Je camper verhuren via Goboony!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Goboony is hét platform voor particulieren die hun camper willen verhuren in Nederland. Eigenlijk kun je Goboony vergelijken met Airbnb, maar dan voor camperliefhebbers.

Zelf hebben wij onze tweede camper in 1 zomer 2 maanden verhuurd via Goboony.

Dit is ons erg goed bevallen en daarom delen wij in dit blog alles wat je moet weten voor het verhuren van je camper via Goboony!

Zelf camper huren of verhuren? Klik op onderstaande link naar Goboony.nl

Naar het verhuurplatform

Brutus Mercedes 508 huren

Waarom via Goboony je camper verhuren?

Je bent in het bezit van een camper, maar gebruikt deze niet alle maanden per jaar. Ben jij opzoek naar een extra inkomstenbron en/of wil jij jouw liefde voor campers met anderen delen? Dan is het verhuren van jouw camper via Goboony echt een uitkomst!

 • Je betaald 17,5% over de boekingssom aan Goboony
 • Je kunt de uitgebreide Goboony dagverzekering afsluiten.
 • Goboony regelt de financiële afhandeling. Jij hebt hier dus geen omkijken naar.
 • Goboony is het grootste camperplatform in NL. Veel verhuurders gingen jou voor en zijn tevreden.

De Goboony dagverzekering!

Bij Goboony kun je een verzekering voor €19.90 per dag afsluiten. Deze verzekering is naast je WA-verzekering. Dit klinkt misschien als veel, maar je bent heel goed verzekerd en betaald alleen voor deze verzekering wanneer je camper ook daadwerkelijk verhuurd is.

Met de Goboony dagverzekering ben je voor o.a. deze kosten verzekerd:

 • 24/7 pechhulp
 • Hulp van dichtbij zijnde garages
 • Repatriëring van je camper
 • Vervangend vervoer en verblijf voor je huurders wordt vergoed!
 • Schade aan je camper.
 • Jouw financiële verlies door schade. Hieronder valt o.a. ook het verlies van je no-claim bonus. Het verschil tussen het bedrag wat je voor de claim en na de claim betaald wordt vergoed totdat je je oude no-claim bonus weer hebt bereikt

Wat verdien je met het verhuren van jouw camper via Goboony?

Bij Goboony kun jij zelf bepalen voor welk bedrag jij jouw camper te huur zet. Onze tweede camper Brutus stond voor €112,- euro per nacht online.

Goboony vraagt van zijn huurders 17,5% van de totale boekingssom. Daarbij dragen wij €19,90 af voor de dagverzekering van Goboony.

In totaal lagen onze verdiensten dus rond de €72,- euro per dag.

Ook kun je verdienen aan extra gereden kilometers. Onze prijs was inclusief 1000 vrije kilometers per week. Rijden de huurders meer dan 1000 kilometer per week dan betalen onze huurders €0,24 per extra kilometer. Welk bedrag je rekent per extra kilometer kun je zelf bepalen.

Als laatst verdien je ook geld doordat je je eigen camper schoonmaakt. Je stelt van te voren een vast bedrag in dat je wilt ontvangen voor het schoonmaken. Wij rekenden hier €61,- voor.

Verder nog handig om vooraf te weten!

 • De huurders halen de bus bij het door jou opgegeven adres op.
 • Je kunt zelf de beschikbaarheid aangeven. Zelf jouw camper gebruiken is dus geen enkel probleem.
 • De huurders betalen standaard €1000,- borg / eigen risico. Je kunt zelf na het verhuren aangeven of de borg vrijgegeven mag worden of niet. Eventuele extra kosten kun je hiervan inhouden. Zoals extra gemaakte kilometers.
 • Het annuleringsbeleid is voor beide partijen zo flexibel als dat je het zelf instelt. Echter zitten er wel kosten aan verbonden wanneer je een week voor tijd de boeking annuleert of je nu huurder of verhuurder bent.
 • Je kunt zelf een minimum aantal verhuurdagen instellen. Zo hebben wij in het hoogseizoen een minimale periode van een week ingesteld. En in het laagseizoen minimaal 4 dagen.
 • Je bepaald zelf de minimale leeftijd van je huurder. Tussen de leeftijd 18 en 24 gebeuren de meeste verkeersongevallen. Daarom hebben wij de minimum leeftijd op 25 ingesteld. Overigens heeft Goboony de leeftijdgrens op 23 staan.
 • Huurders en verhuurders maken beiden een eigen profiel aan. Na de verhuur kun je elkaar een beoordeling geven. Je kunt dus vaak ook voor de verhuur kijken wat voor eerdere beoordelingen jouw nieuwe huurders hebben gekregen.
verhuren camper Goboony

Onze tips voor de verhuur!

#1 Neem van te voren contact met je huurders op!

Wij bellen van te voren altijd even met de huurders. Dit om een gevoel te krijgen bij de huurders en om te bepalen of wij onze camper aan deze mensen toevertrouwen. Maar ook om de verwachtingen op elkaar af te stemmen. Zo gaat onze oldtimer max. 100 km per uur, toch fijn om dit van te voren een keer extra te benoemen.

In de week aanlopend naar de verhuurdatum sturen wij ook altijd nog even een appje met een reminder van de ophaaltijd en de inventarisatielijst. Bij ons moeten huurders hun eigen dekens, kussens en dekbedovertrek meenemen.

#2 Vul het Goboony GoForm in vóór vertrek!

Hoewel wij geloven in de goedheid van onze huurders kan het nooit kwaad om het 1 en ander voor vertrek vast te leggen. Goboony heeft een formulier opgesteld dat je hierbij helpt. De afspraken die je samen maakt kun je hierop noteren. Afspraken over de schoonmaak, zoals: “moet de wc geleegd zijn voor terugkomst?”. Maar ook afspraken over het aantal vrije kilometers + hoeveel ze betalen per extra kilometer.

Op dit formulier vul je ook de reeds aanwezige schade in en de huidige kilometerstand. Dit formulier onderteken je beiden.

Naast dit formulier maken wij ook altijd nog wat foto’s van onze bus op de dag van vertrek.

Verhuren Goboony
Verhuren Goboony


#3 Koop een GPS tracker!

Hoe fijn is het als je de locatie van je bus kunt volgen? Met een GPS tracker kan dit! Wordt jouw bus (vanwege wat voor reden dan ook) gestolen dan vergroot je op deze manier de kans om jouw vertrouwde bolide terug te vinden.

Meer weten over hoe wij onze camper beveiligen en welke gps tracker we gebruiken?
Lees dan ook ons blog: camper beveiligen!

#4 Typ de meest gestelde vragen uit!

Wij hebben mogelijke vragen waar huurders onderweg tegenaan kunnen lopen uitgetypt. Weten ze iets niet hoeven ze ons zodoende niet gelijk te appen of bellen, maar kunnen ze eerst kijken of we hier al antwoord op geven in het overzicht. Zo benomen wij o.a. belangrijke informatie over het gebruik van de huishoudaccu en het opladen hiervan.


Wij hopen jullie via deze weg meer duidelijkheid te hebben gegeven over het verhuren van een camper via Goboony. Naar het verhuurplatform >>>

Mocht je vragen hebben kun je Goboony ook altijd even bellen. Dit hebben wij zelf ook vooraf gedaan en we werden heel vriendelijk geholpen. En uiteraard mag je jouw vragen ook aan ons stellen!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gratis checklist camper bouwen

VERGEET JE GRATIS CHECKLIST NIET

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct.

gratis checklist camper bouwen

GRATIS CHECKLIST

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct