sommige stukken moet je klauteren en je wordt telkens beloond met een waanzinnig uitzicht. Met als hoogtepunt de pinnacle bovenaan de top.

Afstand (return): 2 km
Positief hoogteverschil (totaal): 215 meter
Tijd: 1 tot 2 uur
Fitness niveau: makkelijk
Technisch niveau: middel

Cathedral Rock viewpoint

Startpunt Cathedral Rock hike

Coördinaten startpunt: 34.825174, -111.788540

Je kunt vanaf verschillende plekken starten met hiken naar Cathedral Rock: Back O Beyond , Crescent Moon Picnic Site of vanaf de Baldwin trailhead. De route die wij in dit blog beschrijven start vanaf Back O Beyond. Dit is tevens de kortste hike route naar de Cathedral Rock.

Bij de Cathedral Rock Trailhead, aan de Back O Beyond Road, zit een kleine parkeerplaats. Er is hier plek voor slecht 15 auto’s, maar toen wij hier in juni om 16.00 uur waren kwam er regelmatig een plekje vrij.

Ik verwacht dat de parkeerplaats midden op de dag al snel vol is. Wanneer je net iets verder rijdt zit er dan eventueel nog een andere kleine parkeerplaats. Andere optie is om de Sedona Shuttle te nemen naar het startpunt.

Parkeerplaats Back O Beyod

Red Rock pass of America the Beautiful Pass?

Bij de Back O Beyond parkeerplaats vind je een automaat waar je de Red Rock Pass kunt kopen. Deze moet je zichtbaar in je auto leggen. De Red Rock Pass kost $5,-. Ben je van plan om meer dan 2 dagen in dit gebied te hiken? Dan doe je er slim aan om een 7- daags ticket te kopen voor $15,-.

Wanneer je de America the Beautiful Pass hebt dan heb je hier geen Red Rock Pass nodig. Dit was mij van te voren onduidelijk, dus ik heb dit nagevraagd bij de visitors center.

Cathedral Rock Sedona

Route omschrijving Cathedral Rock hike

De hike naar de top van Cathedral Rock is kort, maar erg steil. In totaal deden wij er 25 minuten over om van de parkeerplaats naar het hoogste punt te komen. Wij hebben echter geen pauzes genomen, dus houd rekening met ongeveer 25 – 60 minuten naar boven hiken (afhankelijk van je conditie).

In deze hike zitten meerdere stukken waar je moet klauteren. Je moet er dus niet gek van opkijken wanneer je regelmatig je handen moet gebruiken om naar boven te komen. Zelf hebben wij dit als leuk ervaren, maar wanneer je geen hike ervaring hebt kan dit uitdagend zijn. We zagen echter ook kinderen van rond de 10 jaar deze hike voltooien. Daarnaast zitten de steile stukken niet direct naast een afgrond.

Op foto 1 hieronder zie je het meest steile stuk van de route. Op foto 2 zie je het uitzicht vanaf het officiële eindpunt van de hike. Wanneer je echter naar het viewpoint bij de Pinnacle wilt, lees dan verder.

Cathedral Rock hike 2
Cathedral Rock eindpunt

Naar het Pillar of Cathedral Rock viewpoint

De trail staat overal heel duidelijk aangegeven met manden gevuld met stenen. Hierdoor kun je eigenlijk niet verkeerd lopen. Eenmaal bij het ‘end of trail’ bord aangekomen, stoppen echter de borden en draaien veel mensen om. Zonde! Wanneer je namelijk nog net wat verder doorloopt kom je bij het (wat ons betreft) mooiste viewpoint van de hele route.

Sla bij het ‘end of trail’ bord linksaf en zoek naar de opvallende boom die je op de foto hieronder ziet. Neem eventueel een screenshot zodat je deze tijdens de hike op kunt zoeken.

Cathedral Rock - einde trail
Cathedral Rock - laatste deel hike

Bij deze boom sla je linksaf en klauter je tussen de 2 rotsformaties omhoog. Dit is weer een vrij steil stuk, waarbij je ook je handen nodig hebt. Maar geloof me, het is het waard! Nog 3 minuten volhouden en je bent er!

Cathedral Rock

Wanneer je boven komt kijk je uit op de ‘The Pillar of Cathedral Rock’. Een gigantische pilaar / naaldvormige rotsformatie. Er is een klein plateau waar je kunt staan en fantastische foto’s kunt nemen.

Tip: wanneer je deze rotsformatie met zonlicht erop wilt fotograferen, vertrek dan niet te laat. Wij kwamen om 17.00 uur boven aan en toen was de pilaar namelijk al helemaal in de schaduw. Alsnog magisch trouwens!

Uiteindelijk hebben wij dezelfde route weer terug naar beneden genomen.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *