Geld Verdienen met Instagram? De beste manieren van 2024

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Geld verdienen met je Instagram profiel? Zou dat niet even mooi zijn!

Voor veel mensen is dit misschien wel een droom. Maar voor miljoenen mensen is dit al een feit. Zij verdienen geld puur en alleen via Instagram. 

In een artikel van CNBC over de top 10 best verdienende influencers staat dat Kylie Jenner tot wel 1 miljoen euro per post verdient.

Nu gaat de startende influencer dit soort bedragen natuurlijk niet halen, maar ik wilde laten zien wat voor een potentie Instagram als verdienmodel heeft.

Maar hoeveel krijg ik dan wel betaald per post?
En op welke manieren kun je dan geld verdienen met Instagram?

Geld verdienen met Instagram lijkt nu misschien nog een moeilijke opgave, maar met een beetje gezond verstand en dit blog natuurlijk wordt het een stuk makkelijker.

Geld Verdienen met Instagram

Zoals waarschijnlijk bij je bekend draait het bij Instagram tegenwoord om reels (en ook om foto’s) en kun je niet zoals bij Facebook alleen teksten posten.

Update: Geld verdienen met jouw Instagram Webshop. Tegenwoordig kun je nog meer met Instagram en kun je ook een webshop maken in Instagram. Zo hoef je niet per se een eigen internet webshop te beginnen, maar ik zou je toch altijd aanraden beide te doen.

Instagram is alleen op je mobiel te installeren. Er is wel een web interface, maar hier kun je niet alle functies gebruiken.
De regel bij Geld Verdienen met Instagram is: hoe meer volgers jij hebt des te meer er valt te verdienen met je account.

De Instagram Academy is een snelgroeiende cursus die je helpt met veel volgers krijgen en deze om te zetten in klanten.

geld verdienen met instagram

Volgers op Instagram

Vroeger telde je pas mee met je Instagram account vanaf 10K volgers. Tegenwoordig is er een verschuiving te zien waarin de micro influencer steeds belangrijker wordt. Anno 2024 tel je dus al mee vanaf 5K volgers.

Hoe je deze 5K volgers behaalt en er zelfs nog meer weet te krijgen vertel ik je hieronder!

Of lees Bianca’s uitgebreide blog met 11 manieren om te groeien op Instagram.

 

1. Bepaal je doelgroep

Als eerst is het belangrijk een onderwerp te kiezen die aansluit bij je doelgroep. Daarna ga je op zoek naar een manier om uniek te worden met dit onderwerp. Je account valt dan op voor deze doelgroep en zo is het makkelijker volgers voor je te winnen. Bijvoorbeeld een account over ”reizen” is veel te algemeen, maar een account over ”reizen met je hond” is beter.

 

2. Regelmaat is doorslaggevend

Je wilt graag volgers erbij krijgen, maar je wilt ze ook behouden. Regelmatig foto’s en video’s plaatsen is daarbij doorslaggevend. Je volgers verwachten leuke berichten, een video en of IGTV.

Daarnaast heeft Instagram een algoritme ontwikkeld waar ze accounts mee kunnen beoordelen. Instagram wilt natuurlijk hun publiek zo goed mogelijk van dienst zijn. Hetgeen wat ze vooral beoordelen is :regelmaat, interesse en relatie.

 De Belangrijkste regels om meer volgers te krijgen

  • Een specifiek Instagram account
  • Actief zijn. Post 1 a 2 foto’s per dag
  • Gebruik relevante hashtags bij je foto’s (max 30 per foto)
  • Volg soortgelijke accounts. Vaak volgen deze je ook terug.
  • Regrammen van foto’s die bij jouw account aansluiten.

In een korte tijd veel volgers krijgen op je Instagram account is niet makkelijk. Het kost veel werk om erachter te komen wat nu de beste techniek is. Je moet niet denken dat influencers hun volgers zonder al te veel moeite hebben gekregen. Zij zijn niet binnen een paar maanden influencer geworden met een aantal fotootjes per week.

Met ons Instagram kanaal @vrolijkopreis zijn we binnen een jaar naar bijna 10.000 volgers gestegen. Hoe we dit precies hebben gedaan kun je aan ons vragen in de Instagram chat of neem een kijkje en ontdek onze technieken.

3 manieren om geld te verdienen met Instagram

Je weet nu hoe je veel volgers kunt krijgen. Dan word het tijd om je te vertellen hoe je geld kunt verdienen met Instagram. Voornamelijk zijn er 3 manieren om geld te verdienen met dit platform: met gesponsorde foto’s, met affiliate marketing en met je eigen website.

 1. Geld verdienen met gesponsorde foto’s en video’s

Dit is misschien wel de bekendste manier van Geld Verdienen met Instagram. Bekende personen verdienen hier tonnen mee, maar zij hebben dan ook duizenden tot tonnen volgers. Wij met ons kleine Instagram account kunnen op deze manier ook gewoon geld verdienen. Misschien dan geen tonnen, maar wel leuke bedragen om de maand mee door te komen. Je moet denken aan zo’n 50 tot 200 euro wanneer je 3k tot 5k volgers hebt. Wanneer je dus een aantal betaalde foto’s per maand plaatst wordt dit een leuke verdienste.

geld verdienen met instagram

Maar hoe sleep je nu zo een betaalde opdracht binnen? De bekende personen met tonnen volgers worden zelf benadert. Helaas gaat dit nog niet gebeuren wanneer jij een aantal duizend volgers hebt. Je kunt zelf een bedrijf benaderen, maar houd er rekening mee dat je afgewezen wordt of helemaal geen bericht terug krijgt.

De makkelijkste manier om opdrachten binnen te halen is via influencer netwerken. Zo een netwerk doet het moeilijke werk voor jou. Zij halen opdrachten binnen en kijken in hun netwerk of er geschikte kandidaten zijn die deze kunnen uitvoeren.

Influencer netwerken:

Aanmelden bij deze influencer netwerken is geheel gratis:

 2. Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is geld verdienen met het promoten van andermans producten.

Wat zo geweldig is aan deze manier is dat jij zelf geen product hoeft te maken. Je hoeft geen klantenservice of pakketjes te versturen. Het enige wat je doet is jouw volgers doorverwijzen naar een product.

Het product dat je wilt laten zien aan jouw volgers kies jij zelf. Je krijgt een unieke (affiliate) link die je met een linkshortner kunt plaatsen op jouw Instagram account.

Nu vraag je jezelf af: waar kun je producten vinden om te promoten?
In Daisycon, Linkpizza of PayPro meld je jouw kanaal aan. Vervolgens kun je door het netwerk van deze affiliate programma’s heen scrollen, op zoek naar een product of dienst. Alle grote bedrijven/merken zijn bij deze 2 aangesloten.

Wil je weten hoe wij dit toepassen op ons blog? Lees dan ook geld verdienen met affiliate marketing.

3. Geld verdienen met Instagram en eigen blog

Instagram is een perfect platform om mensen op jouw blog te krijgen. Veel Instagrammers houden een eigen blog bij. Omdat zij in een blog veel meer over zichzelf kunnen vertellen. Ook kunnen ze in dit blog meerdere producten tegelijk promoten.

Helemaal met een kleiner Instagram account is dit een efficiënte manier om affiliate marketing toe te passen en een passief inkomen op te bouwen

Vaak zul je vragen krijgen van jouw volgers over een product of dienst die jij promoot of gepromoot hebt. Je kunt dan heel gemakkelijk verwijzen naar jouw blog.
Zeker wanneer je meerdere producten en diensten promoot is een eigen blog waardevol. Je kunt namelijk niet meerdere affiliate links plaatsen in Instagram.

Maar hoe maak je nu een eigen blog en pas je affiliate marketing toe?
Het kost even wat werk, maar dan heb je wel de beste manier van Geld Verdienen met Instagram.
Met de Affiliate Marketing Revolutie weet je precies hoe je een eigen blog moet opstarten en hier affiliate marketing op toe kunt passen.

De Affiliate Marketing Revolutie is een videocursus die jou leert een winstgevend blog op te zetten. De wereld van online geld verdienen is gigantisch groot. En soms ook best angstaanjagend. Deze cursus is gelukkig zeer gemakkelijk te volgen. Je kijkt namelijk mee op het scherm van de maker. Je kunt hem dus gewoon precies nadoen. 

Vergeet niet dat het je niet komt aanwaaien. Je moet er tijd en energie in stoppen. Durven investeren in jezelf! Pas dan kun je succesvol worden met Instagram.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy