Elektra schema camper 2: Euro 6 – slimme dynamo camper

Dit elektra schema is speciaal ontwikkeld voor campers met een slimme dynamo. Deze slimme dynamo zit in voertuigen met een euro 6 en soms ook euro 5 motor. De Orion Tr – Smart DC DC acculader wordt gebruikt om Lithium of AGM huishoudaccu’s op te laden. De laadmodus bestaat uit het drietrappenalgoritme om de levensduur van de accu’s te verlengen.

De AGM huishoudaccu’s zijn te vervangen voor Lithium accu’s. Alle laadregelaars zijn geschikt voor beide type accu’s

In dit schema vind je 2 zonnepanelen van 150Wp elk met een Victron bluetooth laadregelaar 100 | 20. De grootte en hoeveelheid zonnepanelen kun je aanpassen. Kies de gewenste zonnepanelen in deze calculator en bereken eenvoudig welke laadregelaar je nodig hebt.

De Ective CSI omvormer/lader voorziet de camper van 230 volt via de huishoudaccu’s wanneer niet aangesloten aan walstroom. Wanneer de camper wel aangesloten staat op walstroom wordt de huishoudaccu opgeladen en de omschakelautomaat zorgt ervoor dat 230 volt stopcontacten gebruikt kunnen worden via de elektriciteit van de walstroom.

Overzicht Elektra schema 2:

  • 12 volt elektra systeem
  • Zonnepanelen: Victron MPPT Smart Solar
  • Dynamo: Orion Tr-Smart DC DC charger
  • Walstroom: Ective CSI
  • Omvormer: Ective CSI
  • Huishoudaccu: AGM

Elektra schema onderdelenlijst

Alle onderdelen uit het elektra schema vind je hieronder terug.


Blij met dit gratis elektraschema? We waarderen het enorm als je jouw bestelling wilt doen via bovenstaande artikelen en of ons wilt trakteren op een kopje koffie. Zo kunnen we deze elektra schema’s en alle andere informatie over camper bouwen gratis blijven leveren. Alvast bedankt 🙂

Voor meer informatie over de zonnepanelen, dynamo, walstroom en de elektrakast verwijzen we je graag terug naar ons hoofdartikel met elektraschema 1: camper elektra aanleggen in 6 stappen. Ook vind je hier een stappenplan hoe je de elektra in praktijk aanlegt.

Wil jij een onderdeel vervangen voor een ander. Bijvoorbeeld een grotere of kleinere omvormer lader en ben je benieuwd of dit effect heeft op het schema? Stel je vraag hieronder.

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy