Je Vaste Baan Opzeggen? 6 ijzersterke redenen waarom wel!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Wil je je vaste baan opzeggen, maar weet je nog niet zeker of dit wel de juiste keuze is? Ben je op zoek naar een aantal goede redenen om de stap eindelijk te nemen?

Ik en mijn vriendin (Bianca) hebben onze vaste baan al even geleden opgezegd. We zijn nu zelfstandig ondernemers en we zijn supertrots en ontzettend blij dat we die keuze hebben gemaakt.

We hebben allebei zo een 4 jaar gewerkt voor een baas. We wisten al die tijd waar we echt van droomden, maar durfden de stap om onze vaste baan op te zeggen niet aan.

Na lang te hebben getwijfeld hebben we toch de stap genomen. Op dat moment schoot de angst er wel even in. Ben je nou helemaal gek geworden? Ik ga nooit meer zo een baan vinden met zo een goed inkomen.

Ik kan je nu vertellen dat het de beste stap ooit is geweest. Juist doordat we ook als werknemer hebben gewerkt weten we alleen nog maar beter dat dit de juiste keuze is geweest.

Daarom willen we je graag in dit artikel 6 ijzersterke redenen geven om je vaste baan op te zeggen en voor jezelf te gaan beginnen.

Je vaste baan opzeggen en voor jezelf beginnen?

Kwalitatieve ideeën om voor jezelf te beginnen

1. Jij bent de baas over jouw tijd

Je eigen tijdsindeling bepalen is echt ontzettend lekker. Ik ben nooit een 9-5 persoon geweest.

Ik heb altijd banen gezocht waarin ik flexibel kon zijn in mijn werktijden. Echter een uurtje eerder beginnen of een uurtje later beginnen was gewoon niet genoeg. De sleur als je 40 uur maakt van maandag tot en met vrijdag kruipt er gewoon in. Daarbij komt ook nog dat je jouw uren investeert voor iemand anders.

Dit voelde nooit helemaal lekker en daarom moest het anders, als zelfstandige ondernemer investeer je jouw tijd in jezelf en kun je helemaal je eigen uren bepalen.

Heb je het een keer laat gemaakt? Dan begin je toch pas in de middag met werken!

Of ben je een ochtendpersoon en hou je van lekker vroeg beginnen. Dan doe je dat toch gewoon!

Vrije dagen moeten vragen aan je baas hoeft niet meer. Wil je een vakantie opnemen dan kan dat sowieso. Wil je tussen de middag even sporten? Dat bepaal je helemaal zelf.

2. Jij bepaald jouw uitdaging

Ik zei het net al, jij investeert jouw tijd in jezelf! Daarbij kies jij ook jouw uitdaging en dat kun je zo bont maken als je zelf wilt.

Op deze manier doe je ook veel meer en sneller kennis op. Deze kennis gebruik je natuurlijk om verder te komen als zelfstandige, maar je leert ook super veel over jezelf.

vaste baan opzeggen

Als werknemer zit je altijd op een manier vast aan één (door iemand anders) bepaalde functieomschrijving. Die omschrijving voer je elke week (of misschien wel elke dag) weer opnieuw uit. Op den duur is de uitdaging er wel uit.

Zelf vind ik een nieuwe uitdaging om de zoveel tijd erg belangrijk. Je blijft jezelf ontwikkelen als persoon en dat is een super goed gevoel!

3. De hoogte van jouw inkomen bepaal je zelf

Er is in principe geen maximum aan jouw inkomen. Er wordt niet gewerkt met salarisschalen als zelfstandige.

vaste baan opzeggen

Net als iedere zelfstandige zal in het begin hard werken zijn. Niemand verdient binnen een maand tonnen met geld als je voor jezelf begint. Als je denkt dat je zonder al te veel inzet veel geld kunt verdienen, dan heb je het mis.

Als er ergens anders verteld wordt dat dat wel kan, dan moet je voor jezelf heel goed nagaan of zij wel echt zo geloofwaardig zijn.

Het is een overstap die je gaat maken en dat kost tijd, maar als je eenmaal zo ver bent en een goede basis hebt gemaakt voor jezelf dan is er geen limiet in jouw inkomen.

Met onze strategie zit er geen plafond aan jouw salaris. Echt een geweldig idee dat wanneer jij als zelfstandig ondernemer groeit jouw inkomen met je meegroeit!

4. Nooit meer in de file

Ik heb echt zo een hekel aan in de file staan. Zo ontzettend zonde van mijn tijd. Elke week sta je wel zo een 5 uur in de file. Hoeveel is dat wel niet op jaarbasis?

via GIPHY

Sta jij ook elke ochtend in de file en vervolgens ‘s avonds weer? Als internet ondernemer kun je vanuit huis werken of lekker op je fietsje naar dat leuke lunchcafé (die in het weekend altijd vol zit) om daar te werken.

5. Toekomen aan dingen die jij echt wilt doen

In mijn tijd als werknemer kwam ik door de drukte nooit toe aan de dingen die ik moest doen en helemaal niet aan de dingen die ik wilde doen.

Ik had meerdere lijstjes met onvoltooide punten. Daarbij kwam ook nog eens dat er een hele lijst in mijn hoofd zat met de dingen die ik super graag nog eens wilde doen.
Beide lijstjes stapelden zich op en ik werd daar heel erg onrustig van.

Sinds ik mijn vaste baan heb opgezegd zijn er nu geen lijstjes meer waar ik onrustig van word. Als er iets is wat ik moet of wil doen, dan doe ik die gewoon. Die cursus Spaans die je altijd al wilde doen of dat project waar je nooit aan toe kwam.

Ik heb mezelf opnieuw uit kunnen vinden en ik ben mezelf meerdere malen tegenkomen. Een ervaring van onschatbare waarde! Het heeft me veel meer zelfvertrouwen gegeven en daarbij ik ben gewoon veel meer tevreden met mezelf.

vaste baan opzeggen

Ik wilde altijd al langere tijd op reis en dat is een droom die nu uitkomt!

6. Geen irritante collega’s meer

Op mijn werk was er altijd wel werkdruk. Sommige van mijn collega’s konden hier niet altijd even goed mee omgaan en dat leiden af en toe tot onverwachte uitbarstingen. Ik kan wel tegen een stootje, maar ik heb ook weleens een zware dag en dan is mijn tolerantie ook lager. Meestal reageerde ik dan gewoon niet op irritante collega’s, maar je onthoudt het toch en leuk is het niet.

Er zijn vast wel verhalen die jou nu ook te binnen schieten?

Nu is het ook wel zo dat er geen kerstborrels of bedrijfsfeestjes meer zijn, maar hier kon ik wel snel aan wennen. Als ik gezellig een drankje wil doen dan doe ik dat wel met mijn vrienden.

Nog aan het twijfelen of je je vaste baan moet opzeggen?

Laat je inspireren door het blog geld verdienen op reis de beste manieren om jouw online baan als zelfstandig ondernemer te vinden!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Audio magazine geld verdienen op reis

AUDIO MAGAZINE

GELD VERDIENEN OP REIS

Ontvang 15% korting!

Vind antwoord op de belangrijkste vraag: ”Welk remote werk past bij mij?”