Grinnell Glacier hike – Glacier National Park

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

De Grinnell Glacier hike is de droom van iedere hiker en onze favoriete hike in Glacier National Park! Misschien zelfs wel van heel de USA.

Deze hike brengt je namelijk langs maar liefst 3 verschillende bergmeren. Waarvan ‘Lower Grinnell Lake’ een waanzinnige smaragd groene kleur heeft en ‘Upper Grinnell Lake’ gedeeltelijk bedekt is met drijvende ijsbergen.

Daarnaast kun je de Grinnell gletsjer bewonderen, kom je langs kleine watervallen en heb je een grote kans om wildlife te spotten.

Grinnell Glacier Hike

Wat je moet weten voordat je aan deze hike start

1. Maak een auto reservering

Wanneer je met de auto naar de trailhead van de Grinnell Glacier hike wilt reizen, vergeet dan niet om van te voren een auto reservering te maken. Deze hike ligt namelijk in de Many Glacier area en hier heb je tijdens de maanden juli, augustus en september een reservering nodig.

Een reservering moet je van te voren online maken via de Recreation.gov website en kost slechts $2,-. Deze reservering is vervolgens datum gebonden en 1 dag geldig.

Wanneer je een reservering in een hotel of op een camping in Many Glacier hebt is een auto reservering niet nodig.

Geen auto reservering?

Toen wij Glacier National Park bezochten was het mogelijk om voor 6 uur ‘s morgens of na 15.00 uur ‘s middags Many Glacier te bezoeken zonder reservering. Wij konden om 05.00 uur zonder enige problemen naar binnen rijden.

Wij streven ernaar om de informatie onze website zo up to date mogelijk te houden. Maar de regels veranderen in de USA regelmatig. Kijk daarom voor je vertrekt altijd zelf nog even naar de actuele regels hierover op de nps.gov website.

2. Houd rekening met wildlife

Deze hike ligt in het territorium van de beren. Wij zagen maar liefst 2 tijdens ons bezoek aan de Many Glacier area. Zorg daarom dat je bear spray bij je hebt en geen eten laat slingeren.

Ook hebben we bewust geluid gemaakt tijdens het hiken (in de vorm van luid praten), om te laten weten dat we eraan kwamen. Je wilt namelijk voorkomen dat een beer schrikt.

Toen wij de Grinnell Glacier hike liepen kwamen wij verder een gigantische eland tegen ter hoogte van de kleine waterval. Dit prachtige beest schijnt zich vaker rondom deze hike te bevinden.

Hij keek ons aan, maar leek zich verder vrij weinig van ons aan te trekken. Wel hebben wij geleidelijk steeds meer afstand genomen (niet wegrennen).

Wildlife Glacier National Park

3. Check gesloten wegen en bosbranden

Het kan voorkomen dat er gedeeltes van het park gesloten worden door bijvoorbeeld: beer gevaar, sneeuwval of bosbranden. Wanneer dit het geval is wordt hier melding van gemaakt op de nps.gov website (zie link hierboven).

Route omschrijving Grinnell Glacier hike

Afstand: 17 kilometer (return)
Stijging: 550 meter
Niveau: medium

Het pad is niet technisch en makkelijk te volgen. Je stijgt geleidelijk en slechts 550 meter. Hierdoor hebben wij deze hike niet als zwaar ervaren. Met een afstand van 17 kilometer is de hike daarentegen wel vrij lang. Hierdoor beoordelen we de Grinnell Glacier hike als ‘medium’ en niet als ‘makkelijk’.

Startpunt Grinnell Glacier hike

Op Google Maps is het beginpunt van de Grinnell Glacier hike gemarkeerd als: Grinnell Glacier Trailhead.

Er is hier een parkeerplaats met plek voor zo’n 35 auto’s, een toilet en picknicktafels. Wij kwamen om 06.30 uur ‘s morgens op de parkeerplaats aan in de maand juli en toen waren er nog verschillende plekken vrij. Zorg wel dat je vroeg bent, want wanneer je na 08.00 uur arriveert is de parkeerplaats hoogstwaarschijnlijk vol.

Van de parkeerplaats naar Lake Josephine

Vanaf de parkeerplaats is het 1,4 km lopen tot de waterrand van Josephine Lake. Een prachtige eerste stop met het vroege ochtend licht.

De Grinnel Glacier Trail vervolgt zich rechts langs Josephine Lake (noordwestelijk). Dit gedeelte van de hike kun je ook met de ferry doen. Zo kort je de hike met zo’n 6 km (round trip) in.

Wij kozen er echter voor om niet met de ferry te gaan. Waarom? De ferry start pas om 08.30 uur en wij wilden graag vroeg starten om eventuele drukte voor te zijn.

Daarnaast is dit gedeelte van de route erg vlak en gemakkelijk. Je loopt tussen naaldbomen en hebt regelmatig een mooi uitzicht op het meer. Hierdoor was het ons de $35,- per persoon niet waard.

Wil je wel met de ferry, zorg dan dat je jouw plekje op de boot van te voren reserveert.

Wanneer je het (westelijke) uiteinde van Josephine Lake bereikt kom je uit bij een splitsing. Houd hier rechts aan, wanneer je links afslaat kom je namelijk uit bij de ferry en de Josephine hike uit (die om het meer heen loopt).

Lake Josephine - Glacier NP
Josephine Lake

Van Josephine Lake naar Upper Grinnell Lake

Vanaf de kruising aan het uiteinde van Josephine Lake is het nog 4,8 km lopen tot de waterrand van Upper Grinnell Lake. Het pad stijgt geleidelijk 480 meter.

De route wordt echt met de minuut mooier. Zo heb je onder anderen een waanzinnig uitzicht op Lower Grinnell Lake. Achteraf zei Bas: “ik vond de route eigenlijk minstens net zo mooi als de eindbestemming.” Neem dus vooral rustig de tijd om van het mooie uitzicht te genieten.

Lower Grinnell Lake
Lower Grinnell Lake
Upper Grinnell Lake
Upper Grinnell Lake

Uiteindelijk kwamen wij om 9 uur ‘s morgens aan bij Upper Grinnell Glacier Lake. Er waren toen slechts enkele andere mensen. Toen wij om 11 uur weer vertrokken bij het meer begon het wat drukker te worden en waren er zo’n 20 andere mensen. Doordat het meer erg groot is heb je hier echter nog steeds vrij weinig last van. Je kunt gemakkelijk een eigen plekje vinden om bijvoorbeeld even te picknicken.

Vanaf Grinnell Glacier Lake neem je dezelfde route weer terug naar de parkeerplaats. De route terug is wat gemakkelijker doordat het pad nu juist geleidelijk daalt.

Terugweg Grinnell Glacier Hike

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *