Online bijverdienen | 6 TIPS voor een Online Inkomen

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Online bijverdienen kan je een leuk extra zakcentje opleveren, wanneer je dit goed doet kan dit zelfs betekenen dat je een volledig inkomen verdient.

Tegenwoordig worden er steeds meer bijbaantjes online aangeboden. Hierdoor wordt het voor jou dus ook makkelijker een leuke bijbaan online te vinden. 

Extra geld verdienen online om zo de kerstcadeaus of andere gewilde items voor in huis te kopen is helemaal nog niet zo’n gek idee. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, tablet of laptop met internet, meer niet. 

Maar hoe begin je nu aan online bijverdienen, welke websites moet je bezoeken en je bij aansluiten?

Zelf verdien ik nu zo’n 2 jaar geld met het internet en inmiddels zoveel dat ik geen 9 tot 5 baan meer nodig heb.

online bijverdienen

2. Tekstschrijver/Copy-writer

Als copy-writer schrijf jij teksten voor bedrijven. Dit kun je doen als je wilt bijverdienen online of als volledige baan. Dit doe je in de vorm van nieuwsbrieven, artikels en blogs.

De drempel om hiermee te beginnen ligt redelijk laag en met een kleine copy-writing cursus kun je zonder enige ervaring zo aan de slag.

3. Online bijverdienen met Enquêtes

Iedereen kan online bijverdienen met enquêtes invullen. Via je telefoon, tablet of laptop deel je jouw mening middels een enquete. Je hoeft hier geen opleiding of cursus voor te volgen. Het gaat immers om jouw mening over allerlei onderwerpen. 

Bedrijven betalen organisaties om data te verzamelen over een grote groep mensen. Deze data gebruiken zij voor hun marktonderzoek en om er achter te komen of er interesse is in een bepaald gebied. 

Je kunt op deze manier online bijverdienen via bijvoorbeeld Euroclix of Toluna

4. Online bijverdienen met kleine opdrachten

Kleine opdrachtjes uitvoeren in ruil voor geld. Zo kun je leuk online bijverdienen vanuit de gemakken van je eigen huis. De kleine opdrachtjes kunnen vertalingen, transcriptie of foto’s maken zijn. 

De opdrachten duren vaak niet langer dan 4 a 5 minuten en je kunt ook stoppen wanneer je zelf wilt. Websites die dit soort kleine betaalde opdrachten aanbieden zijn ClickWorker en Neevo.

5. Social Media beheren

Als social media gekkie weet jij hoe je foto’s moet plaatsen met leuke teksten waar veel reacties op zullen komen.

Bedrijven hebben het vaak veel te druk om ook nog hun social media te beheren en daarom besteden zij dit vaak uit. Echt grote bedrijven hebben hiervoor hun eigen afdelingen, maar er zijn genoeg midden-klein-bedrijven die hier geen budget voor hebben en liever 1 iemand inhuren. 

Wanneer je hier totaal nog geen ervaring mee hebt is het handig om te leren van een aantal praktijkvoorbeelden. Dit soort social media werk vind je door simpelweg bedrijven te benaderen via social media. Schrijf een goed bericht met wat je voor hun kan betekenen en stuur dit naar alle social media kanalen die jij interessant vind.

Als je denkt dat dit helemaal in jouw straatje ligt en je jouw eigen social media bureau wilt opzetten dan kun je dit doen via de Social Media Marketing Agency.

6. Virtual Assistant

Als virtual assistant (VA) doe jij alle klusjes die een ”normale” assistent ook doet, alleen dan online! 

Het is vaak wel een pre dat je werk ervaring hebt, maar wanneer jij kan aantonen dat je één skill meer dan uitgebreid bezit dan kun je jezelf aanbieden als VA.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy