Digitale Producten Verkopen | Geld Verdienen Online

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Het verkopen van digitale producten heeft ontzettend veel voordelen.

Door de komst van het internet is het voor de consument steeds makkelijker geworden producten aan te schaffen. Zij kopen steeds vaker online en daar springt de digitale ondernemer handig op in. En met succes!

Er zijn verschillende digitale verdienmodellen die ontzettend succesvol zijn of je nu digitale producten of fysieke producten verkoopt online. 

Zo kun je met een webshop, digitale en fysiek producten online verkopen. Maar zelfs zonder webshop is dit mogelijk. Dit noem je dropshopping. Het verkopen van producten die je tegelijkertijd inkoopt voor lagere groothandelsprijs. Wil je hier meer over weten? Lees ook verkopen op Amazon artikel.

Maar waar wij het in dit blog over gaan hebben is hoe je geld kunt verdienen met het verkopen van digitale producten.

 

Wat zijn digitale producten

Digitale producten zijn informatieproducten die alleen online aan te schaffen zijn. Je kunt deze producten dus ook alleen maar inzien met behulp van een computer, tablet of telefoon.

Digitale producten voorbeelden:

  • online videocursussen 
  • e-books
  • audiobooks
  • online coachingprogramma’s
  • community’s 
  • podcasts 

 

Voordelen van Digitale Producten

Het grootste voordeel van digitale producten verkopen is dat er een hoge winstmarge op zit. Dit komt doordat je niet te maken heb met inkoopkosten, magazijnkosten, distributie en logistiek. 

Daarnaast kunnen digitale producten makkelijk op grote schaal verkocht worden. Doordat het product digitaal is hoeft het maar 1 keer ontwikkeld te worden en vervolgens kun je dit verkopen in bulk. Ook wanneer je aanpassingen wilt aanbrengen kun je dit eenvoudig zonder kosten doen.

Wanneer je digitale producten verkoopt met een volledig geautomatiseerde systeem heb je online business waarmee je passief geld verdient. En moet je jezelf serieus gaan afvragen wat je wilt gaan doen met meer tijd en meer geld.

Voor jezelf beginnen met zo’n geautomatiseerd systeem voor het genereren van geld zonder dat dit noemenswaardig veel tijd kost is een geweldig idee, maar gaat uiteraard niet vanzelf. Voordat je dit punt bereikt zal je menig cursus volgen en tijd in jezelf moeten stoppen. Maar voor wie anders dan jezelf is dit het waard, toch?

 

Hoe kun je digitale producten verkopen

Het verkopen van digitale producten kan op meerdere manieren. Je kunt zelfs digitale producten verkopen zonder dat je er één zelf hoeft te ontwikkelen. 

Steeds meer mensen beginnen met het verkopen van digitale producten online. Dus dat betekent dat je concurrentie hebt, maar de rede is ook omdat er ontzettend veel marktkansen liggen. Zo verdienen de grootste affiliates zoals Jacko Meijaard er tonnen per maand mee.

 

1. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is het promoten van andermans (digitale) producten, in ruil voor geld. 

Het voordeel van affiliate marketing is dat jij geen ontwikkelingskosten en klantenservice hoeft te doen. Daarnaast heb je als affiliate nooit magazijnkosten, distributie of logistiek.

digitale producten verkopen

Als affiliate heb je de mogelijkheid fysieke en digitale producten te promoten. Op digitale producten kun je de meeste commissie verwachten. Dit komt zoals ik hierboven al noemde omdat digitale producten een hoge winstmarge hebben. Zo is het niet ongebruikelijk dat er meer dan 50% commissie wordt gegeven op een digitaal product. 

Zo verkoop ik zelf ook iemand anders zijn digitale product via een andere website. Voor dit product ontvang ik €37,- commissie over een verkoopprijs van €65,-. Dit product verkoop ik gemiddeld iets meer dan 10 keer per maand. En dat met een website die pas een half jaar online staat!

Zie je het verkopen van digitale producten middels affiliate marketing wel zitten? Dan heb je een aantal dingen nodig. 

Je moet jezelf aanmelden bij een affiliate netwerk, waar je een affiliate programma kunt kiezen. Hier vind je dus allerlei producten die voor jou interessant kunnen zijn om te verkopen.

Daarnaast heb je een online platform nodig om jouw unieke affiliate links op te plaatsten. (affiliate links zijn unieke web linkjes waardoor het affiliate netwerk weet dat de verkoop van jou kwam).

De affiliate marketing cursus van 2024
De Affiliate Marketing Revolutie

2. Het verkopen van je eigen digitale producten

Je kunt uiteraard ook zelf een digitaal product ontwikkelen en verkopen. Zo kun je een digitaal product maken over jouw vakgebied, iets dat je hebt meegemaakt, een hobby of een interesse.

Het verkopen van jouw eigen digitale product kun je doen via jouw eigen webshop of via een social media kanaal. Het is aan te raden beiden platformen op te zetten om zo je zichtbaarheid en bereik te vergroten.

Ook kun je jouw digitale producten laten verkopen, door gebruik te maken van affiliates. Een zeer effectieve manier van adverteren zonder budget. Zo kun je op grote schaal verkopen genereren. Je betaalt de affiliate pas op het moment dat er verkoop plaatsvind en je dus zelf ook verdient. 

Een betrouwbaar Nederlands netwerk waar je jouw digitale producten kunt laten verkopen door affiliates is PayPro

Als je zelf geen webshop wilt kun je jouw digitale product ook te koop zetten op een bestaand platform zoals Etsy.

Weinig risico

Of je nu je eigen digitale producten wilt verkopen of andermans digitale producten wilt verkopen voor commissies, er zit weinig tot geen risico aan het investeren in één van deze twee mogelijkheden. 

Je hoeft niet direct je baan op te zeggen wil je hiermee aan de slag gaan. Je kunt in jouw vrije tijd bouwen aan je eigen passieve inkomen. Veel digitale ondernemers zijn zo begonnen en bezitten nu een geautomatiseerd systeem waar zij (veel) geld mee verdienen!

Persoonlijk ben ik 2 jaar geleden begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie. In eerste instantie naast mijn ”gewone” baan en vervolgens mijn baan opgezegd omdat ik er genoeg mee verdiende en er meer tijd in wilde stoppen. 

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy