Cascade Pass en Sahale Arm hike in Washington State

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

De Cascade Pass en Sahale Arm hike stond niet op onze to do list, totdat 3 verschillende lokale hikers deze wandeltocht als tip gaven. Zij benoemden deze tot hun meeste favoriete hike in de staat Washington. Dat wilde we met eigen ogen zien! Is de Sahale Arm hike echt zo indrukwekkend?

Route omschrijving Sahale Arm hike

Afstand: 19 km (return)
Hoogtemeters: 1.250 meter (totaal)
Tijd: minimaal 7 uur
Beste maanden: augustus en september. Begin juli kan er nog steeds veel sneeuw liggen.
Permit: niet nodig, tenzij je wilt kamperen.
Moeilijkheidsgraad: medium.
Geen technische route, maar conditioneel gezien kan het begin van de hike en het laatste gedeelte naar de top zwaar zijn.

De hike bevindt zich in het North Cascade National Park. Het Nationale Park in de ‘lower 48’ met de meeste gletsjers (Alaska is hier dus niet bij gerekend). Een feitje dat wij nog niet wisten voordat wij begonnen met wandelen, maar wat wij heel snel door hadden! Nooit eerder hebben wij zoveel gletsjers gezien in 1 hike. De eerste kun je gelijk al bewonderen vanaf de parkeerplaats!

Sahale Arm Trail - foto Vrolijk op Reis

Daarnaast heb je tijdens deze hike ook een spectaculair uitzicht op Lake Doubtful en de indrukwekkende omliggende bergen. De Sahale Arm hike is een hike waarbij je niet alleen van het eindpunt geniet, maar van de gehele wandeling. Een hike die je niet snel zult vergeten.

Startpunt Sahale Arm hike

Coördinaten startpunt: 48.475237, -121.075416

Deze hike start vanaf de Cascade Pass Trailhead. Net voor de West Entrance van North Cascade National Park vind je het stadje Marblemount. Hier sla je de Cascade River Road op. In totaal rijd je 39 km op deze weg, waar je ongeveer 50 minuten over doet. De laatste 21 km van deze weg is niet geasfalteerd, maar 4×4 is niet noodzakelijk.

Helemaal aan het einde van de Cascade River road vind je een parkeerplaats met ongeveer 60 auto’s. Toen wij hier in de maand juli om 07.30 uur aankwamen hadden wij 1 van de laatste plekken. Wanneer de parkeerplaats vol is kun je je auto in de berm langs de weg voor de parkeerplaats parkeren. Toen wij terugkwamen van onze hike hadden meerdere auto’s dit gedaan.

Wanneer je deze hike buiten het zomerseizoen wilt maken doe je er goed aan om van te voren te checken of de weg open is. Dit kun je doen op deze National Parken webpagina: North Cascade Road Conditions.

Cascade River Road
Cascade Pass Trailhead

Van de parkeerplaats naar Cascade Pass

De eerste 4,5 kilometer van de hike loop je tussen de bomen. Je loopt van de ene haarspeldbocht naar de volgende, terwijl je 480 meter stijgt. Dit is het minst mooie deel van de hele route. Slechts op enkele momenten heb je uitzicht op de bergen.

Na 65 minuten lopen kwamen we de bomen uit gelopen en werden we gelijk beloond met een waanzinnig uitzicht! Wij hebben geen pauzes genomen tijdens dit deel van de route, dus reken extra tijd afgestemd op je eigen conditie.

Vanaf hier loop je naast de bergwand nog zo’n 850 meter voordat je bij de Cascade Pass uitkomt, het hoogste punt van de Cascade Pass Trail. Persoonlijk vond ik dit een heel mooi gedeelte van de route omdat je de Johannesburg Mountain recht voor je ziet.

Bovenop de Cascade Pass zijn een aantal grote rotsblokken waar je comfortabel een pauze kunt houden en van het uitzicht kunt genieten.

Via de Sahale Arm Trail naar Sahale Glacier Camp

Vanaf de Cascade Pass sla je linksaf (in noord noordoostelijke richting) de Sahale Arm Trail op. Deze splitsing wordt aangegeven op een paaltje. Hieronder op de foto zie je de kruising, het paaltje en Bas die in de juiste richting loopt.

Route vanaf Cascade Pass

Het is vanaf dit punt nog een kleine 2 uur / 3,5 kilometer lopen naar Sahale Glacier Camp. Na nog enkele haarspeldbochten verschijnt al snel Lake Doubtful. Daarna kom je op de met gras begroeide bergrug uit en wordt je omringd door torenhoge bergen. De Sahale Arm is sensationeel! Die Amerikaanse hikers hadden geen woord gelogen! Grote kans dat je hier ook berggeiten en marmotten tegenkomt.

Doubtful Lake - Sahale Arm hike
Sahale Arm - foto 2

Tijdens de hike over de Sahale Arm stijg je geleidelijk. Alleen het laatste stuk naar Sahale Glacier Camp is erg stijl. De laatste kilometer stijg je namelijk nog 290 meter. Doordat er ook veel losliggende stenen liggen vonden wij dit het zwaarste gedeelte van de hike.

Je kunt echter omdraaien als je wilt. Zoals je op de foto hieronder ziet is het uitzicht vanaf Sahale Glacier Camp waanzinnig, maar wanneer je eerder besluit te stoppen heb je al een soortgelijk uitzicht.

Terug loop je dezelfde route als heen, met je gezicht continu op de machtige North Cascade Range gericht.

Sahale Arm Hike
Cascade Pass en Sahale Arm hike

Wildkamperen met de camper?

De Cascade River Road loopt de eerst 18 kilometer vanaf Mablemount door het Mt. Baker-Snoqualmie National Forest. In de USA is wildkamperen in (de meeste) National Forests toegestaan. Zo ook hier! Langs deze weg vind je verschillende pull-outs waar je een nachtje kunt staan. Geen bijzondere plek, maar je staat tussen de bomen, het is gratis en je kunt de volgende ochtend gemakkelijker vroeg starten met hiken. Wellicht handig om te weten dat wij hier met Verizon geen internetverbinding hadden.

Let op, want het laatste deel van de Cascade River Road loopt door het Nationale Park. Hier is wildkamperen niet toegestaan. Er wordt duidelijk met een bord aangegeven wanneer je het nationale park inrijdt.

Lees ons blog ‘wildkamperen in de USA: de regels + mooie spots’ wanneer je meer wilt weten over gratis kamperen.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *