Geld verdienen op reis? Dit zijn 20 ideeën voor een superstart

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Wil jij ook geld verdienen op reis? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen nood, wij hadden een aantal jaar geleden precies hetzelfde probleem. In dit blog gaan we je precies vertellen waar je moet beginnen als jij ook geld wilt verdienen op reis.

Wanneer je geld verdient op reis kun je in principe overal ter wereld werken en dus ook reizen. Op deze manier zou je non-stop de mooiste plekjes op aarde kunnen zien zonder dat jouw spaarcenten op gaan.

Na Covid-19 hebben zoveel mensen eindelijk de overstap gemaakt naar locatie-onafhankelijk werken. Dat de stap naar reizen en werken alleen nog maar makkelijker heeft gemaakt. Wij kennen zelfs mensen die dit niet eens aan hun baas verteld hebben en die hebben niets door. Maar je kunt ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. De keuze is aan jou en die nemen we hieronder allemaal met je door.

Op ons geld verdienen op reis platform/e-magazine kun je luisteren naar 10 mensen die de stap al hebben gemaakt. Wat zij allemaal hebben meegemaakt, welke hordes ze hebben moeten en hoe ze het nu anders zouden doen.

1. Reisblogger

 • Medium – Hoog
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: zzp’er of werknemer
geld verdienen op reis

Er zijn veel verschillende manieren om goed geld te verdienen met de uitstapjes en reisjes die jij maakt. Eén van de makkelijkste manieren is met het schrijven van een blog over al jouw ervaringen. Geef jouw mening en tips over eilandjes, hikes, restaurants, hotels etc. Er zijn zoveel mensen die dezelfde interesses hebben als jij en die lezen daar maar wat graag over!

Er wordt per jaar duizenden miljoenen uitgegeven aan marketing en advertenties. Bedrijven investeren maar wat graag in advertenties en in partners, allemaal om hun bereik te vergroten. Wanneer je een leuke blog hebt met veel lezers, dan is de kans groot dat je gevraagd wordt om advertenties te plaatsen voor bedrijven en merken waar jij het leuk vindt om over te schrijven.
Hoe meer lezers des te interessanter het geldbedrag wordt 🙂 Kassa!

Het maken van een blog is tegenwoordig heel makkelijk en leuk! De meeste programma’s waarmee je blogs kan maken vragen opstart geld, maar juist in het begin wil je hier eigenlijk helemaal geen geld aan kwijt zijn. Je wilt pas geld uitgeven aan je blog wanneer deze helemaal naar jouw smaak is en je hier geld mee kan gaan verdienen.

Wil jij weten hoe je een winstgevend blog maakt? Lees dan ook het blog geld verdienen met bloggen.

2. Affiliate Marketing

 • Mogelijk inkomen: Hoog
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: zzp’er of b.v.

Meld je aan voor een affiliate campagne en verdien commissies door producten of diensten aan te bieden. Adverteerders zijn bereid grof geld te betalen wanneer jij voor hun verkopen maakt.
Je maakt een website of blog rondom het product dat jij graag wilt promoten. Dit kan over van alles zijn. Bijvoorbeeld over huisdieren, boeken die je graag leest, afslanken en natuurlijk ook over reizen.

Wij zijn ons online bedrijfje ook zo begonnen. Wij hebben ontzettend veel liefde voor reizen en wilden onze ervaringen maar wat graag delen. We begonnen ons eigen blog en de rest is geschiedenis. We reizen nu full-time en werken waar en wanneer wij dat willen. Een droom die voor ons uitkomt!

Lees het blog Geld verdienen met Affiliate Marketing in 2024 en ontdek de beste manier van geld verdienen online.

Waar kan ik beginnen?

Maar waar moet ik nou beginnen en hoe maak ik een website? Dat waren ook mijn vragen toen ik droomde over een eigen website en geld verdienen op reis.
Maar het is echt zoveel makkelijker dan je denkt! 
Onze eerste stap was de aanschaf van de Affiliate Marketing Revolutie. Met deze cursus maakt het helemaal niks uit als je geen technische kennis hebt. Wat voor ons perfect was!

Wil jij ook financieel vrij zijn en overal ter wereld kunnen werken?

Dan is jezelf aanmelden bij de Affiliate Marketing Revolutie echt één van jou beste opties! Het is mogelijk om met deze strategie duizenden euro’s te verdienen. Wij maken hier al een tijd gebruik van en kunnen ons geluk niet op! 

Ontdek vandaag nog hoe je precies een winstgevende website opzet! Een complete videoreeks, waarin je het beeldscherm ziet van één van de succesvolste affiliate marketeers. En dit gewoon precies na kunt doen!

3. Instagrammer – Social media expert

 • Mogelijk inkomen: Hoog
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: zzp’er of werknemer

Geld verdienen op reis met Instagram, klinkt dat niet even goed in de oren! Geld verdienen met Instagram is eigenlijk best simpel. Je kunt al aan de slag gaan als je in het bezit bent van een smartphone. Stel een duidelijk doel en plan op voor jezelf en ga aan de slag.

Uiteraard kun je met je eigen social media kanaal geld verdienen, maar je kunt dit ook doen voor anderen. Misschien is dit nog wel winstgevender. Door simpele kleine social media advertenties in te stellen voor bedrijven kun je geld verdienen op reis. Geen ervaring met het instellen van advertenties? Geen probleem deze cursus van Social Media Fortuin legt je precies uit hoe je zelf je eigen social media bureautje begint, van advertenties instellen tot klanten binnenhalen.

geld verdienen op reis

Belangrijkste eerste stappen

 1. De eerste stap is een leuk onderwerp kiezen waar je veel volgers mee weet te krijgen. Je kan ook meerdere Instagram profielen aanmaken om je kansen te vergroten. Belangrijk, creëer een profiel waarin je gelooft en blijf consistent posten. Het duurt even voordat je een grote aanhang hebt. Zolang je erin blijft geloven ga je het halen. Daar ben ik zeker van!
 2. Zoek een strategie die werkt. Hashtags en taggen is zeer belangrijk!
 3. Werk samen met andere Instagram profielen. Interesse tonen in andere profielen is een must.
 4. Werk niet alleen samen met andere profielen maar bestudeer ze ook! Maak notities en pik hier en daar dingetjes die jij interessant vindt!

Begin geld te verdienen

Wanneer je een grote aanhang hebt is het interessant om op een leuke en subtiele manier producten aan te bieden (via je instagram webshop). Dat zijn natuurlijk wel producten die jij en jouw volgers leuk vinden.
De verdiensten kunnen aardig oplopen!
Wanneer jij zelf een product kiest om te promoten kan je tussen de 3 en 20 procent commissie verwachten. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen producten te koop aanbieden en misschien vind je dat wel leuker.

Grote kans dat je op een gegeven moment een mail ontvangt van een adverteerder die jou vraagt een advertentie te plaatsen op jouw profiel. Dit gebeurd heel vaak. Hoeveel geld je kan vragen voor zo een advertentie is afhankelijk van jouw volgers. Een goede maatstaaf is ongeveer 50 euro per 3.000 volgers.

Maar waar kan je producten vinden om te promoten en hoe vinden bedrijven jouw profiel!? Eén van beste en makkelijkste manieren is via Daisycon. Aanmelden is geheel gratis. Wat ik zeer prettig vind aan Daisycon is dat er geen vaste kosten aan verbonden zijn. Je loopt dus geen enkel financieel risico. Pas wanneer jij een verkoop maakt vragen zij wel om een klein percentage van jouw binnengehaalde commissie. Logisch want ze moeten ergens van bestaan.

Klik hier voor een link naar Daisycon. Meld je aan en in dit blog helpt Daisycon je stap voor stap hoe jij geld kunt verdienen met jouw Instagram profiel.

Wil je jouw Instagram profiel in korte tijd flink laten groeien?

 • hoe je samenwerkingen met influencers opzet
 • veel meer interactie per post!
 • een groot bereik!
 • hoe je met gesponsorde content kunt verdienen met instagram

Bianca heeft een uitgebreid blog geschreven met 11 manieren om te groeien op Instagram.

4. Grafisch ontwerper

 • Mogelijk inkomen: Medium
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: zzp’er of werknemer
geld verdienen op reis

Ben jij grafisch ontwerper of ben je een kei in photoshop? Dan heb jij de mogelijkheid je laptop open te klappen waar jij dat wilt. Je kan via een bedrijf opdrachten uitvoeren, maar je hebt ook de mogelijkheid om op freelance basis te werken. Je kunt via Fiverr of upwork.com opdrachten zoeken die het best passen bij jou. Des te meer opdrachten jij doet, des te meer je per opdracht kan gaan vragen. Het kan dus aardig oplopen!

5. Freelancer

 • Mogelijk inkomen: Medium
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: zzp’er

Een freelancer is iemand die zijn diensten aanbiedt en per opdracht betaald wordt. Als freelancer kun je de opdrachten dus zelf uitkiezen. Je kan dus heel gemakkelijk geld verdienen op reis omdat je zelf bepaald waar en wanneer je een opdracht aanneemt.

Schiet er nu niet gelijk iets te binnen? Welke dienst jij aan zou kunnen bieden? Denk eens aan schrijver of vertaler.

De snelste manier om als schrijver aan de slag de kunnen is met een copywriter cursus. Met deze cursus leer je hoe je in 30 dagen teksten schrijft voor bedrijven. Zo kun je dus geld verdienen op reis als freelancer/zzp’er.

Ook liggen er altijd opdrachten klaar voor jou als freelancer bij de volgende organisaties:

 • Euroclix, hier vul je enquêtes in. Inkomen tussen de 4,- en 8,- euro per uur.
 • Neevo, voor kleine vertaal en transcriptie opdrachten. Betaling varieert.
 • Clickworker, voor kleine variërende opdrachten. Betaald goed.
 • Remotasks, kleine gemakkelijke, variërende opdrachten. De website is erg gebruikersvriendelijk. De betalingen zijn wekelijks.

6. Je eigen Webshop

Een eigen webshop opzetten is makkelijk dan je nu misschien denkt. Zelfs zonder enige technische kennis kun je tegenwoordig een winstgevende webshop beginnen. 

Deze Joomla webshop cursus leert je in korte tijd hoe je zelf helemaal een webhop start.

Als webshop eigenaar hoef je zelfs geen eigen producten te verkopen je kunt ook een zeer winstgevende webshop starten met andermans producten. Dit is misschien nog wel meer winstgevend dan je eigen producten verkopen.

We zien steeds meer mensen starten met een webshop in Amazon. Amazon is 1 van de hardst groeiende platformen. Geen slecht idee om van dit succes te profiteren. Met het Amazon kickstart event weet jij precies hoe je een Amazon shop opzet en succesvol wordt.

7. HORECA

 • Locatie: Anywhere
 • Inkomen: Gemiddeld

Eén van de meest makkelijke en populaire manieren om geld te verdienen tijdens jouw reis is met horeca werk. In sommige landen heb je hier welde juiste Visa voor nodig. Over het algemeen is horeca werk niet moeilijk te vinden. In de iets grotere populaire hostels zoeken ze altijd iemand. Maar je kan natuurlijk ook je kansen wagen bijeen leuke, hippe kroeg, het liefstop een exotisch eiland natuurlijk. Het inkomen is genoeg om rond te komen en kleine uitstapjes te maken. Je spendeert in ieder geval niet gelijk al jouw spaarcenten. Enige ervaring in de horeca is handig bij jouw zoektocht, maar zonder ervaring lukt het ook zeker!

horeca beach

8. Boerderij werk

WWOOF

 • Inkomen: Laag
 • Locatie: Anywhere

Als je interesse hebt om te werken op een organische boerderij. Dan ben je bij WOOFF op het juiste adres. Je leert daar alles over het leven op een organische boerderij en je doet dat niet alleen. WWOOF brengt backpackers/reizigers over heel de wereld bij elkaar die allemaal willen bijdragen aan een duurzame maatschappij.

Australische boerderij

 • Inkomen: Medium/hoog
 • Locatie: Australië

Veel backpackers die door Australië reizen werken een aantal maanden op een boerderij. Met een working-holiday visa kan je een jaar lang reizen zonder te werken. Wil je na een jaar nog één jaar blijven dan moet je een aantal maanden werken op een boerderij. Je maakt vaak lange dagen op een boerderij. Houd dit een aantal maanden vol en je zakken zitten weer goed gevuld om je reis voort te zetten. Voor Europese begrippen verdien je een stuk meer in Australië

9. Docent(e) Engels

 • Inkomen: Medium
 • Locatie: Azië, Zuid-Amerika, China
 • Werkvorm: zzp’er of werknemer

Er is veel vraag naar Engelse docenten in het buitenland. Met name in Azië en Zuid-Amerika. Ben jij goed met kinderen en ligt de Engelse Taal je zeer goed (of is het zelfs je moedertaal)? Dan is dit leuke en zeer bevredigende manier om geld te verdienen tijdens jouw reis. Je verdient tussen de 900,- en 1200,- euro per maand, afhankelijk van jouw locatie. Je hebt een TEFL certificaat nodig om les te mogen geven in het buitenland. De kosten voor een cursus starten vanaf 179,- Euro.

lesgeven kids

10. Life Coach

 • Inkomen: Medium-Hoog
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: zzp’er of werknemer

Coaching is tegenwoordig een waanzinnige business. Mensen hebben hulpnodig op elk vlak en zijn bereid hiervoor te betalen. Ieder mens is anders, maar we maken dezelfde problemen mee. Alles wat jij meegemaakt of geleerd hebt kan jij gebruiken om anderen te helpen. Met skype kun je tegenwoordig heel gemakkelijk 1 op 1 contact houden, vanwaar ook ter wereld. Je kunt een opleiding volgen tot life-coach, maar dit hoeft niet. Inschrijven bij de kvk is wel een must.

11. Enquêtes en vragenlijsten

 • Inkomen: Laag
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: nvt

Een makkelijke manier om geld te verdienen op reis zonder al te veel moeite is met EuroClix. Dit is een spaarprogramma waar je punten kunt sparen en deze kun je omruilen voor waardebonnen of geld. Het enige wat je nodig hebt is een mobiel of een laptop. Je verdient geld door enquêtes in te vullen, aankopen te doen via EuroClix en andere leden aan te brengen. Aanmelden kost 2 minuten en daarna begin je gelijk met geld verdienen.

geld verdienen zonder website

12. Werken op een cruiseschip

 • Inkomen: Medium – accommodatie, eten inbegrepen
 • Locatie: Anywhere

Lange dagen en hard werken op een cruiseschip. Echter je ziet wel continu de mooiste plekjes die de zee te bieden heeft in een heerlijk warm klimaat. Accommodatie en eten is vergoed. Klinkt best lekker toch!?Er staan altijd allerlei verschillende vacatures open voor op een cruiseschip. Het is net een klein stadje op water.

Er staan altijd allerlei verschillende vacatures open bij cruisecarrière voor op een cruiseschip. Het is net een klein stadje op water.

werken op een cruise

13. Stewardes

 • Inkomen: Hoog
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: werknemer

Als steward(ess) vlieg je heel de wereld over en kom je op allemaal verschillende bestemmingen. Daar overnacht je een aantal dagen en vlieg je weer terug. Het is een heftige job en je bent maar weinig thuis. Je bent veel onderweg maar je ziet wel veel van de wereld!

Om steward(ess) te worden hebben je een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig, een opgewekt karakter en je Engels moet op niveau zijn.

14. Au pair

 • Inkomen: Laag, gratis kost en inwoning
 • Locatie: Europa, Verenigde Staten en Australië

Als au pair woon je in bij een gastgezin en help je mee met de dagelijkse zorg voor het huis. Je neemt met name de zorg voor de kinderen op je. Het is een goede kans om een andere taal te leren en de cultuur te leren kennen.

Via aupairworld kom je gemakkelijk in contact met een gastgezin.

au pair

15. Advertentie adviseur

 • Inkomen: Medium-Hoog
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: zzp’er of werknemer

Google advertenties draaien voor bedrijven. Veel bedrijven hebben geen budget voor een gehele advertentie afdeling en huren dus extern adviseurs in. Wanneer jij jezelf meester maakt in SEA kun je als externe partij aan de slag. Vaak is het binnenhalen van 1 groot bedrijf al genoeg om een heel jaar op te
teren.

16. Fotografie

 • Inkomen: Medium-Hoog
 • Locatie: Anywhere
 • Werkvorm: zzp’er

Kan jij goed overweg met een camera? Begin dan vandaag aan jouw portfolio. Merken en bedrijven zijn altijd op zoek naar goed geschoten plaatjes. De competitie in deze branche ligt hoog, maar als jij gepassioneerd bent kan je hier zeker geld mee verdienen.

Je kan altijd zelf als eerste bedrijven benaderen. Probeer een deal te sluiten waarin jij aangeeft welk route je gaat reizen en schiet foto’s in elk land voor de bedrijven en of merken.

fotografie op reis

17. Crypto handelaar

 • Inkomen: Zeer hoog
 • Locatie: Anywhere

Stel je voor ‘s ochtends open je jouw laptop verkoopt of koopt een paar munten en de volgende ochtend diezelfde tijd zie je dat je een paar duizend euro hebt verdient. Dat is een lekker begin van de week!

Heb je geen technische kennis en wil je zonder veel risico’s beleggen in crypto? Met de Cryptonite community ga je goed begeleid aan de slag. Zo kun je altijd vragen stellen en ben je op de hoogte van de laatste signalen. Daarbij krijg je een blueprint hoe je aan de slag moet om winst te behalen met crypto handelen.

18. VA, Virtual Assistant

 • Inkomen: Medium
 • Locatie: Anywhere

Een assistent die alleen online werkzaamheden uitvoert. Vaak ben je een assistent voor één zakenman of vrouw en voer je allemaal taken online voor hen uit. Denk aan administratief werk, planning en alle randzaken rondom bedrijfsmatig werk.

Als jij een specialisme hebt zoals planning, SEO, SEA, webdevelopment of iets anders dan kun je jezelf hiervoor inzetten als VA. Zo voer je hoofdzakelijk deze taken uit, maar ook natuurlijk andere taken. Vaak is het wel handig hier een papiertje voor te halen of werkervaring te hebben als assistent, maar dit is geen vereiste.

VA vitrual assistant

19. YouTube Kanaal beginnen

 • Inkomen: Laag – Hoog
 • Locatie: Anywhere

Om een YouTube kanaal te beginnen moet je het maken van video’s leuk vinden. Wanneer je via je YouTube 1000 abonnee’s hebt kun je advertenties gaan draaien via Google Adsense. Je video’s worden bekeken zonder dat jij daar op dat moment iets voor hoeft te doen. Doordat er advertenties op jouw video staan ontvang je passief geld. Daarnaast kun je ook affiliate linkjes plaatsen in de beschrijving van je video. Deze linkjes staan naar producten die jij graag gebruikt en hier ontvang je dan een commissie over.

20. Reviews schrijven

 • Inkomen: Laag – Hoog
 • Locatie: Anywhere

Geld verdienen online door het schrijven van reviews. Het klinkt misschien een beetje gek in de oren, maar dit is echt een online geld verdienen hack waar veel geld mee te verdienen valt.

Ik zal je niet aanraden om reviews te gaan schrijven voor anderen, want die leveren echt maar een euro per geschreven review op. Ontdek hier meer hoe je geld kunt verdienen met het schrijven van reviews.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Audio magazine geld verdienen op reis

VERGEET JOUW KORTING NIET

15% KORTING OP HET AUDIO MAGAZINE
GELD VERDIENEN OP REIS

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de kortingscode knop in en ontvang deze direct.

Audio magazine geld verdienen op reis

AUDIO MAGAZINE

GELD VERDIENEN OP REIS

Ontvang 15% korting!

Vind antwoord op de belangrijkste vraag: ”Welk remote werk past bij mij?”

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy