Eigen bedrijf starten | 51 Ideeën anno 2024

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Wil je graag een eigen bedrijf starten en ben je op zoek naar ideeën? 

Een eigen bedrijf heeft veel voordelen en ook een paar nadelen. Maar als de zaken goed gaan zal je weinig merken van de nadelen en alleen maar genieten van de voordelen. 

Je bepaald zelf hoe vaak en hoe lang je werkt en vooral belangrijk wat voor een werk je doet. Voor veel ondernemers voelt werken aan hun eigen bedrijf niet eens als werken. Iedereen geeft dezelfde reden, je investeert in jezelf en dat voelt geweldig.

Zie je het wel zitten een eigen bedrijf starten, maar kom je ideeën te kort? In deze lijst met 51 eigen bedrijf ideeën vind je er vast 1 die bij je past!

Een eigen bedrijf starten en runnen is vaak hard werken, maar dat hoeft niet altijd.

Met een kwalitatief ondernemers idee kun je meer geld en meer tijd overhouden. Het idee moet een geautomatiseerd plan zijn voor het verdienen van passief geld zonder dat dit noemenswaardig veel tijd kost.

51 Ideeën om je eigen bedrijf te starten

1. Amazon Bedrijf

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: ja

Online producten verkopen (e-commerce) via Amazon. Met slimme verkoopstrategieën weet jij jezelf succesvol te maken op het platform Amazon! Zonder ook maar 1 order zelf te hoeven versturen bouw jij je eigen merk op binnen Amazon. 

Waarom zou je met e-commerce beginnen op Amazon? Alleen al in 2020 genereerde Amazon meer dan 280 miljard dollar aan e-commerce verkopen. In 2021 laten de eerste cijfers al zien dat dit jaar nog meer winstgevend gaat zijn. 

Je eigen bedrijf beginnen met online producten verkopen op Amazon is dus helemaal niet zo’n gek idee. Bas Urlings heeft hier een gratis boek over geschreven (excl. verzendkosten) en is al jaren succesvol op Amazon.

In 2018 won hij met zijn bedrijf meerdere awards. En heeft zich inmiddels ruim en breed onderscheiden als internetondernemer. Check zijn gratis boek ”Nu of nooit op Amazon”.

2. Affiliate Marketeer

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: ja

Als Affiliate Marketeer verdien je passief geld.

Je vind het leuk om te schrijven over je hobby’s of over je werk en je wilt dit graag delen met anderen.

Wanneer je een website opzet en hier je verhaal plaatst kun je er affiliate links bij plaatsen. Dit zijn linkjes waaraan je verdient. Het internet staat er vol van! Denk maar eens aan al die vergelijkingswebsites, reiswebsites of simpele blogs. Wanneer er daar iets gekocht wordt verdient de affiliate een commissie.

Zo ben ik zelf ook 2 jaar geleden begonnen als affiliate marketeer. Dit heb ik altijd naast mijn andere baan gedaan. Inmiddels verdien ik alleen met mijn affiliate inkomsten een half inkomen.

Lijkt jouw dit ook wat? De cursus waardoor ik hiermee begonnen ben heet de Affiliate Marketing Revolutie.

Affiliate Marketing was 1 van mijn ideeën om een eigen bedrijf mee te starten, de andere was met dropshipping. Inmiddels doe ik beide en heb ik geen moment spijt!

3. Dropshipping bedrijf

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: ja

Geen voorraadkosten, geen pand huren, maar puur vanachter jouw laptop een webhandel bedrijven. Klinkt als één van de betere ideeën voor jouw eigen bedrijf, niet?

Bij dropshipping laat je de gekochte producten direct leveren door de leverancier. Met de leverancier heb jij een goede inkoopprijs afgesproken zodat je per product een mooie winst opstrijkt.

De succes verhalen schieten de grond uit wanneer je dropshipping opzoekt. Het ene verhaal is nog mooier dan de ander, maar hoe weten deze mensen waar te beginnen.

De beste manier om als dropshipper aan de slag te gaan is via een cursus. Zo weet je precies waar je producten kunt vinden voor de laagste prijs en hoe je deze doorverkoopt. Een heel populair platform om dit op te doen is Amazon. Plazatalk heeft hier een betaalbare cursus voor gemaakt. In een aantal stappen weet jij ook hoe je dropshipping uitvoert. En aan de hand van bewezen strategieën kun jij ook snel winstgevend worden.

4. Vastgoed eigenaar

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: niet per se

Een slimme manier van passief geld verdienen is als vastgoed eigenaar. Maar hoe wordt je dat en kan dat wel zonder kapitaal?

De vastgoed community heeft een plan opgesteld die voor ieder niveau vastgoedbelegger te gebruiken is.

5. Crypto handelen

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: niet per se, wel aangeraden

Altijd al benieuwd geweest hoe er zoveel geld verdient wordt aan de crypto? 

De mannen van AllesoverCrypto hebben zeer succesvolle cursus opgezet. Deze cursus leert jou precies hoe je je weg gaat vinden in deze wereld. De kennis van deze cursus is geen overbodige luxe. Het gaat immers om een hoop geld dat met de juiste informatie alleen maar meer kan worden. 

Volg hier de Gratis Training: Gratis Online Bitcoin Training

6. Copy-writer

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: niet per se

Als copy-writer lever jij teksten aan voor bedrijven. Dit kan in de vorm van nieuwsbrieven, blogs, brochures en nog veel meer.

Je zult verbaasd zijn hoeveel vraag er is naar goede tekstschrijvers.

Lijkt dit jou wel wat en wil je jezelf verder verdiepen in de wereld van copywriting? Neem dan is een kijkje bij de succesvolle copywriting cursus van Switchom.

7. Social Media Marketing Bureau

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja

Er is anno 2024 ontzettend veel vraag naar Social Marketing Bureaus. Bedrijven moeten steeds meer online zichtbaar worden en daar hebben zij zelf geen kennis van.

Bedrijven betalen grof geld aan Marketing Bureaus om te kunnen concurreren in de huidige markt. Daarom is Marketing bureau ook één van de beste eigen bedrijf ideeën wanneer je volledig op afstand wilt werken.

Een marketing bureau opzetten klinkt heel moeilijk, maar tegenwoordig kun je vrij eenvoudig deelnemen aan cursussen die jouw certificeren en helpen bij het opzetten van jouw bureau!

De Social Media Marketing Agency is daar één van.

8. Personal Trainer

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: ja, diploma

Sport jij meer dan regelmatig en heb jij jouw dieet strak onder controle. Je vind het motiveren en inspireren van mensen leuk en krijgt daar zelf energie van.

Als jij zo iemand bent dan kun je het overwegen deze kennis over te brengen op andere mensen als personal trainer.

Je kunt jezelf aanmelden bij een sportschool of je begint jouw eigen website waar je jezelf presenteert als personal trainer

9. Social Media Advertentie bureau

 • Inkomen: passief en actief
 • Cursus nodig: ja

Het helpen van kleine ondernemingen met hun social media advertentie strategie. Een marketing bureau runnen hoeft helemaal niet veel energie te kosten. Wanneer deze eenmaal staat kun je met een paar uurtjes per dag een flink inkomen genereren. Jouw kennis is nu eenmaal zeer waardevol.

Het vergaren van deze kennis en het opbouwen van jouw bureau kun je aan de hand van de cursus van Boyd Hoek doen.

10. Meubelmaker

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Heb jij weleens vaker fantastische meubels gemaakt en kreeg je veel positieve reacties van je omgeving? Dan is het niet zo gek om er eens over na te denken om dit vakmanschap verder uit te breiden. 

Met de bouwtekeningen van Fred heb je gelijk 10.000 bouwtekeningen die je kunt laten zien aan jou nieuwe klanten.

eigen bedrijf ideeën

11. Makelaar

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja, diploma

Het helpen van mensen met het vinden van hun nieuwe huis. Terwijl jij een leuke commissie opstrijkt. 

Om makelaar te worden heb je wel een diploma nodig. Deze kun je zelfs thuis via de LOI doen.

12. Advertentie Adviseur

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja

Google advertenties draaien voor bedrijven. Veel bedrijven hebben geen budget voor een gehele advertentie afdeling en huren dus extern adviseurs in.

Wanneer jij jezelf meester maakt in SEA  kun je als externe partij aan de slag. Vaak is het binnenhalen van 1 groot bedrijf al genoeg om een heel jaar op te teren.

13. Vertaler

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja, diploma

Heb jij een tweede moedertaal of ben je ontzettend goed in talen. Dan kun je jouw expertise gebruiken als het nieuwe idee van je eigen bedrijf. 

Je kunt veel vraag vinden in freelance opdrachten. Helemaal wanneer jouw tweede taal unieker is zal je enorm veel behoefte vinden naar een goede vertaler.

14. Verhuisservice

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Verhuizen vinden de meeste mensen maar een vervelende taak. Als jij dit wel ziet zitten kun je simpelweg een bus kopen en een aantal man inhuren op het moment dat je een offerte aanvraag krijgt.

15. Grafisch Design Bureau

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja

Ben jij goed in grafisch design. Logo’s ontwerpen en of webdesign. Dan kun je jouw eigen bureau hierin opzetten. Huur een aantal freelancers in die jouw bureau compleet maken zodat je een volledig pakket kunt aanbieden.

16. Webdeveloper

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja, eventueel diploma

Ben jij goed met software en vind jij gemakkelijk jouw weg in een computer? Een webdevoloper is er in veel varianten. Zo heb je bijvoorbeeld back-end en front-end devolopers. Beide erg specialistisch werk.

Tegenwoordig worden is er veel vraag naar ”eenvoudige” websites waar weinig specialistisch werk voor nodig is.

Probeer eens zelf een website te beginnen en kijk waar je allemaal tegenaan loopt. Wanneer je dit onder de knie hebt kun je hetzelfde aanbieden voor klanten.

Het cursus platform Udemy staat vol met gratis cursussen over hoe je webdeveloper wordt.

17. Bloggen

 • Inkomen: passief en actief
 • Cursus nodig: ja

Geld verdienen met bloggen het klinkt misschien als een fabeltje, maar niks is minder waar. Er bestaan simpelweg zo ontzettend veel blogs omdat er leuk geld mee te verdienen is.

Lees ook eens dit blog: Geld Verdienen met Bloggen.

18. Glazenwassersbedrijf 

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Glazenwassen klinkt misschien niet als het meest glorieuze werk, maar de inkomst zijn prima en je bent lekker vaak buiten. 

De contracten die je afsluit als glazenwassersbedrijf geven je een stabiel inkomen. Meestal is dit bij instanties of overheidsbedrijven die toch altijd wel hun facturen betalen. 

19. Sieraden maken

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Vind je het te gek om sieraden te maken en heb je een oog voor nieuwe trends? Dan kun je een succesvolle sieraden lijn beginnen. 

Een leuke webshop helpt je bij het verkopen van je sieraden, maar je kunt natuurlijk ook een lokale winkel vinden die jouw sieraden wilt opkopen.

eigen bedrijf ideeën

20. Instagram Shop beginnen

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: ja

Een Instagram shop kun je vanuit huis of vanuit je favoriete vakantiebestemming makkelijk beginnen. 

Wanneer je een product kiest wat al veel gekocht wordt en ook nog eens binnen jouw interesse ligt wordt het steeds leuker om je Instagram shop te draaien. Check eens de Google Trends pagina of jou niche populair is. 

Een shop beginnen kan al met een laag startersbudget. Zolang je bijna tot geen voorraad hanteert en de service digitaal houdt kun je zonder te veel tijd en geld te investeren beginnen.

Wil je graag geld verdienen met instagram? Neem eens een kijkje bij de Instagram Academy, zij verzorgen al jaren welverzorgde cursussen met veel succesverhalen.

21. Sales Consult Agency

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Ben jij iemand met goede communicatie skills en verkoop jij nog een pakje lucht aan iemand? 😛 Dan is een Sales Agency misschien wat voor jou. 

Het opstarten van zo’n Agency kan vrij eenvoudig door alleen al je naam te registreren bij de KVK. Je maakt pas kosten als jij je eerste opdracht ontvangt, dat is het voordeel van consultancy.

22. Fotograaf

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee, maar wel aangeraden

Het inhuren van een fotograaf wordt steeds gebruikelijker. Dit gebeurd al vaak op bruiloften, maar je ziet het nu ook steeds vaker op andere gelegenheden. Mensen trekken maar wat graag hun portemonnee voor mooie foto’s. 

Ben jij handig met de camera, maak dan een mooi portfolio van je geschoten foto’s en presenteer jezelf als fotograaf. 

23. Engels leraar

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja, diploma

Ben jij sterk in Engels en vind je het leuk andere te helpen met een nieuwe taal. Dan kun je jezelf beschikbaar stellen als Engels leraar. Het is vaak wel een vereiste dat je hier een papiertje voor heb gehaald.

24. Verhuur bedrijf

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Heb jij een grote opslag tot beschikking of kun je die huren? Je kunt van alles gaan verhuren. Zoek hierin een niche die jij interessant vind en kijk of er markt voor is. 

25. Tuiniers bedrijf

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Heb jij groene vingers en vind je het leuk om voor anderen een tuin aan te leggen? 

Veel mensen hebben er een hekel aan om hun tuin te onderhouden. Hier kun jij als tuinier mooi op inspringen.

26. Reisconsultant 

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Ben jij helemaal weg van mooie reizen maken en vind je het geweldig om anderen te inspireren en uit te dagen ook zulke mooie reizen te maken.

Dan kun je als reisconsultant aan de slag. Het aanbieden van groepsreizen is meestal een meer winstgevende niche, zo kun je voor 1 grote groep mensen tegelijk dezelfde reis plannen.

27. VA – Virtual Assistant

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: niet per se

Een assistent die alleen online werkzaamheden uitvoert. Vaak ben je een assistent voor één zakenman of vrouw en voer je allemaal taken online voor hen uit. 

Maar er zijn ook bedrijven die VA’s inhuren. Helemaal wanneer jij een specialisme hebt. Vaak is het wel handig hier een papiertje voor te halen of werkervaring te hebben als assistent, maar dit is geen vereiste.

28. Kledinglijn beginnen

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Vind je het te gek om kleding te maken of om kleding in te kopen en vervolgens te verkopen. Jij weet als geen ander wat de nieuwste trends zijn. 

Een kledinglijn beginnen en de kleding verkopen kun je doen in een fysieke winkel van jezelf of van een partner, maar je kunt ook alles online houden.

29. Kookstudio

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Vind je het heerlijk om te koken en draag je dit graag over aan anderen. Dan is een kookstudio misschien wel wat voor jou. Met verschillende kook eilanden voor je kun je jouw kennis overdragen op je deelnemers.

man pak

30. Voetbal bestuurslid

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja

Ben jij geen voetbal supertalent, maar werk je wel graag in de top van de wereld. Dan kun je een cursus volgen bij de KNVB. Zij leiden jouw op tot professional.

Om een cursus te volgen van het betaald voetbal dien je aangesloten te zijn bij een club.

31. Voetbal manager

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja

Bestudeer de voetbalmarkt. Het behalen van een diploma in business & management is een pre.

Vervolgens moet je jezelf kenbaar maken bij voetbaltalenten. Ook kun je jezelf aansluiten als stagiair of starter bij bestaande voetbal management bedrijven.

32. Loopbaan advies bureau

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja

Er zijn genoeg mensen die niet weten wat ze willen met hun carrière. Zij zijn na een tijd van zoeken het spoor bijster en kunnen wel wat hulp gebruiken.

Als loopbaan adviseur kun jij hun opnieuw richting geven. Misschien dat zij een omscholing traject nodig hebben of dat ze een duwtje in de juiste richting nodig hebben. 

33. Cameraman of vrouw

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja

Vind jij filmen te gek? Filmen is behoorlijk specialistisch werk, maar je hoeft natuurlijk niet gelijk een A-film te schieten. Zoek naar leuke vacatures voor een schappelijke prijs, zo wordt er ook niet gelijk te veel van je verwacht.

34. Honden uitlaatservice 

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Met een honden uitlaatservice kun je jouw bedrijf lokaal houden. Je zult waarschijnlijk wel een busje nodig hebben om alle honden op te halen. Vervolgens kun je als je die hebt tegelijkertijd ook je eigen hond uitlaten. Win-Win.

35. Thuiszorg bedrijf

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Als thuiszorg medewerker verzorg je mensen thuis. Voor dit werk heb je wel een diploma nodig, maar als je zelf geen zorg gaat uitvoeren en alleen mensen in dienst neemt is een cursus of studie in bedrijfskunde wel handig.

36. Foodtruck

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Het hele land doorreizen en de leukste festivals bijwonen met je foodtruck. Met de verkoop van de lekkerste hapjes kun jij een nieuwe hit worden op festivals. Er komen steeds meer foodtruck festivals bij omdat de vraag gewoonweg groter wordt.

Koop een leuke bus en bouw deze om tot Foodtruck, wellicht kun je er zelfs een klein bedje in maken. 

37. Online Coach

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Als online coach doe je in principe hetzelfde als een ”coach”. Zo kun je mensen helpen met hun dagelijkse worstelingen, handvaten geven waar zij dat nodig hebben. 

Met de komst van het internet is het steeds normaler geworden werkzaamheden online uit te voeren. Zo ook dus als online coach.

38. Cateringbedrijf

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Als je goed kan koken en je wilt geen restaurant of kookstudio beginnen dan kun je een cateringbedrijf beginnen. Als cateraar verzorg je voor grote partijen het feestmaal. 

Met jouw bus bezorg je jouw vers gemaakte eten en maken je de gasten blij met overheerlijke hapjes.

39. Bruiloft planner

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Als echte planner vind jij stiptheid en een duidelijke agenda belangrijk. Wanneer je dan ook nog eens veel affiniteit hebt met bruiloften en alles wat met het mooi aankleden van geweldige locaties te maken heeft. Dan kun je er over nadenken om bruiloften te gaan plannen. 

Een leuke portfolio online zal je natuurlijk helpen bij het landen van je klussen.

bruiloft planner

40. Binnenhuis architect

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja

Als binnenhuis architect heb jij gevoel voor het indelen van ruimtes en kun je mooie schetsen maken van de indeling van huizen. Een schets op papier is iets meer ouderwets, maar kan echt schitterend zijn. Tegenwoordig kun je ook met behulp van online tekenprogramma’s schitterende schetsen maken.

41. Afhaalmaaltijd bedrijf

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Heb jij een aantal gerechten waarvan je vrienden zeggen dat dit overheerlijk is en hebben zij weleens vaker gevraagd om het recept? Dan is het misschien een idee een eigen bedrijf te starten in afhaalmaaltijden.

42. Vloggen

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: nee

Een YouTube kanaal beginnen en vloggen over jouw passie of gewoonweg over jouw leven. Je ziet het steeds vaker. Ben je niet zo goed voor de camera, maar lijkt dit je wel wat? Er zijn allerlei social media cursussen die je het zelfvertrouwen geven om voor de camera te zitten.

De reclames die je ziet voordat je een YouTube video kan afspelen daar verdient een vlogger aan. Ook door middel van adverteren en affiliate marketing verdient een vlogger zijn geld.

43. Bed en Breakfast

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Vind jij het geweldig om een host te zijn en heb je een leuk bijhuis of wil je deze huren. Dan kun je dit omtoveren tot bed and breakfast. 

Zorg voor fantastische reviews, want die gaan je veel volgende klanten opleveren.

44. Airbnb bedrijf starten

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: niet per se

Je hebt vast weleens van het online verhuurplatform Airbnb gehoord. Mensen bieden hier hun huis of extra kamer te huur aan. De prijzen die je gasten voor een appartement of kamer betalen zijn behoorlijk hoog, maar wel redelijk. Wanneer je al een week je huis hebt verhuurt heb je jouw totale maandelijkse lasten er al uit.

Als je dit nu niet alleen voor jouw eigen huis kunt doen maar ook voor andere huizen, dan kun je daar redelijk goed op verdienen. Het verdienmodel zit vrij simpel in elkaar. Je huurt een huis maandelijks van een particulier en plaatst deze op Airbnb. Controleer wel goed de regelgeving.

45. Voedingsconsultant 

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Als voedingsconsultant weet jij precies wat jij eet voor een gebalanceerd dieet. Zelfs zo goed dat je dit makkelijk voor anderen kunt bepalen aan de hand van hun dagelijkse activiteit, gewicht, lengte enzovoort. 

46. Speelgoed bedrijf

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Misschien niet het eerste idee van een eigen bedrijf starten, maar deze markt is nooit verzadigd. Kinderen verbranden hun speelgoed en ouders, opa’s, ooms en tantes kopen maar wat graag speelgoed voor hun (klein) kinderen. 

47. Vastgoedbeheer

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Als vastgoedbeheerder doe je al het papierwerk voor huiseigenaren die hun huis willen verkopen of verhuren. Vastgoedbeheer word steeds populairder omdat er steeds meer mensen zijn die hun huis willen verhuren. Denk ook eens aan expats die thuis hun huis verhuurt willen hebben.

48. Financieel adviseur

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: ja, diploma

Ben jij een ster met cijfers en heb je wellicht een diploma in dit vak. Dan kun je bedrijven adviseren op financieel vlak.

49. Handel bedrijven

 • Inkomen: actief
 • Cursus nodig: nee

Inkopen, verkopen, lage inkoopprijs, hoge verkoopprijs. Jij bent een ster als het gaat om verkopen en het vinden van koopjes. 

Een bus om stad en land af te rijden is hierbij wel handig. Er zijn vaak ook grote opkoopmarkten waar je voor spotgoedkoop mooie spullen kunt scoren. Denk eens aan de politie inbeslagname veiling.

50. Jouw eigen Media Marketing Bedrijf

 • Inkomen: passief
 • Cursus nodig: ja

Een volledig pakket waarin je voor de klant mooie pakketen kunt aanbieden. Van Website bouw tot Growth Hacking. De expertise hoeft niet helemaal bij jezelf te liggen. Vind betrouwbare freelancers die zich willen aansluiten bij jouw Media Marketing Bedrijf. 

Een volledig pakket ziet er als volgt uit:

Zo’n volledig pakket hoeft natuurlijk niet direct, maak voor jezelf twee specialismes je eigen. In de loop der tijd vullen de overige zich vanzelf aan. Er zijn genoeg freelancers die een vaste basis zoeken.

51. Uitzendbureau

Het inhuren en inzetten van mensen en tegelijkertijd meeverdienen. Ben jij goed in het onderhouden van relaties en het vinden van de juiste mensen voor de taak. 

Dan kun je een uitzendbureau beginnen. In deze branche werkt het vaak ook goed om een specifiekere niche te zoeken.

Geld verdienen op reis

GELD VERDIENEN OP REIS

Bijna alle eigen bedrijf ideeën zijn zo in te richten dat je zelf niet fysiek aanwezig hoeft te zijn. Tijdens het opstarten van je bedrijf is dit wellicht iets moeilijker te hanteren. Maar na verloop van tijd kun je jouw aanwezigheid steeds minder belangrijk maken zonder dat dit effect heeft op het succes van jouw eigen bedrijf. Het inhuren van VA’s en zoveel mogelijk processen automatiseren is bijvoorbeeld een goed idee. Zo kun jij genieten van jouw vrije tijd en geld in het buitenland.

Wil jij een eigen bedrijf starten en heb je vragen over 1 van deze ideeën? Stel ze hieronder in het reactie formulier :).

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy