Geld Verdienen met Bloggen? Zo doe je dat!

Wil jij Geld Verdienen met Bloggen?

Of ben je van plan Geld te Verdienen met Bloggen?

In dit blog leg ik jou stap voor stap uit hoe bloggers (veel) geld verdienen. 

Snel naar

Geld Verdienen met eigen blog cursus:
De Affiliate Marketing Revolutie

Bloggen wordt steeds populairder. Mensen vertrouwen steeds meer op de mening van bloggers. Terwijl 10 jaar geleden bloggen niet echt serieus genomen werd zie je nu dat er steeds meer bloggers bijkomen. Dit komt mede doordat je tegenwoordig behoorlijk wat geld ermee kunt verdienen. 

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog.

 • Je kunt met je eigen blog producten of diensten aanbieden, maar hoe verdien je hier geld mee? 
 • En je kunt een blog schrijven voor bedrijven, maar hoe kom je nu in contact met deze bedrijven?

In dit blog leg ik dit exact uit, zodat ook jij geld kunt gaan verdienen met bloggen.

 Wat is een blog?

Een blog is een openbaar online dagboek waar je regelmatig nieuwe berichten plaatst. Met het blog verschaf je informatie met een persoonlijk tintje.

Doel

Middels een blog vertel je een verhaal. Waar dit verhaal over gaat kies jij zelf. Het is natuurlijk leuk en dikwijls belangrijk dat het een verhaal is waar veel lezers op af komen. Om veel lezers te interesseren is het belangrijk dat je waarde verschaft. Dit kan door te informeren (tips en feiten) of te inspireren (persoonlijke ervaring).

Bezoekers zijn potentiële klanten

Als jij net zoals 99% procent van de bloggers graag veel bezoekers hebt is het belangrijk dat je regelmatig berichten plaatst. Lezers van jouw blog verwachten ook meerdere blogs.

Met jouw blog wil je mensen aanspreken. Door uniek te zijn in één onderwerp/niche kun je het makkelijkste mensen aanspreken. Alle populaire bloggers hebben zich bij de start van hun blog gespecificeerd in één onderwerp. Sommige daarvan hebben zich later verder uitgebreid, maar dit hoeft helemaal niet.

Populaire onderwerpen: reizen, fitness, make-up, fashion, dieren, jezelf!

Wil je geld verdienen met je blog? Dan is het belangrijk dat jij een authenticiteit wordt. Dit brengt tegelijkertijd bezoekers met zich mee en bezoekers zijn potentiële klanten.

Maar dan zijn we er nog niet. Nu gaat het pas interessant worden…

Geld verdienen met je eigen blog met affiliate marketing

Bloggers schrijven over onderwerpen die zij leuk vinden. Zij willen met hun blogs waardevol en informatief zijn. Zo delen zij tips en ervaringen met hun lezers. Dat is natuurlijk leuk, maar dit kan ook een financiële mogelijkheid bieden. In blogs zie je vaak genoeg linkjes naar andere websites of producten. Met deze linkjes kun je dus gewoon geld verdienen.

Deze affiliate linkjes wordt door iedere blogger gebruikt. We noemen dit dan ook affiliate marketing. Als je iemand kent die dit nog niet doet zou ik diegene snel bekent maken hiermee. Met affiliate marketing heb je de mogelijkheid om een passief inkomen te verdienen. Een passief inkomen is een inkomen dat voor jou werkt zonder dat je er direct tijd in hoeft te stoppen.

 Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing houdt in dat jij andermans producten of diensten promoot in ruil voor een vooraf afgesproken commissie.

Je plaatst jouw unieke promotie link (affiliatelink) op jouw blog. Wanneer iemand dat product koopt via jouw link dan ontvang jij daar geld voor. Zelfs wanneer diegene weken later pas dat product koopt ontvang jij geld. Dit komt door de bekende cookies die op browsers opgeslagen worden.

Je kunt vast wel beseffen wat dit betekent wanneer jij veel bezoekers per maand ontvangt op jouw blog. Geld verdienen!

Voor sommige producten die je kunt aanbieden ontvang je een behoorlijk bedrag. Vooral op online producten kun je veel commissie verwachten. Gemiddeld kun je hier wel 20 euro per product voor ontvangen. Moet je nagaan als je 100 mensen per maand weet door te verwijzen. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Het is dus uiterst belangrijk om een blog te hebben die graag gelezen wordt, maar zelfs kleine blogs doen het goed. Zolang jij maar uniek bent in jouw niche.

Hoe kan ik Affiliate Marketing gebruiken?

Hoe stel je nu een tof blog op en pas je affiliate marketing toe? Dat is misschien nu nog een beetje onduidelijk, maar daar gaat snel verandering in komen!

Ik heb zelf alles geleerd van Jacko Meijaard. Een expert in Affiliate Marketing en Bloggen! Dit is de enige manier hoe hij geld verdient op het internet. Hij heeft hier een online videotraining van gemaakt die jou stap voor stap meeneemt. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig, geen marketing- of web achtergrond. Hij heeft de training opgesteld zodat iedereen hem kan begrijpen. Het enige wat je moet weten voordat je zijn videotraining gaat bekijken is dat het hard werken wordt. Vooral in het begin moet je bereid zijn tijd erin te stoppen. Het komt je niet aanwaaien, maar als het eenmaal werkt is het geweldig. Je eerste verkoop is onwerkelijk!

Ik weet nog dat ik gelijk mijn eerste commissie overmaakte naar mijn bankrekening om te kijken of dit wel echt is. En ja hoor je raad het al er stond gewoon een transactie van 27,- euro op mijn bankrekening!

Dat was de eerste verkoop van velen. Sindsdien ontvang ik steeds vaker e-mailtjes waarin ik gefeliciteerd word met commissies. Zelfs als ik lig te slapen ontvang ik e-mailtjes!

geld verdienen met bloggen
Mijn mail inbox

Geld verdienen door te bloggen voor bedrijven

Voor deze manier van Geld verdienen met bloggen heb je niet perse een eigen website nodig. Het is wel belangrijk dat je een social media kanaal hebt. En ja, het is zeker handig als je met dit kanaal veel volgers hebt. Maar ook voor de kleine accounts is het zeker mogelijk om te bloggen voor bedrijven. Hoe je deze blog opdrachten ontvangt leg ik hieronder uit.

Wil je met jouw Instagram of Facebook kanaal in een korte tijd explosief groeien?
Dan raad ik je het zeker aan deze Instagram- en Facebook training te volgen.

Oké, je wilt geld verdienen door te bloggen voor bedrijven, maar hoe kom je nu in contact met deze bedrijven? En welk bedrijf moet ik dan benaderen?

Je kunt natuurlijk zelf een acquisitiemail sturen naar bedrijven die jou interessant lijken. Hier gaat wel veel werk in zitten en als je nog niet veel ervaring hebt is de kans klein dat je hier een opdracht uit haalt. Proberen moet je het zeker, misschien rolt hier wel een mooie opdracht uit.

Je andere optie is om jezelf aan te melden bij een influencer netwerk. Zo een netwerk doet het moeilijke werk voor jou. Zij halen opdrachten binnen en kijken in hun netwerk of er geschikte kandidaten zijn die deze kunnen uitvoeren. Veel van deze netwerken hebben samenwerkingen met bedrijven en dus ook vooraf afgesproken bedragen. Onderhandelingen en dus veel mailverkeer tussen jou en bedrijf is verleden tijd.

Kan ik ook geld verdienen als startende blogger?

Jazeker! Voorheen telde je alleen mee als je minimaal 10.000 bezoekers per maand had of net zoveel volgers. Nu moet ik er wel bij zeggen dat er nog steeds influencer netwerken zijn die alleen naar deze cijfers kijken.
Maar tegenwoordig verschuift de aandacht van merken en bedrijven van de grote influencers/bloggers naar de micro inluencers/bloggers. Dit komt omdat het steeds meer is gaan draaien om relevantie. Wanneer je als startende blogger een leuk en authentiek profiel hebt, kun je zeker betaalde opdrachten binnenhalen!

Influencer/blogger netwerken

Hieronder een lijst met influencer netwerken waar je als (micro) influencer/blogger opdrachten kunt scoren:

 • BlogBrains (aanrader): dit vind ik zelf een erg fijn netwerk. Ze hebben een duidelijke manier van werken en ze betalen ook lekker snel uit. Je meld jezelf aan bij BlogBrains en geeft je voorkeuren aan. Vervolgens bepalen zij je niveau en daarmee dus ook je vergoeding. Wanneer BlogBrains een geschikte opdracht voor je heeft sturen zij je een mailtje. Deze kun je aan je voorbij laten gaan of als je interesse hebt kun je hier op reageren. Zodra de andere partij akkoord gaat begint jouw betaalde opdracht!
 • Influentials: ik heb mezelf hiervoor aangemeld, maar nog geen opdrachten ontvangen
 • Inzpire.me: dit is een Europees netwerk. Tof is ook dit je hier profielen van andere bloggers kunt zien en wat hun tarieven zijn.
 • Join: dit is een Europees netwerk met meer dan 500 samenwerkende bedrijven. Van wat ik heb gehoord betalen ze goed!
 • Jumey: Hier ontvang je de opdrachten per mail.
 • LinkPizza (aanrader): dit is een affiliate programma en influencer netwerk. Je kunt met dit programma heel eenvoudig affiliate links op je website plaatsen d.m.v. de automatische link plugin. Pitchen op een campagne gaat ook redelijk eenvoudig. Je hebt alleen wel eerst een bereik van 1000 bezoekers per maand nodig wil je kunnen pitchen op een campagne.
 • Pak Communicatie: een nieuw en vrij onbekend influencer netwerk
 • SocialRblz: een Nederlands influencer netwerk
 • WEAblog: je kunt bij dit netwerk pitchen op nieuwe opdrachten. Ze sturen na je aanmelding een mail om een vergoeding te bespreken en vervolgens kun je opdrachten ontvangen via het inlogscherm op de website.
 • WeCreate: ik ontving een mailtje of wij ons hiervoor wilden inschrijven. Het is een nieuw platform dat onderdeel is van makers/creators. Ik ben heel benieuwd wat ik hier van kan verwachten.

Een keuze kunnen maken?

Hopelijk is het allemaal een stuk duidelijker geworden voor je? Je kunt nu in ieder geval een keuze maken op welke manier je geld wilt verdienen met bloggen. Je kunt natuurlijk ook beide kiezen!

Als je ervoor kiest om te bloggen voor bedrijven raad ik je aan jezelf bij meerdere netwerken aan te melden. Zo is de kans op opdrachten natuurlijk groter.

Benieuwd hoe wij geld verdienen op reis? Op deze pagina leggen wij dit uit!

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

ELEKTRA ZELF AANLEGGEN?

Dit kun je veilig doen met één van onze elektra schema’s

GELD VERDIENEN OP REIS

Met ons GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

CAMPER BOUW UITBESTEDEN?

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERGEET JE GRATIS E-BOOK NIET

24 MANIEREN OM OP REIS GELD TE VERDIENEN​

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang het e-book direct.

vrolijk op reis book geld verdienen op reis

GRATIS E-BOOK

WELKOMSTCADEAU!

24 MANIEREN OM OP REIS GELD TE VERDIENEN

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang het e-book direct.

vrolijk op reis book geld verdienen op reis
Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy