One Click Upsell toevoegen – Extra Omzet met de bedankpagina

Denk jij erover na om een one click upsell toe te voegen aan je bedankpagina? Dat is een uitstekend idee, want de ervaringen met one click upsells zijn alleen maar positief! Zo kun jij op een eenvoudige manier extra omzet genereren.

Wat is een One Click Upsell?

Een one click upsell (in het Nederlands ook wel 1-klik-verkoop) is een verkooptechniek die wordt toegepast op de bedankt pagina na het bestellen. Een klant kan direct na het betalen een extra product kopen, zonder opnieuw zijn gegevens in te vullen.

Met 1 klik gaat de klant akkoord met de aanschaf van nog een product. Automatisch wordt de order toegevoegd aan de vorige bestelling en afgerekend. Deze zeer effectieve verkooptechniek heeft een hoge conversie omdat de drempel voor de al geïnteresseerde klant zeer laag is.

Voorbeelden van een One Click Upsell

De klant doet zijn aankoop op de betaalpagina en wordt vervolgens naar de bedankt pagina gestuurd. Op deze bedankt pagina heb je een unieke kans om de klant te bedanken. Wat veel slimme ondernemers doen is hier een een onweerstaanbaar aanbod doen waarbij de klant veel korting krijgt op 1 van hun producten. Door simpelweg op de knop te drukken wordt het product direct besteld en aangeschaft, ook wel de one click upsell genoemd.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hoe zo’n one click upsell eruit kan zien. Het hoeft niet veel voor te stellen. Een klein beetje uitleg in de vorm van een video of een opsomming en een duidelijke knop is voldoende.

one click upsell voorbeeld
one click upsell voorbeeld

Waarom is deze verkooptechniek zo succesvol

Wanneer je in een fysieke winkel met een verkoper te maken heeft zal die er van alles aan doen om jouw te helpen. De juiste schoenmaat vinden, alvast de veters losmaken en soms zelf je voet in de schoen schuiven. Allemaal om jouw de beste ervaring te geven. En zo werkt het ook in online winkel, alleen dan zijn deze services geautomatiseerd.

Het is dus belangrijk dat je een goede landingspagina hebt en vervolgens een overzichtelijke en klantvriendelijke betaalpagina. Allemaal om de klant de best mogelijke ervaring te geven.

De psychologie van de one click upsell

Wanneer een klant producten wilt gaan afrekenen dan ziet hij het totaalbedrag onderaan de streep. Deze grote uitgave kan belemmerend werken om daadwerkelijk over te gaan tot koop. Maar wanneer er eerst 1 product wordt gekocht en vervolgens een tweede met veel korting wordt aangeboden. Dan is de pijn van het totaalbedrag niet aanwezig.

Daarnaast geef je na betaling een unieke korting die alleen op dat moment te gebruiken is. Grote kans dat de klant dat niet wilt mislopen.

Jouw meest waardevolle websitebezoekers zijn degene die klant worden en bereid zijn iets te kopen. Het zou dus zonde zijn deze geinteresseerde klanten na 1 aankoop weg te laten lopen. In een fysieke winkel proberen ze dit met kassakoopjes aan de kassa. Alleen dan loopt het totaalbedrag op, wat klanten er vaak juist van weerhoudt deze aan te schaffen. De one click upsell is dus psychologisch gezien een betere optie dan een kassakoopje.

De one click upsell toevoegen aan de bedankpagina

Wil je de one click upsell toevoegen aan je bedankpagina? Het verhogen van je orderwaarde en daarmee het verhogen van je omzet. Het ergste wat er kan gebeuren is dat mensen geen gebruiken maken van je aanbieding. Je huidige orderwaarde lijd daar niet onder. Gezien de resultaten met deze verkooptechniek ga jij ook hoogst waarschijnlijk je omzet verhogen.

Er zijn verschillende manieren om een one click upsell toe te voegen.

Software van Plug & Pay

Het toevoegen van een one click upsell is met de betaalsoftware van Plug & Pay zo gebeurd. Dit softwarepakket maakt het voor iedereen mogelijk checkouts te maken die veel omzet opleveren. Wat deze software onder andere uniek maakt is dat het mogelijk is meerdere one click upsells achter elkaar te zetten.

Daarnaast maak je met deze software goed uitziende betaalpagina’s, die jarenlang getest zijn. Je kunt kant-en-klare betaalpagina’s kiezen en testen onder je klanten. Zo kom je erachter welke betaalpagina voor jouw het meeste omzet oplevert.

Wil je gebruik maken van de Plug & Pay Software? Dat is geen onverstandige keuze, maar misschien heb je nog wat twijfels. Je kunt 14 dagen gratis gebruik maken van de software. Iedereen kan met een aantal klikken deze software installeren. Daarna heb je dus nog 14 dagen om te besluiten of dit voor jou ook zo effectief is.

Software van Peggy Pay

Een vergelijkbare software als die van Plug & Pay is Peggy Pay. Iets minder bekend, maar het aanbod is hetzelfde. Ook hier kun je de one click upsell eenvoudig toevoegen. Meerdere achter elkaar zetten is alleen niet mogelijk.

Ook hier kun je kant-en-klare betaalpagina’s maken die jarenlang getest zijn. Het testen van deze betaalpagina’s onder je klanten is niet mogelijk.

Plug-in voor WooCommerce

Heb jij een WooCommerce webshop? Dan kun je alsnog gebruik maken van bovenstaande software pakketten. Dit is gebruiksvriendelijker dan deze plug-in. Als je iets technischer bent en geen problemen hebt met het instellen van deze verkooptechniek dan kun je gebruik maken van de plug in: One Click Upsell Funnel for WooCommerce.

Deze plug-in is tot een bepaald moment gratis. Je kunt meerdere aanbiedingen maken voor verschillende producten. Ook is de plug-in compatibel met de meeste page builders. Statistieken worden bijgehouden in rapporten, zo krijg je inzicht in welke funnels het beste werken. Ook kun je de upsells volgen met Google Analytics of met een Facebook pixel.

De pro versie van deze plug-in kost 55 dollar voor 1 website. In de pro versie kun je onder andere ook abonnementen aanbieden.

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

ELEKTRA ZELF AANLEGGEN?

Dit kun je veilig doen met één van onze elektra schema’s

GELD VERDIENEN OP REIS

Met ons GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

CAMPER BOUW UITBESTEDEN?

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERGEET JE GRATIS E-BOOK NIET

24 MANIEREN OM OP REIS GELD TE VERDIENEN​

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang het e-book direct.

vrolijk op reis book geld verdienen op reis

GRATIS E-BOOK

WELKOMSTCADEAU!

24 MANIEREN OM OP REIS GELD TE VERDIENEN

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang het e-book direct.

vrolijk op reis book geld verdienen op reis
Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy