Geld verdienen met bloggen in 2024

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Werken vanaf elke locatie die jij kiest, dat is wat je kunt doen als je geld gaat verdienen met bloggen. Werken vanuit huis, de camper of een tropisch eiland. Geld verdienen met bloggen is locatie-onafhankelijk en ook nog eens schaalbaar, wat betekent dat dit kan uitgroeien tot een volledig inkomen, of misschien zelfs meer dan dat. Daarbij is geld verdienen met bloggen een perfect verdienmodel om mee te beginnen naast je huidige baan. Het is laagdrempelig en je hoeft geen grote investeringen te doen.

Toen wij jaren geleden begonnen met ons blog, wisten we stiekem wel dat dit ooit kon uitgroeien tot een leuk inkomen. Er waren genoeg andere Nederlandse bloggers ons al voorgegaan, en als zij geld kunnen verdienen met bloggen, dan moesten wij dat ook kunnen.

Daarbij vinden we het leuk om ons verhaal te delen en dat we lezers nuttige informatie kunnen verschaffen. Dit is 1 van de hoofdingrediënten om je blog groot te maken. Zonder een gezonde dosis motivatie wordt geld verdienen met bloggen een stuk lastiger. Gelukkig groeide ons blog vanzelf en daarmee dus ook het inkomen.

In dit blog vertellen we je hoe wij zijn begonnen en geven we je alle manieren van geld verdienen met bloggen. Of je nu wilt beginnen met bloggen of als je al een blog hebt, deze manieren helpen bij het bouwen aan jouw online inkomen.

Wat is een blog?

Een blog, ook wel een weblog genoemd, is een online verzameling van artikelen/berichten over een specifiek thema. De artikelen staan doorgaans in chronologische volgorde, maar het kan ook een algemene collectie zijn. Met een blog verschaf je informatie of inspireer je mensen. Je plaatst regelmatig artikelen en geeft er een persoonlijk tintje aan.

Het woord ‘blog’ heeft twee betekenissen, wat voor verwarring kan zorgen. Een weblog (blog), zoals we hierboven hebben uitgelegd, is een verzameling van artikelen/berichten. Maar een artikel/bericht kan ook een blog genoemd worden. Je kunt ze het beste onderscheiden door het artikel/bericht een blogbericht te noemen.

Blogberichten zijn over het algemeen persoonlijke verhalen die verbonden zijn aan de tijd waarin ze geschreven worden. Als je liever tijdloos schrijft, kun je jouw berichten dus beter artikelen noemen.

blog beginnen

Beste blog onderwerp

Nu je besloten hebt dat je geld wilt verdienen met bloggen rest er nog een belangrijke vraag: welk onderwerp moet jouw blog hebben. Het beste onderwerp waar je blog over kan gaan is: ”jezelf”. Een blog bestaat immers ook uit verhalen geschreven vanuit je eigen ervaring. Dus vind je paardrijden, fitness, make-up, kleding, dieren of iets anders leuk. Laat jouw blog hier dan over gaan.

Met elk blog onderwerp valt online geld te verdienen. Het belangrijkste voor nu is dat jij een blog begint dat je ook leuk vind om te onderhouden.

Starten met bloggen en geld verdienen?

Bloggen wordt steeds populairder. Mensen vertrouwen steeds meer op de mening van bloggers. Terwijl 10 jaar geleden bloggen niet echt serieus genomen werd zie je nu dat er steeds meer bloggers bij komen. Dit komt mede doordat je tegenwoordig behoorlijk wat geld ermee kunt verdienen. Maar hoe startn je nu met bloggen en hoe kun je er geld mee verdienen?

Er zijn een tal van manieren om geld te verdienen met een blog: advertenties, affiliate marketing, product plaatsing, gast-bloggen en zo zijn er nog een paar. Maar voordat we je deze gaan uitleggen is het belangrijk eerst bezoekers te krijgen op je blog.

Bezoekers krijgen op je blog

Allereerst is het belangrijk dat een blog veel bezoekers ontvangt. Want aan elke bezoeker kun je potentieel geld verdienen. Bloggers die al een tijdje bezig zijn weten dat ”organisch verkeer” het meeste waard is.

Organisch verkeer betekent dat er lezers op jouw blog komen zonder dat jij daar op dat moment iets voor hoef te doen. Bloggers die al lang bezig zijn staan bijvoorbeeld hoog in Google doordat zij waardevolle blogberichten en artikelen schrijven. Deze bezoekers komen elke dag automatisch via een zoekmachine zoals Google binnen en noemen we dus organisch verkeer.

meer-bezoekers-via-google

Daarnaast kun je via social media bezoekers op je blog krijgen. Het spreekt voor zich dat zo’n social media kanaal eerst een groep volgers nodig heeft. Een nadeel van sommige social media kanalen is dat jouw berichten hierop maar een aantal dagen zichtbaar zijn. Zo is Instagram, TikTok, Facebook en Twitter een moeilijk kanaal voor het genereren van meer blog bezoekers. Maar als je een trouwe groep volgers hebt is het zeker mogelijk. YouTube en Pinterest zijn kanalen waarbij jouw berichten lang zichtbaar zijn en dus verzorgen ze over een langere periode voor meer blog bezoekers.

geld verdienen met youtube (1)
Pinterest logo mobiel

Als laatst kun je consistent meer blog bezoekers krijgen door iets gratis aan te bieden. Een weggevertje in ruil voor hun e-mail adres. Zo kun je ze een mail sturen als je bijvoorbeeld een nieuw artikel online hebt staan. Het grote voordeel van deze groep mensen is dat je weet dat ze hierin geïnteresseerd, want ze hebben al eerder interesse getoond in jouw blog.

Domein versterken

Je domein is de naam van je blog zonder www. ervoor (World Wide Web). Zoals we hierboven bespraken maak je jouw domein in eerste instantie sterk door veel waardevolle blogberichten of artikelen te plaatsen. Vervolgens kun je jouw domein versterken door aan websitebeheerders in dezelfde niche, maar met een ander doel een linkverwijzing te vragen, ook wel linkbuilding genoemd.

Een linkverwijzing is een linkje van iemand anders zijn website naar jouw blog en dan het liefste naar een belangrijk blogbericht of artikel.

Om dus geld te verdienen met bloggen is het belangrijk eerst veel bezoekers te krijgen. Als je ziet dat je maandelijks veel lezers is het waardevol om de volgende technieken toe te passen om geld te gaan verdienen met jouw blog.

5 manieren van geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen klinkt fantastisch en we zullen niet liegen, maar met de juiste methode is dat ook zo. Je bouwt namelijk een passief inkomen op, een inkomen die dus elke maand terugkomt zonder dat jij extra werk hoeft te leveren. Wat vaak vergeten wordt is dat je voor bloggen ook doorzettingsvermogen nodig hebt. In het begin zul je misschien niet zoveel geld ermee verdienen. Maar als je onderstaande manieren toepast kan dit uitgroeien tot een volledig inkomen.

1. Geld verdienen met een blog en affiliate marketing

Een van de beste manieren om geld te verdienen met bloggen is via affiliate marketing. Ook met een klein blog kun je een maandelijkse bijverdienste genereren.

Affiliate marketing voor bloggers houdt in dat je affiliate linkje plaatst op jouw blog naar een product of dienst. Deze producten of diensten zijn niet van jouw, maar van een derde partij. Jij doet enkel aan de promotie ervan. Als één van jouw lezers hierop klikt en of overgaat tot aankoop hiervan dan krijg je een percentage van het aankoopbedrag. Jouw lezers hoeven hier niet extra voor te betalen, want dit wordt ingehouden bij de verkopende partij.

Hoe kom je aan affiliate linkjes?

Een affiliate link is een unieke link speciaal voor jou als affiliate. Deze link staat gekoppeld aan een product of dienst en is gekoppeld aan jouw naam. Zo weten affiliate netwerken en de adverteerder dat een klik of verkoop via jou (de publisher) gebeurd is.

Om je aan te melden bij een affiliate netwerk heb je als eerst een blog of social media account en een KVK nummer nodig. Zodra je account geactiveerd is kun je je aanmelden bij affiliate programma’s en affiliate linkjes krijgen.

In prinicipe kan iedereen zich aanmelden en is affiliate marketing voor iedere blogger mogelijk. Als beginnend blogger zou ik je aanraden te beginnen bij Linkpizza. Zij zijn een extreem groot affiliate netwerk met heel veel affiliate programma’s. De aanmelding is kosteloos en je kunt gelijk beginnen met het promoten van producten en diensten van honderden Nederlandse bedrijven. Zo kun je denken aan Bol.com, Albert Hein, Corendon, Action, Hema, Bever en nog veel meer.

Maar er zijn nog meer affliate netwerken waar je je direct bij kunt aanmelden. Zo heeft Bol.com ook zijn eigen netwerk waarbij de commissies iets hoger liggen.

HOE WERKT affiliate marketing

Een volledig inkomen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing en bloggen klinkt misschien makkelijk, maar er zijn genoeg bloggers die het niet lukt. Zij verdienen niet meer dan een paar tientjes per maand en gooien vervolgens de handdoek in de ring. Als jouw doel een kleine bijverdienste is dan is dat natuulijk helemaal prima, maar als je een volledig inkomen hieruit wilt halen lees dan vooral verder. Zelf hebben we nu een maandelijkse inkomen met affiliate marketing van tussen de 2500,- en 3000,- euro. Maar dat is niet helemaal vlekkeloos verlopen.

De grootste fout die we in het begin maakte is dat we niet specifiek genoeg waren met onze blogs en dat we van alles promootte. Pas wanneer we ons gingen specialiseren op 1 onderwerp en hier een relevante producten aan gingen koppelen werden de blogs winstgevend.

Uiteraard komt hier nog veel meer bij kijken en is het vooral belangrijk jezelf een beetje te scholen. Na het volgen van de cursus de affiliate marketing revolutie, het lezen van meerdere boeken zoals; From nothing en een werkweek van 4 uur voelden we pas dat we een ommekeer hadden gemaakt. En dat we de juiste richting op gingen.

De affiliate marketing revolutie in een notendop

De affiliate marketing revolutie was niet de eerste cursus die wij aanschafte, maar wel 1 waar we het meeste aan gehad hebben. Jacko de eigenaar heeft een online videotraining gemaakt die je stap voor stap meeneemt. Je begint met een introductie waarna je een weblog opzet. Vervolgens leer je hoe je hoog in Google kunt scoren en hoe je affiliate marketing toepast. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig, geen marketing- of web achtergrond. Hij heeft de training opgesteld zodat iedereen hem kan begrijpen.

Tijdens het volgen van deze cursus groeiden ons inkomen al en maakte we dagelijkse meerdere commissies.

geld verdienen met bloggen

2. Gastbloggen

Gastbloggen betekent dat je voor iemand anders een blogbericht schrijft in ruil voor een vergoeding. Hoe die vergoeding eruit ziet hangt af de afspraak die je maakt. Meestal is dit in de vorm van geld, maar je kunt ook aangeven dat je graag een link naar je eigen blog wilt of nog beter beide!

Als je wilt gastbloggen kun je zelf een acquisitiemail sturen, maar het kan veel sneller. Er zijn influencer en blognetwerken waarbij je jezelf kunt aanmelden. Zo kies jij zelf een opdracht uit die je interessant lijkt.

Om te kunnen gastbloggen heb je dus niet per se zelf een website nodig. Wel is het handig om aan te kunnen tonen dat je enige ervaring hebt met schrijven/bloggen. Als je een social media acccount hebt met aantoonbare volgers dan helpt dit zeker mee.

Influencer/blogger netwerken

Hieronder een lijst met influencer netwerken waar je als (micro) influencer/blogger opdrachten kunt scoren:

  • LinkPizza (aanrader): dit is een affiliate netwerk en influencer/blogger netwerk. Je kunt met dit programma heel eenvoudig affiliate links op je website plaatsen d.m.v. de automatische link plugin. Pitchen op een campagne gaat ook redelijk eenvoudig. Je hebt alleen wel eerst een bereik van 1000 bezoekers per maand nodig wil je kunnen pitchen op een campagne.
  • BlogBrains (aanrader): ze hebben een duidelijke manier van werken en ze betalen ook lekker snel uit. Je meld jezelf aan bij BlogBrains en geeft je voorkeuren aan. Vervolgens bepalen zij je niveau en daarmee dus ook je vergoeding. Wanneer BlogBrains een geschikte opdracht voor je heeft sturen zij je een mailtje. Deze kun je aan je voorbij laten gaan of als je interesse hebt kun je hier op reageren. Zodra de andere partij akkoord gaat begint jouw betaalde opdracht!
  • Influentials: ik heb mezelf hiervoor aangemeld, maar nog geen opdrachten ontvangen
  • Inzpire.me: dit is een Europees netwerk. Tof is ook dit je hier profielen van andere bloggers kunt zien en wat hun tarieven zijn.
  • Join: dit is een Europees netwerk met meer dan 500 samenwerkende bedrijven. Van wat ik heb gehoord betalen ze goed!
  • Pak Communicatie: een nieuw en vrij onbekend influencer netwerk
  • SocialRblz: een Nederlands influencer netwerk
  • WEAblog: je kunt bij dit netwerk pitchen op nieuwe opdrachten. Ze sturen na je aanmelding een mail om een vergoeding te bespreken en vervolgens kun je opdrachten ontvangen via het inlogscherm op de website.

3. Google Adsense

Een vrij populaire manier om geld te verdienen met bloggen is via Google advertenties. Iedereen met een blog kan zich aanmelden bij Google Adsense. Dit programma van Google verzorgt de advertenties. Waar deze advertenties komen te staan kan jij zelf bepalen of je laat Adsense dit voor jou bepalen.

Ondanks dat dit een populair manier is van geld verdienen met een blog zijn de inkomsten relatief laag. Alleen als je dus veel bezoekers hebt op je blog kun je met Adsense een inkomen genereren.

Daarbij kun je je ook afvragen of het zin heeft om advertenties op je blog te plaatsen. Want zulke advertenties zorgen ervoor dat bezoekers van jouw blog afgaan en wellicht had deze bezoeker wel een aankoop gedaan via een affiliate link.

geld verdienen met reisblog

Ons advies hierin is dat als je Google Adsense installeert dat je de plaatsing van de advertenties in eigen beheer moet houden. Zo kun je zelf op subtiele plaatsen een advertentie neerzetten, zodat alleen de bezoeker die echt geïnteresseerd is in de advertentie er op klikt en niet omdat die deze 6 keer is tegengekomen in 3 minuten.

4. Donaties

Het klinkt misschien gek om donaties te vragen aan jou lezers, maar in feite verschaf je informatie en inspireer je mensen zonder dat ze het ook maar iets kost. Daarbij zijn donaties op vrijwillige basis.

In het begin hadden wij hier nog een beetje moeite mee, maar mensen die doneren laten ook een berichtje achter waaruit blijkt hoe blij ze met onze blogs zijn.

Zelf verdienen we geld met Ko-Fi donaties, zo een 100,- euro per maand houden we hier aan over. Dit bedrag is afhankelijk van jouw blogonderwerp en hoe vaak lezers terugkomen. Maar je zult verstelt zijn hoe bereidwillig mensen zijn.

Ko-fi

Een ander platform wat op donaties lijkt is Patreon. Hierbij abonneren mensen zich op jouw Patreon account. In ruil hiervoor plaats jij exclusieve content op dit account.

5. Advertentieplaatsing

Marketingbureaus zijn altijd op zoek naar blogs en websites om advertenties en linkjes op te kunnen plaatsen. Deze bureaus hebben klanten die graag willen groeien op het internet en vandaar dat zij op zoek zijn naar manieren om hun bereik te vergroten. Zelf zou je je ook kunnen aansluiten bij een marketingbureau om je eigen blog of website te laten groeien.

Door te zoeken in Google naar ”Online marketingbureau” komen er genoeg naar voren, maar in veel gevallen kun je ook mailtjes verwachten van bureaus die benieuwd zijn naar de mogelijkheden. Meestal willen zij een levenslange plaatsing van een link of advertentie in ruil voor een vergoeding. Zet dus vooral niet te laag in. Voor een klein blog van tot en met 5000 maandelijkse bezoekers kun je makkelijk 100,- euro vergoeding vragen.

adverteren geld verdienen bloggen

Een keuze kunnen maken?

Hopelijk is het allemaal een stuk duidelijker geworden voor je? Je kunt nu in ieder geval een keuze maken op welke manier je geld wilt verdienen met bloggen. Je kunt natuurlijk ook beide kiezen!

Als je ervoor kiest om te bloggen voor bedrijven raad ik je aan jezelf bij meerdere netwerken aan te melden. Zo is de kans op opdrachten natuurlijk groter.

Benieuwd hoe wij geld verdienen op reis? Op deze pagina leggen wij dit uit!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Audio magazine geld verdienen op reis

VERGEET JOUW KORTING NIET

15% KORTING OP HET AUDIO MAGAZINE
GELD VERDIENEN OP REIS

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de kortingscode knop in en ontvang deze direct.

Audio magazine geld verdienen op reis

AUDIO MAGAZINE

GELD VERDIENEN OP REIS

Ontvang 15% korting!

Vind antwoord op de belangrijkste vraag: â€Welk remote werk past bij mij?”