beste affiliate programma

Wat is het Beste Affiliate Programma van 2023?

Wil jij weten wat het beste affiliate programma is?

Er zijn genoeg affiliate programma’s waar je gebruik van kunt maken, maar weet jij al welk affiliate programma het beste bij jou past?
Of wil je gewoon alle voor en na-delen van elk programma op een rijtje zien?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je wel al een idee hebt wat je wilt promoten, maar nog niet zeker bent welk affiliate programma hier het beste voor is. Lees hier welke affiliate producten je het beste kunt promoten.

In dit blog laat ik je exact zien welk affiliate programma de beste keus voor jou is.

Affiliate marketing is mijn favoriete manier van geld verdienen online. Ik ben hier inmiddels al een tijdje mee bezig en ik heb ook de (on)nodige fouten gemaakt. Niet dat dit heel erg is geweest. Ik heb hier dan ook zeker van geleerd, maar mijn onnodige fouten hebben alleen maar veel tijd gekost.

Daarom wil ik je dan ook met dit blog bruikbare tips meegeven, zodat jij geen onnodige fouten maakt.

Net begonnen met affiliate marketing?

Als je net begonnen bent als affiliate marketeer of nog gaat beginnen, dan raad ik je het aan dit even te lezen:

Zoals ik al eerder vertelde heb ik de nodige fouten gemaakt voordat ik echt geld begon te verdienen met affiliate marketing. Het omslagpunt lag op het moment toen ik de affiliate marketing revolutie vond.

De methode van de affiliate marketing revolutie bracht me even terug naar de basis. De methode is gemaakt voor beginners, maar zelfs gevorderde affiliate marketeers kunnen zeker verder komen hiermee.

LEER VANDAAG NOG HOE JIJ MET DEZE SIMPELE METHODE GELD KUNT VERDIENEN MET AFFILIATE MARKETING

Het Beste Affiliate Programma kiezen

De keuze van jouw affiliate programma is afhankelijk van welk product jij graag wilt promoten en hoeveel commissie jij wilt ontvangen. Elk affiliate programma werkt op zijn eigen manier. Sommigen vragen een percentage over jouw verkoop anderen vragen inschrijfgeld.

Hieronder een lijstje die naar mijn idee behoren tot de 3 beste affiliate programma’s van 2023

PAYPRO

PayPro is mijn favoriete affiliate programma.
Het behoort tot de ietwat kleinere affiliate programma’s. Zij bieden vooral e-boeken en online cursussen aan en dit is precies de reden waarom PayPro mijn voorkeur heeft.

Op e-boeken, online cursussen en eigenlijk alle online gerelateerde producten zit een hoge conversie en commissie op. Dit soort producten vind je vooral bij PayPro.

De markt van het product is specifiek, wat ervoor zorgt dat het makkelijker is verkopen te maken.

Via PayPro had ik verrassend snel mijn eerste verkoop gemaakt en maak ik nog steeds dagelijks verkopen. Terwijl dit bij andere affiliate programma’s langer duurde.

beste affiliate programma
Mijn mail inbox

PayPro heeft ook een eenvoudig en overzichtelijk systeem. Het is gelijk duidelijk welke producten je kunt promoten, waar je jouw affiliate link vandaan kunt halen en nog belangrijker hoe je betaald wordt.

Dus als jij graag producten wilt promoten waar hoge conversie en commissie op zit, producten waarbij de markt specifiek is. Dan raad ik je aan een kijkje te nemen bij PayPro en welke producten zij aanbieden.

DAISYCON

Eén van mijn best presterende affiliate programma’s is Daisycon.
Bij Daisycon heb je ontzettende veel keuze. Je kunt van alles promoten. Van reiswebsites tot auto’s, mode, games en nog veel meer.

Je meld je aan met jouw media voor een campagne. Wanneer je media vervolgens wordt goedgekeurd verzorgt Daisycon jouw unieke link. Deze kun jij dan weer op je website, instagram of ander social media kanaal plaatsen. Wanneer jij dan een verkoop maakt kun je dit bedrag direct terugzien in jouw Daisycon-profiel. Vervolgens kun je dit laten uitbetalen naar je bankrekening.

Bij Daisycon betaal je geen inschrijfgeld. Ik vond dit in het begin wel een fijn idee, omdat ik toen nog geen idee had hoeveel verkopen ik ging maken. Daisycon vraagt een percentage van jouw commissie. Dit ligt rond de 8 procent. Wat ik nog erg vind meevallen. Het scheelt jou een hoop tijd, omdat je geen bedrijven hoeft te benaderen in de hoop dat ze een samenwerking met je willen aangaan.

Doordat de verdiensten van Daisycon ligt bij de verkoop van hun affiliates verzorgen ze hun campagnes altijd zeer goed. Ze bieden ondersteuning aan voor affiliates, zodat zij meer verkopen kunnen maken. Een win-win systeem dus!

beste affiliate programma
Daisycon categorie keuzes

Wil jij een uitgebreid aanbod hebben van producten, ondersteuning bij het promoten van campagnes en geen inschrijfgeld betalen? Dan moet je een kijkje gaan nemen bij Daisycon. (O, en doordat jij klikt op deze link en je inschrijft bij Daisycon verdien ik 5,- euro commissie, zonder extra kosten voor jou)

TRADETRACKER

Tradetracker is een heel groot affiliate programma. De keuze is dus behoorlijk.

Net zoals bij Daisycon moet je jezelf aanmelden bij een campagne wil je dit kunnen promoten. Het is mij nog nooit gebeurd dat ik ben afgekeurd voor een campagne.

Bij Tradetracker betaal je geen inschrijfgeld. Zij vragen dus om een percentage van jouw gemaakte commissie. Daardoor is er wel genoeg aanbod in promotiemateriaal. Zij willen graag dat je een verkoop maakt, want daar ligt hun verdienmodel ook. Tradetracker zal je dus een beetje helpen met een verkoop maken.

De commissiepercentages liggen best gunstig. De percentages kunnen oplopen tot wel 75 %. Ook de vaste lead-waarde kan behoorlijk zijn. Dit verschilt per campagne natuurlijk.

Zelf vind ik het platform van Tradetracker niet zo gebruikersvriendelijk, maar als je hier eenmaal een paar keer mee hebt gewerkt merk je dit niet meer.

Dus wil jij een uitgebreid aanbod hebben van producten, ondersteuning bij het promoten van campagnes, hoge commissies ontvangen en geen inschrijfgeld betalen? Dan is Tradetracker wat voor jou!

LINKPIZZA

Linkpizza is de grootste en het makkelijkste affiliate programma of dit dan ook gelijk het beste programma is? Dat kun je hieronder zelf uitmaken.

Linkpizza is een verzamelplatform van affiliate programma’s. Alle grote affiliate programma’s zijn aangesloten. Wanneer je aangemeld bent bij Linkpizza hoef je je dus niet meer afzonderlijk voor ieder affiliate programma aan te melden. Aangesloten affiliate programma’s zijn: Daisycon, Awin, Tradedoubler, Rakuten, Amazon, Webgains en Ebay.

Sommige affiliate programma’s keuren jouw media eerst voordat je een product kunt promoten. Ook dit is verleden tijd met Linkpizza. 

Bij Linkpizza zijn al duizenden adverteerders aangesloten. Zo moet je denken aan Bol.com, Bijenkorf, Kwantum, Bever, Coolblue en nog veel meer.

Normaal gesproken kost het je als affiliate altijd aardig wat tijd om de juiste affiliate link te krijgen en te plaatsen. Linkpizza doet dit voor jou automatisch. Je kunt gewoon de oorspronkelijk link van de adverteerder zijn website gebruiken en Linkpizza doet de rest.

Zelfs links van oude blogs worden automatisch omgezet. Waardoor je misschien wel verdient aan blogs die je eigenlijk al helemaal vergeten was.

Voor niks komt de zon op! Voor de tijd die Linkpizza jou bespaart vragen ze 25 procent van jouw commissie. Het is logisch dat ze dit vragen, maar persoonlijk vind ik dit wel veel. Houd in de gaten wanneer jij met één product veel verkopen maakt is het voordeliger deze te promoten via het programma dat dichterbij het product staat. Zo houd je meer commissie over.

KORTE SAMENVATTING

Voordelen:

 • Eenvoudige installatie van Linkpizza
 • In 1 klap aangesloten bij alle grote affiliate programma’s en adverteerders 
 • Je bespaart veel tijd bij het maken van affiliate links
 • Oude ”normale” links worden alsnog omgezet tot winstgevende links
 • Je kunt per blog inschakelen of je Linkpizza wilt gebruiken
 • Bestaande affiliate links van andere affiliate programma’s blijven bestaan.

Nadelen:

 • Je levert redelijk wat commissie in. Linkpizza neemt 25 procent van elke verkoop.

Dus wat is nu het Beste Affiliate Programma?

 • Wil je graag e-books, e-cursussen e.d. promoten? Ga je vooral je energie stoppen in dit enkele product? Wil je hier hoge commissies voor ontvangen?
  Dan is PayPro het beste affiliate programma voor jou!

 • Wil je graag veel verschillende producten promoten en hier tegelijkertijd een redelijke commissie voor ontvangen? Heb je er geen probleem mee iets meer tijd kwijt te zijn aan het kopiëren en plakken van affiliate links?
  Dan is Daisycon en Tradetracker het beste affiliate programma voor jou!

  tradetracker
 • Wil je graag aangesloten zijn bij alle grote affiliate programma’s, maar wil je je hier niet afzonderlijk voor aanmelden? Wil je geen tijd kwijt zijn aan het kopiëren en plakken van affiliate links? Heb je er geen problemen mee 25 procent van je commissie af te staan?
  Dan is Linkpizza het beste affiliate programma voor jou!

Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor alle 4 de programma’s.

Als je net van start bent gegaan of erover denkt te beginnen met affiliate marketing? Lees dan het blog: Affiliate Marketing – Strategie onthuld!

Deze cursus heeft er voor gezorgd dat ik succes heb met affiliate marketing en met ”succes” bedoel ik ”geld verdienen”!

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

2 reacties

 1. Leuk artikel. Volgens mij gebruik je alleen wel affiliate netwerk en affiliate programma door elkaar. Daisycon, TradeTracker, PayPro en Awin zijn netwerken. Een affiliate programma van Vodafone of Nuon is te vinden binnen een netwerk. Succes met jullie site. Groet, Thijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VERGEET JE GRATIS E-BOOK NIET

24 MANIEREN OM OP REIS GELD TE VERDIENEN​

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang het e-book direct.

vrolijk op reis book geld verdienen op reis

GRATIS E-BOOK

WELKOMSTCADEAU!

24 MANIEREN OM OP REIS GELD TE VERDIENEN

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang het e-book direct.

vrolijk op reis book geld verdienen op reis
Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy