Geld verdienen met YouTube doe je zo

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

YouTube is wellicht niet het grootste social media platform, maar wel één van de populairste. En dat komt omdat geld verdienen met YouTube op allerlei manieren mogelijk is.

Voordat je geld kunt verdienen met YouTube moet je eerst een YouTube kanaal bezitten. En op dit kanaal moeten uiteraard video’s staan. Wat voor video’s dit zijn maakt niet zoveel uit. Je kunt een kanaal beginnen om informatie te verschaffen, maar er zijn ook genoeg YouTube creators die hun eigen leven filmen als tv-show.

Wat voor video’s er ook op komen te staan het is belangrijk dat je houdt van creëren. Alleen zo kun je een succesvol kanaal maken en ook geld verdienen met YouTube.

YouTube: social media en een zoekmachine

Het grootste voordeel dat YouTube heeft over andere social media platforms is dat het ook een zoekmachine is. Je wist vast wel dat YouTube onderdeel is van Google. En net zoals bij Google gebruiken mensen YouTube als ze informatie zoeken. Het is zelfs zo dat jongeren eerder geneigd zijn YouTube te gebruiken als zoekmachine dan Google en dat valt terug te zien in de statistieken.

YouTube is de afgelopen 12 jaar 13 keer zo groot geworden en heeft maandelijks 2.68 miljard bezoekers. Dit is nog altijd minder dan Instagram (4.25 miljard) en Facebook (2.85 miljard).

Maar de kijktijd dat mensen spenderen op YouTube ligt hoger. Daarbij komt dat YouTube kijkers veel eerder geneigd zijn om terug te keren bij jouw kanaal. Dit is afhankelijk van jouw kanaal en het onderwerp, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat YouTube kijkers een stuk trouwer zijn.

7 Manieren van Geld Verdienen met YouTube

Zelf verdienen wij op 3 verschillende manieren geld met YouTube. Het meeste geld verdienen wij met de advertenties die in onze video’s verschijnen via het YouTube Partnerprogramma.

Daarnaast speelt YouTube ook een belangrijke rol in de geldstroom die wij maandelijks uit affiliate marketing halen.

1. YouTube Partnerprogramma

Tijdens YouTube video’s komen er reclames voorbij waaraan de creator geld kan verdienen. De advertenties worden geplaatst door YouTube en als je aangemeld bent bij het YouTube Partnerprogramma kun je hier geld mee verdienen.

Wanneer kom je in aanmerking voor het YouTube Partner programma?

Je kunt pas YouTube-partner worden op het moment dat je kanaal de drempel van 1000 abbonees overschrijdt. Daarbij heb je een gezamenlijke kijktijd van 4000 uur nodig in de afgelopen 12 maanden. Bereik dit en je opent de deur naar advertentie inkomsten.

Daarbij gelden deze aanvullende voorwaarden:

Tegenwoordig kan je kanaal ook de drempel bereiken met shorts. Hiervoor heb je 10 miljoen geldige shorts weergaven in de afgelopen 90 dagen voor nodig.

In totaal hebben wij er 12 maanden en 25 video’s (shorts bestonden toen nog niet) over gedaan voordat wij aan deze eisen voldeden.

Nadat je je hebt aangemeld voor het YouTube Partnerprogramma start automatisch het beoordelingsproces. Bij ons duurde het slechts 1 week voordat we een mailtje ontvingen met positief bericht, maar dit kan maximaal 30 dagen duren.

geld verdienen met youtube (1)

Hoeveel geld kun je verdienen met 1000 weergaves?

Je kunt tussen de €1,- en €10,- verdienen per 1000 weergaven. Hoeveel je precies verdient per weergave is o.a. afhankelijk van: het onderwerp van jouw YouTube kanaal en de video’s die jouw kijker eerder bekeken heeft. De reclames sluiten hier namelijk op aan en het verschilt per reclame hoeveel je verdient.

Daarnaast is ook de kijktijd per video belangrijk. Wanneer iemand 2 minuten van jouw video kijkt ziet hij of zij misschien 1 reclame. Wanneer iemand 30 minuten van jouw video bekijkt ziet hij/zij misschien wel 5 reclames. Beide kijkers leveren je een weergave van jouw video op, maar je zult begrijpen dat de 2e kijker het bedrag dat jij verdient per 1000 weergave verder omhoog brengt dan kijker 1.

Wanneer ga je geld verdienen met YouTube?

Nadat je jezelf hebt aangemeld bij het YouTube partnerprogramma wordt je betaald per advertentieweergave. Wij verdienen momenteel gemiddeld €4,- per 1000 advertentieweergaven. Wij streven er altijd naar om onze video’s 20 minuten te laten duren waarin YouTube automatisch 6 advertenties voorbij laat komen.

Wanneer je dus zo’n 100.000 weergave per maand hebt kun je ongeveer 400 euro p.m. verdienen. Wat wij mooi vinden aan deze inkomstenbron is dat video’s die wij een jaar geleden geplaatst hebben nu nog steeds bekeken worden en dus nog steeds geld opleveren. Deze video’s leveren zodoende dus een passief inkomen.

2. YouTube Premium

Het YouTube Premium abonnement geeft kijkers de mogelijkheid om video’s te kijken zonder reclames. Aan deze kijkers kun je dus niet verdienen via reclames. Gelukkig houdt YouTube hier rekening mee en verdien je ook wanneer Premium leden jouw video’s bekijken.

Wij vinden het vrij onduidelijk hoe dit bedrag berekend wordt. We lezen dat de abonnementskosten van een Premium lid verdeeld worden over de makers van de video’s die dit lid heeft gekeken. Hoe vaker ze naar jouw video’s kijken hoe hoger de vergoeding dus wordt.

3. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is onze favoriete manier van online geld verdienen. Naast dat wij dit op onze website toepassen passen wij dit ook toe op ons YouTube kanaal.

Met affiliate marketing worden producten of diensten gepromoot van een ander bedrijf in ruil voor een commissie. Dit populaire online verdien kun je op elk platform toepassen, dus ook op YouTube.

Bij affiliate marketing zijn drie partijen betrokken: (1) de adverteerder, de eigenaar van het product of dienst, (2) de promotor (publisher), diegene die de product-advertentie plaatst en (3) het affiliate netwerk, diegene die de unieke link maakt van het product.

Onder jouw YouTube video’s kun je deze affiliate links plaatsen. Wanneer er iemand op klikt en of over gaat tot aankoop dan ontvang jij geld van de adverteerder. Dit wordt netjes bijgehouden door het affiliate netwerk en wordt overgemaakt naar jouw rekening.

Affiliate links ontvang je door je aan te melden bij een affiliate programma van bijvoorbeeld het netwerk Linkpizza. Hier zijn veel bedrijven bij aangesloten zoals Bol.com, Decathlon, Hema, Coolblue en nog veel meer.

4. Super Thanks

Fans kunnen jou steunen/bedanken door middel van ‘Super Thanks’. Onder je video’s wordt een Super Thanks knop weergegeven met een dollar teken in een hartje en hiernaast ‘bedankt’. Wanneer kijkers hierop klikken kunnen zij een eenmalige donatie maken, met hierbij een persoonlijke boodschap of vraag. Ze kunnen zelf het bedrag bepalen.

Deze reactie verschijnt vervolgens bovenaan in alle reacties onder de video.

YouTube Super Thanks

5. Lidmaatschappen / betaalde abonnementen

Een winstgevend YouTube verdienmodel is bepaalde video’s alleen laten zien met lidmaatschappen. Naast dat kijkers zich gratis kunnen abonneren op jouw kanaal kunnen kijkers ook lid worden.

Zo kun je exclusieve video’s maken, live streams, Q&A’s en berichten plaatsen voor je leden. Het bedrag dat je hiervoor vraagt mag je helemaal zelf bepalen.

Een groot voordeel van deze manier van geld verdienen met YouTube is dat de inkomsten maandelijks zijn. Het nadeel is dat je leden ook echt maandelijks exclusieve content verwachten. Daarbij moet je al een vrij groot kanaal hebben wil het zinvol zijn lidmaatschappen te verkopen.

Een alternatief op YouTube lidmaatschappen is Patreon. Patreon is derde-partij abonnementen platform. Het bestaat al heel lang en veel YouTubers gebruiken dit platform. Als je alleen actief bent op YouTube dan is lidmaatschappen de beste keuze, maar als je naast YouTube ook actief bent op een ander social media kaanl dan is Patreon eenvoudiger aan alle te koppelen.

6. Plaats gesponsorde content

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in jouw kanaal doelgroep kunnen je benaderen voor een samenwerking. Maar dit gebeurd andersom ook vaak genoeg, je kunt zelf ook bedrijven benaderen voor een samenwerking.

Deze bedrijven sponsoren je video of bieden producten aan in ruil voor benoeming in jouw video.

Dit soort samenwerking gebeuren steeds vaker naarmate jouw kanaal groeit. Belangrijk is ook dat je een trouwe groep kijkers hebt. Informatieve video’s waarbij je zelf niet in beeld komt werken niet goed om gesponsorde deals binnen te halen. Maar wanneer jouw kanaal persoonlijk(er) is dan kun je regelmatig een mailtje ontvangen voor zo een samenwerking.

Let op dat je dit wel aangeeft in jouw YouTube video. YouTube houdt niet van verborgen reclame en dus moet je een vinkje plaatsen bij jouw video dat er gesponsorde content in jouw video zit. Daarbij kun je in de omschrijving ook aangeven dat je een samenwerking bent aangegaan.

7. Verkoop producten / merchandise

Als je zelf producten wilt aanbieden dan kun je dat natuurlijk promoten op je eigen YouTube kanaal. Laat je kijkers weten welke producten je allemaal aan te bieden hebt.

In jouw YouTube kanaal heb je de optie om een shop aan te maken. Deze shop kun je verbinden met jouw Shopify, Spreadshop of Spring account. De laatste twee lijken erg op elkaar.

Met Spreadshop en Spring kun je jouw merk op t-shirts, hoodies, broeken, bekers en nog veel meer zetten. Jouw kijkers kunnen deze producten dan bestellen en on-demand worden deze geprint en bezorgd bij de kijker thuis zonder dat jij ook maar iets in de afhandeling hebt gedaan.

Shopify werkt anders, dit is een platform waarbij jij jouw eigen producten op je eigen Shopify website moet plaatsen. Deze kun je dus verbinden aan je YouTube kanaal om zo direct geld te verdienen aan jouw producten.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy