Passief inkomen: wat is het + hoe verdienen wij het?

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Ben jij het zat om van 9-5 te werken? Op zoek naar meer vrijheid in je leven? Dan is een passief inkomen wat voor jou!

In dit blog bespreken we precies wat een passief inkomen is en op welke verschillende manieren jij een passief inkomen kunt genereren. Beslis vervolgens zelf welke vorm bij jou past!

Wat is een Passief Inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen dat je periodiek ontvangt voor een actie die je in het verleden hebt verricht. Je hoeft hier inmiddels dus geen inspanning meer voor te leveren.

Bij een loondienst baan krijg je vaak per uur betaald (uurtje factuurtje). Je ruilt zodoende direct jouw tijd in voor een geld. Dit is bij een passief inkomen niet het geval. Ook wanneer je (tijdelijk) stopt met werken ontvang je nog steeds inkomen.

Een groot voordeel van een passief inkomen is zodoende: meer vrijheid. Terwijl jij op de bank zit of op een doordeweekse dag naar het strand gaat, komt er geld binnen. Klinkt als een droom he?

passief inkomen

Hoe wij een passief inkomen verdienen

In de afgelopen 5 jaar hebben wij op 4 verschillende manieren een passief inkomen opgebouwd. Hieronder beschrijven we deze manieren en onze ervaring ermee.

1. Affiliate Marketing

Het grootste deel van ons inkomen halen wij uit affiliate marketing. Affiliate Marketing is het promoten van andermans producten in ruil voor commissies.

Wij hebben 2 websites online waar wij affiliate marketing op toepassen. In onze blogs plaatsen wij affiliate links van producten/diensten waar wij in geloven. Wanneer iemand via deze affiliate link een een aankoop doet ontvangen wij een percentage van de verkoop.

Ik ben hier zelf niet bij en heb op dat moment geen handeling hoeven verrichten. Het blog staat al online en ik ontvang de commissie automatisch. Wanneer ik aan het hiken ben of in de kroeg sta krijg ik regelmatig mailtjes met ‘Gefeliciteerd! Je hebt een commissie verdient’!

geld verdienen met affiliate marketing
Commissie verkopen op 1 dag

Affiliate marketing vind ik de veiligste manier van passief inkomen verdienen. Je hoeft zelf geen producten te hebben en dus ook geen magazijn te huren. Je hoeft dus weinig tot geen geld te investeren. Daarnaast ben je niet verantwoordelijk voor het verzenden van producten en de klantenservice.

Voor de eigenaar van het product is er eigenlijk ook weinig risico. Hij/zij hoeft jou namelijk pas te betalen voor de promotie wanneer er al een verkoop heeft plaatsgevonden.

Onze ervaring met affiliate marketing

Het moeilijkste gedeelte aan affiliate marketing vonden wij niet het bouwen van de website en het schrijven van blogs, maar vindbaar worden. Oftewel bezoekers krijgen op een blog. Zonder bezoekers namelijk geen verkopen. Daarom hebben wij een kleine investering gedaan in de Affiliate Marketing Revolutie, ook wel de internet succesgids genoemd. Deze video cursus heeft ons hierbij enorm geholpen.

Om hoog te blijven scoren in Google is het wel belangrijk om actief te blijven en regelmatig blogs te blijven posten. Het is dus niet zo dat je na het opzetten helemaal niks meer hoeft te doen, maar wanneer wij bijvoorbeeld 2 maanden niet actief zijn ontvangen wij nog steeds hetzelfde inkomen.

2. Verkoop een online product

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een e-book, cursus, preset of audioproduct. Wij verkopen de Lightroom Preset bundel Vrolijk op Reis en een e-book met trainingen voor op reis kunt doen.

Wanneer iemand de presets of het e-book koopt wordt deze automatisch naar het e-mailadres van de koper verzonden. Wij hebben in het verleden tijd gestoken in de ontwikkeling van de producten, maar inmiddels zijn ze af en hoeven wij hier niks meer aan te doen.

Welk online product past bij jouw interesses/ passie?

lightroom preset bundle 2

3. YouTube

Een passief inkomen verdienen met YouTube? Het kan! Wanneer je YouTube partner bent kun je namelijk geld verdienen aan de advertenties die vertoont worden in jouw video’s. Je verdient per view en/of klik.

Niet iedereen kan gelijk YouTube Partner worden. Eerst moet je meer dan 1000 abonnees hebben en een kijktijd van minimaal 4000 uur in de afgelopen 12 maanden.

Ongeveer een jaar geleden plaatsten wij een video waarin wij de gehele camperbouw in een time lapse laten zien. Hier verdienen wij nu nog steeds maandelijks een klein bedrag mee. Terwijl wij hier nu geen actie meer voor hoeven te verrichten. Fantastisch toch?!

Onderschat echter niet hoeveel tijd er gaat zitten in het opnemen en editen van een video. Het is daarom belangrijk dat je het creëren van video’s ook echt leuk vindt.

4. Verhuur iets

Denk bijvoorbeeld aan het verhuren van een woning via Airbnb of het een camper via Goboony. Uiteraard heb je voor deze vorm van passief inkomen wel eerst een investering moeten doen.

Wij verhuren onze camper tijdens de maanden dat wij in Nederland zijn. Niet geheel passief, want wij doen zelf de overdracht en schoonmaak. Maar zelfs dit kun je via het platform van Goboony uitbesteden.

Lees ons blog ‘je camper verhuren via Goboony’ voor meer informatie en onze ervaring.

Extra voorbeelden van een passief inkomen

1. Rente

Een makkelijk voorbeeld van een passief inkomen is rente. Je ontvangt vergoeding voor het uitlenen van geld.

Een passief inkomen waar je helemaal niks voor hoeft te doen bestaat niet of nauwelijks. Zelfs bij rente heb je in een eerder stadium geld op de bank moeten zetten en dat geld heb je ook moeten verdienen, tenzij het een erfenis was.

2. Beleggen

Een ander voorbeeld om passief inkomen te ontvangen is met beleggen. Je kunt een ander voor jou laten beleggen of je kan zelf beleggen. Op het moment is het erg populair om zelf te beleggen in de crypto. Je kunt er grof geld mee verdienen, maar het is uiteraard niet risicoloos. Je moet durven investeren en geduld hebben.

Zo kan ook jij een passief inkomen verdienen

Alle websites waar ik geld mee verdien heb ik opgebouwd aan de hand van videotrainingen. In deze videotrainingen wordt er stap voor stap uitgelegd wat je moet doen om een website te maken en hoe je daar geld mee kunt verdienen. 

Er wordt exact verteld wat je moet doen. Je hoeft de video alleen maar na te doen.

Wil jij een passief inkomen verdienen? Lees het verhaal van Jacko de maker van de videotrainingen. Hij is een uiterst betrouwbare goeroe wanneer je een passief inkomen wilt gaan verdienen.

Succes!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *