Een betaalpagina maken – Wat is het beste programma?

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Wil jij een betaalpagina maken? Als jij online producten wilt verkopen is een goede checkout minstens net zo belangrijk als de webshop zelf.

De klant heeft immers zijn verkoop nog niet afgerond en kan nog steeds afhaken. Gelukkig kun je een goede betaalpagina tegenwoordig binnen een aantal eenvoudige stappen zelf maken.

Een betaalpagina is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde pagina’s en dat terwijl je jouw omzet er makkelijk kunt verdubbelen.

In dit artikel laten we je zien hoe en waar je zelf een goede betaalpagina kunt maken. Die niet alleen er aantrekkelijk uit ziet, maar die ook nog eens je omzet verhoogt.

Wat is een betaalpagina

Een betaalpagina is een plek waar de websitebezoeker verandert in een klant doordat hij of zij jouw producten hier afrekent. Je kunt een betaalpagina dus ook wel een afrekenpagina noemen.

Op deze pagina vult de klant zijn persoonlijke gegevens in en wordt er een betaalmethode gekozen.

Het is dus belangrijk dat de klant de website en dus ook de betaalpagina vertrouwt, anders zal die zijn gegevens nooit invullen. Wanneer je een betaalpagina gaat maken, verdien je dit vertrouwen door te voldoen aan een aantal aspecten, zoals een link naar algemene voorwaarden, garanties geven, je Kamer van Koophandel nummer tonen, en zo zijn er nog wel meer technieken waar je misschien nog niet over had nagedacht.

Top 4 programma’s – zelf een betaalpagina maken

Een betaalpagina maken gaat altijd in combinatie met een betalingsverwerking programma. Je moet immers ergens de betaling ontvangen. Via onderstaande programma’s kun je zelf eenvoudig een goede betaalpagina maken.

1. Plug and Pay

De Plug&Pay checkout software is één van de beste op de markt. Door de gebruiksvriendelijkheid kun jij in een handomdraai een hoog converterende betaalpagina maken. Daarbij heeft de Plug&Pay checkout als één van de weinige makkelijke 1-klik upsell en kassakoopjes, waardoor je jouw omzet kunt verdubbelen.

Een 1-klik upsell is een verkooptechniek die wordt toegepast op de ”bedankt voor het bestellen pagina”. Met 1 muisklik kan de verkoper een product extra afrekenen zonder opnieuw zijn betalingsgegevens in te vullen. Dit zijn vaak aantrekkelijke en bijpassende producten waardoor de conversie zeer hoog is. Deze methode gaat er dus ook voor zorgen dat jouw gemiddelde verkooporder een stuk hoger zal worden.

Wat maakt de Plug&Pay software uniek?

  • Kant en klare betaalpagina’s, jarenlang getest en zeer effectief
  • 1-klik upsell en kassakoopjes
  • Bied eenvoudig abonnementen aan
  • Bied eenvoudig termijnbetalingen aan
  • Automatisch facturen naar de klant
  • Split testen om er zo achter te komen welke betaalpagina voor jouw de meeste omzet behaalt.
  • Koppeling met Mollie voor iDeal, Incasso, Creditcard en veel andere betalingen.

De software is bedoeld voor iedere (startende) ondernemer die zonder technische kennis een betaalpagina wilt maken. De kant en klare betaalpagina’s zijn jarenlang getest en tot in detail geperfectioneerd. Niet zo gek dat alle gebruikers van deze software razend enthousiast zijn. Zij zien hun product verkoop en abonnementen verkoop met een aantal klikken enorm groeien.

Plug&Pay heeft 3 software pakketten: Lite (€15,- pm), Premium (€49,- pm) en Ultimate (€125,- pm).

Probeer Plug&Pay nu 14 dagen gratis uit. De betaalpagina heb je binnen een half uur gemaakt en geïnstalleerd.

Gratis adverteren tot aan de verkoop

Je kunt er ook voor kiezen om de Plug&Pay Checkout software te combineren met het Affiliate software programma. Zo kun je ambassadeurs, influencers en affiliates de kans geven jouw product te promoten in ruil voor commissies. Zo wordt jouw product op allerlei kanalen gepromoot en je betaald hier pas voor wanneer zij een verkoop voor jou maken.

2. WooCommerce Betaalpagina

Woocommerce is een gratis webshop plug-in die je kunt installeren op een WordPress website. Na het installeren maakt de plug-in vanzelf alle pagina’s aan die nodig zijn voor een webshop. Zo ook de betaalpagina. Wil je gebruik maken van de WooCommerce betaalpagina, dan ben je dus ook verplicht een WooCommerce shop te maken.

De layout van de betaalpagina is standaard en deze kun je niet aanpassen binnen de plug-in van Woocommerce. Je kunt wel de betaalpagina aanpassen met externe plug-ins zoals WooCommerce Customizer of met Flexible Checkout Fields. Deze plug-ins hebben beperkte mogelijkheden. Wil je jouw betaalpagina verder aanpassen dan zal je een abonnement bij de aanbieder van de plug-in moeten afsluiten.

Zonder uitgebreide aanpassingen via betaalde plug-ins blijft je betaalpagina dus beperkt. Je kunt dus geen 1-klik upsell toevoegen of split testen uitvoeren om zo je inkomsten te verhogen. Maak een gratis account aan bij Mollie om betalingsmethoden toe te voegen. Een gratis betaalpagina maken is dus mogelijk via WooCommerce, verwacht alleen niet de allerbeste resultaten van je pagina.

Zelf een landingspagina maken?
Lees hier 10 tips waaruit deze minimaal moet bestaan.

3. Peggy Pay

Een nieuwkomer op de markt van online betalingsinstanties is Peggy Pay. Ook hier kun je hoog converterende betaalpagina’s maken. Het aanbod lijkt op die van Plug&Pay. Je kunt kiezen uit 1 van de vele geoptimaliseerde betaalpagina’s of je maakt er 1 zelf. Ook hier kun je 1-klik upsells en kassakoopjes toevoegen.

De betaalpagina’s hebben een moderne en professionele uitstraling. Je kunt eenvoudig de kant en klare betaalpagina’s aanpassen met drag en drop. Ook kun je de huisstijl helemaal aanpassen zodat deze past bij jouw website. Je kunt koppelingen maken met mollie betalingsinstantie als dat je voorkeur heeft.

Je kunt abonnementen en termijnbetalingen aanbieden. Zo wordt het alleen maar makkelijker voor jou en je klant. Het grote verschil tussen Plug&Pay en Peggy Pay zit hem in het splittesten. Door te splittesten kun je verschillende betaalpagina’s testen en zo kom je erachter welke het meeste oplevert. Peggy Pay heeft deze optie (nog) niet.

Peggy Pay is wel iets goedkoper dan Plug&Pay. Probeer de software gratis 14 dagen uit.

Peggy dashboard

4. PayPro

De betaalpagina’s van PayPro zijn geoptimaliseerd voor maximale conversie. De betalingsinstantie PayPro heeft een vergunning van de Nederlandsche Bank om betalingen te ontvangen. Er is dus geen apart betalingsaccount nodig. Je ontvangt direct je betalingen in je PayPro account.

De installatie van PayPro is binnen een half uur geregeld. Je kunt dus binnen no-time een betaalpagina maken.

Ook verzorgt PayPro automatisch de facturen naar klanten. En houdt het statistieken voor je bij om zo je btw-aangifte makkelijk te maken.

Voor een betaalpagina bij PayPro betaal je €15,- per maand. Daarnaast betaal je ook per transactie een bepaald bedrag.

Via PayPro kun je ook gebruiken van affiliates om je product te laten promoten. PayPro is namelijk razend populair onder affiliate marketeers. Zo kun je voor een schappelijke €15,- per maand jouw product plaatsen in het affiliate dashboard.

Op deze manier wordt jouw product gepromoot door duizenden aangesloten affiliate marketeers.

betaalpagina maken

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *