Online producten verkopen Via Amazon – 3 bewezen methodes

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?­čĄŚ

Online Producten Verkopen via Amazon? Amazon is het hardst groeiende bedrijf van de laatste decennia. In 2019 had Amazon voor meer dan 280 miljard dollar online producten verkocht.

Denk jij erover na om online producten te verkopen via Amazon? Amazon maakt het mogelijk voor iedere ondernemer om gebruik te maken van hun platform. Juist hierdoor groeit Amazon als kool. Het aanbod en de kwaliteit verbetert zich met de dag. 

Maar hoe kun je nu precies online producten verkopen via Amazon en is het opzetten van zo’n bedrijf niet hartstikke moeilijk?

In dit artikel laat ik je zien welke methodes er zijn om geld te verdienen met Amazon en hoe je dit zonder grote investeringen te doen zelf eenvoudig opzet. 

Geld verdienen met Amazon

Het platform van Amazon is wereldwijds en Amazon is sinds maart 2020 nu ook actief in Nederland. De deuren zijn dus geopend voor Nederlandse ondernemers om geld te verdienen met Amazon. 

Doordat het platform vrij nieuw is in Nederland liggen er genoeg kansen om ”veel” geld te verdienen met Amazon verkopen.

online producten verkopen via amazon

Online producten verkopen via Amazon 

Jouw eigen online of fysieke product en andermans online of fysieke product verkopen via Amazon, het is allemaal mogelijk zonder zelf ook maar 1 order te hoeven versturen.

1. Jouw eigen E-commerce bedrijf in Amazon.  

Op de Amazon website krijg jij een plek waar je jouw producten te koop aan kunt bieden. De producten van deze webshop worden getoond op het mega platform van Amazon!

Met het FBA-programma (fullfilled-by-Amazon) van Amazon worden alle logistieke taken uit handen genomen. Amazon stelt jouw order samen, verzend het pakket en verzorgt het stuk klantenservice.

Waarschijnlijk ben je het beste af door het FBA-programma te kiezen, maar dit hoeft niet. Je kunt deze taken ook zelf verzorgen en alleen gebruik maken van het Amazon platform.

Wanneer je online producten gaat verkopen via Amazon dan heb je deze optie natuurlijk niet nodig. Het gaat hier immers om digitale producten of diensten. Ook hiervoor werkt Amazon uitstekend.

Als laatst kun je ook producten verkopen van anderen. Deze producten kun je aanbieden in jouw webshop en de verkoop order stuur je met een automatisch systeem door naar de daadwerkelijke verkoper. In kopje 3 lees je hier meer over.

Verkoopplan/strategie

Met een verkopers account op Amazon kun je kiezen of je maandelijks of dat je per product betaald. Deze laatste optie is handig als je nog niet weet hoeveel producten je per maand gaat verkopen. Het opzetten van je verkoopplan doe je al binnen 10 minuten! Houdt wel je sofi-nummer bij de hand.

Net zoals op elk ander platform moet je ook binnen Amazon een plek zien te veroveren waardoor jouw producten bovenaan weergeven worden. Met een goede verkoop en lanceerstrategie kun je jouw Amazon verkopen snel laten groeien. Een aantal factoren moet je meenemen in jouw strategie. Zoals goede reviews, snelle levertijden en duidelijk afbeeldingen en tekst.

Bas Urlings heeft het boek Nu of nooit met Amazon geschreven met de beste verkoopstrategie├źn voor Amazon. Het boek leert jouw hoe je zonder kennis of ervaring een Amazon e-commerce bedrijf start en hoe je deze succesvol maakt.

2. Amazon Affiliate Partner

Als Amazon Affiliate Partner kun je elk product die te vinden is in Amazon aanbieden op je eigen website of social media kanaal. Wanneer dit product via jouw verkocht wordt dan ontvang jij hier geld (commissie) voor. 

Het Amazon Affiliate Partner programma geeft je een redelijke uitbetaling van 10% procent van het verkoopbedrag. Dit ligt aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld de gemiddelde 2,5% die Bol.com uitbetaald. 

Het werkt simpel: je plaatst de unieke persoonlijke link die Amazon verzorgt op jouw website. Vervolgens herkent Amazon wanneer iemand op deze link klikt dat deze via jou daar gekomen is. Wanneer deze persoon een aankoop doet ontvang jij hier commissie over. Ook de producten die samen met jouw gepromote product worden gekocht vallen onder jouw commissie. Het bedrag wat je hiermee kunt verdienen kan dus aardig oplopen!  

Heb jij zelf geen website, maar wil je op deze manier graag geld verdienen online? Dan raad ik je aan het volgende artikel te lezen, Geld Verdienen met Affiliate Marketing in 2024. Hierin leg ik alles uit over affiliate marketing en welke cursus ik gevolgd heb om hier succesvol mee te worden.

Maar heb je wel al een website of social media kanaal en wil je graag online producten verkopen dan kun je dit dus eenvoudig doen met Amazon Partner. Zeker de moeite waard gezien de betalingsregeling. 

3. Dropshipping met Amazon FBA

Creeer je eigen brand binnen Amazon en verscheep deze met Amazon’s FBA. Hierboven hadden we het er al even kort over.

Met dropshipping verkoop je producten die je zelf bij een andere partij heb ingekocht. Vaak koop je deze producten groot in, zodat je deze voor een goede prijs krijgt. Vervolgens verkoop je deze per stuk voor minimaal het tienvoudige. 

Dit is de manier om via Amazon geld te verdienen op het internet. Ondanks dat je niet de eerste zult zijn die het op deze manier doet is er genoeg ruimte om succesvol te worden. Er zijn immers miljoenen producten op de markt.

Productonderzoek

Als eerste doe je productonderzoek/marktonderzoek. Welk product wil je graag verkopen. En van welk product weet je dat die gekocht wordt. Dit onderzoek gaat er voor zorgen of je succesvol wordt of niet. Wees dus zorgvuldig in deze fase. 

Kijk naar de cijfers en laat je niet lijden door voorkeur. Een plek waar veel dropshippers hun producten vandaan halen is Alibaba of Aliexpress. 

Dit komt omdat veel verkopers hier al samenwerkingen hebben lopen met Amazon en zo is het dus een betrouwbare groothandel om jouw producten vandaan te halen. 

Aankoop en opslag

Voordat je een grote aankoop doet kan het slim zijn een mailtje te sturen naar de leverancier. Wanneer je een snelle en goed engelse reactie terugkrijgt weet je dat er een goede basis gelegd kan worden.

Nadat je jouw aankoop hebt gedaan kun je deze opslaan in 1 van de magazijnen van Amazon. Het Amazon FBA verzorgt de logistiek. Nu moeten er verkopen gemaakt worden. Dit doe je met een goede verkoopstrategie van bijvoorbeeld PlazaTalk.

PlazaTalk verzorgt het Amazon Kickstart event. Hierin wordt je de hele dag gecoacht en vervolgens ontvang je een 6 maanden cursus met stappenplan en blauwdruk om via Amazon te verkopen. De cursus is niet goedkoop, maar de omzet die je gaat genereren via Amazon is hier niets vergeleken bij. Een goede stok achter de deur vinden wij.

Verkoop

Zorg ervoor dat je voorraad altijd op orde is en dat je reviews verzameld (met name goede natuurlijk). Je moet opgemerkt worden door het Algoritme van Amazon. Organisch (gratis) verkopen maken gebeurd alleen op de eerste pagina van Amazon. 

Een uitstekende lanceerstrategie is door giveaways te organiseren of flinke kortingen te geven in de eerste weken dat je product online staat. Besteed je te weinig aandacht aan je verkoopstrategie, dan zullen je verkopen spaak lopen. 

Daarnaast kun je ook via Amazon Ads je product veel verkocht krijgen. Uiteraard kosten deze advertenties je geld. Maar dit zal je wel een boost geven in het Algoritme. 

Uiteindelijk zal je dit proces moeten blijven herhalen en onthoudt de aanhouder wint. 

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *