15 top manieren om geld te verdienen online + toepassing

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Op zoek naar manieren om geld te verdienen online? Zoek niet verder. Ik heb hier een overzichtelijke lijst gemaakt met allerlei manieren en hoe je dit direct kunt toepassen.

Deze manieren om geld te verdienen online zijn bewezen methodes, die al door honderden anderen zijn gebruikt om ook geld te verdienen online.

Je bent dus zeker niet de enige die dit ook wilt. Gelukkig worden er miljarden op het internet verdient en kun jij dus makkelijk hieraan meedoen.

Zelf werk ik nu 2 jaar online en reis ik de wereld over. Maar je kunt natuurlijk ook op zoek zijn naar manieren om geld te verdienen online omdat je meer thuis wilt zijn, omdat je klaar bent met je huidige werk of met 9-5 mentaliteit. 

15 manieren om geld te verdienen online

 1. Verkoop via Bol.com
 2. Passief geld verdienen met affiliate marketing

 3. Handelen in Crypto

 4. Geld verdienen met online marketing

 5. Maak je eigen Instagram-cursus
 6. Maak een e-product
 7. Online tekst vertaler
 8. Online Coach
 9. Verkoop je eigen video-training
 10. Verdien geld met social media
 11. Word copywriter
 12. Word freelancer
 13. Enquetes invullen
 14. Online opdrachten
 15. Verkoop producten via Amazon

Een begin maken met online geld verdienen kan voor je gevoel ver weg zijn, maar met dit blog en een gezonde dosis motivatie vind jij ook een manier om geld te verdienen online!

Wil je graag het leven van een digital nomad?
Lees dan ook eens het blog waar ik uitleg geef over 3 digital nomad cursussen.

1. Verkoop via Bol.com

Om geld te verdienen via Bol.com hoef je zelf geen product te ontwikkelen. Het werkt namelijk zo:

Je zoekt naar een product bij een groothandel die je tof vind om door te verkopen. Vervolgens koop je dit product in grote getallen op. Of je koopt dit product in op het moment dat meerdere mensen een aankoop hebben gedaan.

Vervolgens huur je een stukje magazijn bij Bol.com en verkoopt deze producten via het gigantische platform dat zij hebben.

Bol.com ontvangt een beetje commissie en jij pakt winst op elk product. Aanmelden als partner kan iedereen, vervolgens doorloop je een kleine check en je kunt aan de slag.

2. Passief geld verdienen met affiliate marketing

Online geld verdienen met affliate marketing is één van de beste manieren in deze tijd. Iedereen koopt tegenwoordig zijn producten online. En jij kunt hier geld op verdienen zonder enige extra kosten voor de koper.

Je verdient geld doordat je mensen doorverwijst naar het product dat zij zoeken. Vervolgens vang jij hier een commissie over. 

Het prachtige aan deze manier van online geld verdienen is dat het passief gebeurd. Passief wilt zeggen dat jij geld verdient zonder dat jij daar direct uren voor hoeft in te leveren. Het is dus normaal dat als jij een dag of een week niet achter je laptop hebt gezeten, dat je gewoon een inkomen hebt verdient.

Hier moet je natuurlijk wel het een en ander voor hebben opgezet. Het meest gebruikelijk is dat je affiliate marketing toepast via websites.

manieren om geld te verdienen online

Zie je deze manier van geld verdienen online wel zitten? Ik gebruik deze methode nu al 2 jaar en vertel hier uitvoerig over in dit blog.

Met deze link kun je direct naar de cursus die ik heb gevolgd om dit op te zetten.

3. Handelen in crypto

Geld verdienen met de cryptocurrency is niet voor iedereen weggelegd. Maar ben jij goed met cijfers en statistieken? Dan is het wellicht leuk je hier verder in te verdiepen. Er valt namelijk grof geld mee te verdienen.

Men is over het algemeen voorzichtig met het handelen in de crypto. En terecht. Naast dat je grof kunt verdienen kun je natuurlijk ook verliezen.

Twee rekenwonders die hier flink veel geld mee verdienen hebben hier een gratis online training over gemaakt. Zo kun jij mooi ondervinden of deze manier van geld verdienen online wat voor jou is!

4. Geld verdienen met online marketing

Zoals je misschien al weet vind marketing steeds meer plaats online. Mensen zitten steeds meer op het internet en daar wordt op ingespeeld.

Veel bedrijven besteden hun marketing uit aan marketingbureau’s. Een marketingbureau is eenvoudig te beheren vanaf afstand. Helemaal sinds de Covid-19 uitbraak is het normaal geworden om online kennis te maken.

Als online marketeer help jij bedrijven met advertentie campagnes, social media campagnes en dus aan meer klanten.

Online marketing is een breed begrip en als je hier weinig of geen ervaring mee hebt is het verstandig je hier eerst in te verdiepen. 

Zonder ervaring een mailtje naar een bedrijf sturen met de vraag of je dit voor hun kan regelen zal waarschijnlijk niet veel succes opleveren :p .

Jezelf omscholen tot online marketeer zou een eerste goede stap zijn. Boyd Hoek heeft de SMMB Masterclass ontwikkeld en leert jouw hoe je bedrijven 1000,- tot 3000,- euro laat betalen voor een paar simpele advertenties

Ik geloofde de eenvoud hier niet van, maar een paar vrienden hebben zijn cursus gevolgd en lukte dit al binnen een maand. 

5. Maak je eigen instagram cursus

Ben je ondernemer? Heb je een dienst of product dat je graag verder wilt opschalen? 

Suzanne van Duijn is onder andere bekend van de Volkskrant en de Lonely Planet. Zij heeft een boek hierover geschreven, hoe je jouw product of dienst in een instagram-cursus kan omzetten. 

6. Maak een online product

Online geld verdienen met een e-book of e-cursus is een manier die veel voordelen heeft.

Een online product heeft geen productiekosten, je hoeft geen magazijn te beheren of te huren.

Daarnaast kun je verkoop laten doen door affiliates (zie kop 2). Zo heb jij geen kosten aan advertenties. Pas op het moment dat jij verdient betaal je een commissie uit.

Het ontwikkelen van een product kan een uitdaging zijn. Misschien heb je nog totaal geen idee hoe je dit moet doen. En hoe je dit verkocht krijgt.  

7. Online tekst vertaler

Heb je een talenknobbel of heb je een tweede moedertaal? Dan is het helemaal geen gek idee dit te gebruiken om online geld te verdienen.

Je kunt websites vertalen, artikelen vertalen of verbeteren en misschien zelfs boeken. Hoe groter de opdracht hoe meer je zult verdienen uiteraard. Gebruik maken van een automatische translator is natuurlijk uit den boze. Je zult echt twee talen volledig moeten kunnen beheersen wilt dit wat zijn voor je.

8. Online Coachen

Als coach heb jij de mogelijkheid anderen te helpen zichzelf te ontwikkelen. 

Coachen kun je ook doen op afstand dankzij het internet. Met tools zoals Skype, Whatsapp of Microsoft Teams is het heel gemakkelijk om met iemand te communiceren.

Je kunt iemand helpen in zijn algehele ontwikkeling of iets specifieker zoals met voeding of sport. Het is wel ”must” dat je verstand heb van het onderwerp. Misschien ben je zelf al expert in een onderwerp en heb je weleens een hulpvraag gekregen. Dan is personal Coach worden misschien wel wat voor jou.

9. Verkoop je eigen video-training

Net zoals met de verkoop van een e-book heeft de verkoop van video-trainingen veel voordelen.

Geen productiekosten, geen magazijnkosten. Je ontwikkeld een video op een gebied waar je expert in bent. 

Misschien ben je wel een kei in op je handen lopen, of maak je de lekkerste gerechten. Hier is serieus veel geld in te verdienen. Mensen betalen maar wat graag zodat ze niet te veel moeite te hoeven doen om het zelf uit te zoeken. Ze zien het liever op video voor gedaan.

10. Verdien geld via social media

Social media wordt als maar groter. Facebook alleen al heeft 1.67 miljard bezoekers per dag. Youtube, Instagram en Twitter volgen op de voet.

facebook

Een groot kanaal op een social media platform kan wel degelijk voor geld in de kassa zorgen. 

Denk aan adverteren voor bedrijven, reviews schrijven en ook affiliate marketing linkjes plaatsen. 

Wil jij weten hoe je dit precies doet. Check dan eens één van de volgende links

Geld verdienen online met Instagram

Geld verdienen online met Facebook

11. Word copywriter

Een copywriter is iemand die website teksten, blogartikelen, interviews en nog veel meer schrijft voor een bedrijf.

Bedrijven halen ontzettend veel voordeel uit goed geschreven teksten. Goed geschreven teksten leiden uiteindelijk in meer klanten en dus meer omzet.

Bedrijven hebben dus een flinke begroting voor (copy)writers. Als copywriter kun je al snel 150,- tot 250,- euro vragen per tekst (van plus minus 1000 woorden).

Wil jij copywriter worden? of wil je een beter copywriter worden? Volg dan de cursus van Edward, een copywriter met meer dan 20 jaar ervaring. In zijn cursus leert hij jou in 30 dagen hoe je een succesvolle copywriter kunt worden. De cursus kost op dit moment maar €10,-!

12. Word Freelancer

Heb je een skill die je online kunt uitvoeren. Zoals grafisch designer, web devoloper, copywriter (zie kopje 11) en nog veel meer andere skills. 

Neem dan eens een kijkje bij de freelance websites: Freelancer, Upwork of Fiverr

13. Enquêtes invullen

Een manier om geld te verdienen is door online enquêtes in te vullen. 

Reken niet op volledig inkomen, maar een leuke bijverdienste is zeker mogelijk.

Onderstaande websites verzorgen enquêtes die je kunt invullen wanneer en waar jij wilt. Heb je dus wat tijd over in de avond? Of heb je even niets te doen bij je ”normale” baan?

 • Euroclix, inkomen tussen de 4,- en 8,- euro per uur.

14. Online opdrachten 

Bedrijven met een nieuwe website of applicatie willen deze op een vertrouwelijk manier getest hebben. Zelfs Facebook of Google hebben controles die op grote schaal uitgevoerd moeten worden.

Dit soort opdrachten kun jij online uitvoeren. Het is niet het meest uitdagende werk. Maar zeker één van de snellere manieren van geld verdienen online.

Je doet er verstandig aan je bij meerdere bedrijven aan te melden zo ligt er altijd wel een opdracht voor je klaar.

 • Neevo, voor kleine vertaal en transcriptie opdrachten. Betaling varieert.
 • Clickworker, voor kleine variërende opdrachten. Betaald goed.
 • Tester Work, zoals de naam al zegt test je hier applicaties, zoekmachines en websites. 
 • Remotasks, kleine gemakkelijke, variërende opdrachten. De website is erg gebruikersvriendelijk. De betalingen zijn wekelijks.

15. Verkoop producten via Amazon

Amazon is 1 van de hardst groeiende bedrijven van de afgelopen decennia. Het platform is zo ingericht dat jij makkelijk producten online kunt verkopen.

Je hoeft dus zelf geen magazijn te beheren of aan verzending te doen. De producten die je verkoopt hoeven niet eens van jouw te zijn. 

Je koopt producten voor een lage prijs in en verkoopt ze door voor een hogere prijs. 

Bas Urlings heeft met zijn Amazon bedrijf meerder prijzen gewonnen en heeft hier een boek  over geschreven. Met het boek ”Nu of nooit met Amazon” kun jij hetzelfde resultaat bereiken.

De sleutel tot succes

Wat al deze manieren van geld verdienen online gemeen hebben is dat zij alleen zullen werken als deze manier ook bij jou past.

Neem je tijd en kies één van de opties. Lees de stof vervolgens goed door. Veel cursussen die je kunt volgen om 1 van deze manieren te kunnen doen hebben 14 of 30 dagen bedenktijd. Superhandig om risicoloos erachter te komen of dit echt bij je past. 

Daarnaast kun je jezelf afvragen wat het jouw waard is om eindelijk jouw manier te vinden om geld te verdienen online. Je betaalt nu eenmalig een bedrag om jezelf te kunnen aanleren om geld te verdienen online. Iets wat je nooit meer kwijt zult raken.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *