Wat is het beste affiliate programma en netwerk van 2024?

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?šŸ¤—

Wil jij weten wat het beste affiliate programma of netwerk vandaag de dag is?

Er zijn genoeg affiliate netwerken en affiliate programma’s die je kunt gebruiken, maar weet jij al welk affiliate programma het beste bij jou past?
Of wil je gewoon alle voor- en nadelen van elk programma op een rijtje zien?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je wel al een idee hebt wat je wilt promoten, maar nog niet zeker bent welk affiliate netwerk je hier voor kunt gebruiken. Lees hier welke affiliate producten je het beste kunt promoten.

In dit blog laat ik je exact zien welk affiliate programma en of netwerk de beste keus voor jou is.

Affiliate marketing is mijn favoriete manier van geld verdienen online. Ik ben hier inmiddels al een tijdje mee bezig en ik heb ook de (on)nodige fouten gemaakt. Niet dat dit heel erg is geweest. Ik heb hier dan ook zeker van geleerd, maar mijn onnodige fouten hebben alleen maar veel tijd gekost.

Daarom wil ik je dan ook met dit blog bruikbare tips meegeven, zodat jij geen onnodige fouten maakt.

Verschil tussen affiliate netwerk en programma

Er zit een verschil tussen affiliate netwerk en affiliate programma. Een affiliate programma staat dichterbij de product of dienst en als je jezelf dus direct kunt aanmelden bij een programma zal je hoogst waarschijnlijk meer procentuele commissies kunnen verwachten.

Een affiliate netwerk is een derde partij tussen affiliates en adverteerders (bedrijven). Zij beheren dus meerdere affiliate programma’s. Voor veel adverteerders is het niet aantrekkelijk hun eigen affiliate programma te starten, vanwege de kosten en het personeel dat hierachter moet zitten. Zij sluiten zich dus aan bij een affiliate netwerk en besteden het opzetten en beheren van een affiliate programma uit.

Zo kan het dus zijn dat jij een tof product gevonden hebt om te promoten en dat je onderaan hun website ziet dat je als affiliate dit kan promoten. Eenmaal geklikt op de link kom je op de website van het affiliate netwerk uit. Zij hebben dus geen eigen affiliate programma en aanmelden bij het affiliate netwerk om voor dit bedrijf te kunnen promoten is noodzakelijk.

Net begonnen met affiliate marketing?

Als je net begonnen bent met affiliate marketing of nog gaat beginnen, dan raden we je aan dit even te lezen:

Zoals ik al eerder schreef, heb we de nodige fouten gemaakt voordat we echt geld begonnen te verdienen met affiliate marketing. Het omslagpunt lag op het moment toen we de affiliate marketing revolutie gevolgd hadden.

De methode van de affiliate marketing revolutie bracht ons even terug naar de basis. De methode is gemaakt voor beginners, maar zelfs gevorderde affiliate marketeers kunnen zeker verder komen hiermee.

Het beste affiliate programma kiezen

De keuze van het affiliate programma of netwerk is afhankelijk van welk product jij graag wilt promoten en hoeveel commissie jij wilt ontvangen. Elk affiliate programma werkt op zijn eigen manier. Sommigen vragen een percentage over jouw verkoop anderen vragen inschrijfgeld.

Wij zijn al meer dan 6 jaar bezig met affiliate marketing en onderstaande affiliate programma’s en netwerken behoren overduidelijk bij de beste van 2024.

1. Linkpizza – Grootste netwerk van Nederland

Linkpizza is de grootste en het makkelijkste affiliate netwerk van Nederland met honderden affiliate programma’s aangesloten. Maar of dit dan ook gelijk het beste programma is? Dat kun je hieronder zelf uitmaken.

Linkpizza affiliate netwerk

Linkpizza is een verzamelplatform van allerlei affiliate programma’s, maar er zijn zelfs ook grote affiliate netwerken bij Linkpizza aangesloten. Dat klinkt misschien een beetje dubbel, maar daarom is Linkpizza de grootste. Wanneer je aangemeld bent bij Linkpizza hoef je je dus niet meer afzonderlijk voor ieder affiliate programma en netwerk aan te melden.

Aangesloten grote affiliate netwerken zijn: TradeTracker, Daisycon, Awin, Tradedoubler, Rakuten, Conversant en Partnerize.

Grote aangesloten affiliate programma’s zijn: Bol.com, de Bijenkorf, We, Coolblue, Corendon, Hema en nog veel meer.

Een ander groot voordeel aan Linkpizza is dat je jezelf niet afzonderlijk per programma moet aanmelden en dat er geen keuring plaatsvindt. Eenmaal aangesloten bij Linkpizza heb je direct toegang tot alle programma’s en de bijbehorende affiliate links.

Deze affiliate links kun je zelf maken en met de shortner kun je ze ook op social media kanalen plaatsen. Maar je kunt ze ook automatisch laten omzetten door de Linkpizza plugin. Op je blog of website installeer je deze en de alle linkjes op je website die eventueel affiliate linkjes kunnen zijn worden omgezet. Dus ook oude blogs waarvan jij allang was vergeten dat er een product of dienst aan gekoppeld zit gaan ineens geld opleveren.

Voor niks komt de zon op. Voor de tijd die Linkpizza jou bespaart vragen ze 25 procent van jouw commissie. Wat ons betreft een is dit vrij logisch. Ze besparen je tijd en moeite, maar 25 procent is wel vrij veel. Zodra je bijvoorbeeld veel verkopen maakt via Bol.com is het waarschijnlijk aantrekkelijker om je direct bij het affiliate programma van Bol.com aan te melden en Linkpizza over te slaan.

Maar Linkpizza is vooral voor de beginnend affiliate een niet over te slaan netwerk!

Korte samenvatting

Voordelen:

 • Eenvoudige installatie van Linkpizza
 • In 1 klap aangesloten bij alle grote affiliate programma’s en adverteerders 
 • Je bespaart veel tijd bij het maken van affiliate links
 • Oude ”normale” links worden alsnog omgezet tot winstgevende links
 • Je kunt per blog inschakelen of je Linkpizza wilt gebruiken
 • Bestaande affiliate links van andere affiliate programma’s blijven bestaan.

Nadelen:

 • Je levert redelijk wat commissie in. Linkpizza neemt 25 procent van elke verkoop.

2. TradeTracker

Tradetracker is een heel groot affiliate netwerk met heel veel affiliate programma’s.

Als eerst moet je een account aanmaken bij Tradetracker en vervolgens kun je jezelf aanmelden per affiliate programma. Zij voeren dan eerst een controle uit of je blog, website of social media account voldoet. Het is ons nog nooit gebeurd dat we zijn afgekeurd voor een affiliate programma.

Tradetracker affiliate netwerk

Bij Tradetracker betaal je geen inschrijfgeld. Zij vragen dus om een percentage van jouw gemaakte commissie. Daardoor is er wel genoeg aanbod in promotiemateriaal. Zij willen graag dat je een verkoop maakt, want daar ligt hun verdienmodel ook. Tradetracker zal je dus een beetje helpen met een verkoop maken.

De commissiepercentages liggen best gunstig. De percentages kunnen oplopen tot wel 75 %. Ook de vaste lead-waarde kan behoorlijk zijn. Dit verschilt per programma natuurlijk.

Zelf vind ik het platform van Tradetracker niet zo gebruikersvriendelijk, maar als je hier eenmaal een paar keer mee hebt gewerkt merk je dit niet meer.

Dus wil jij een uitgebreid aanbod hebben van producten, ondersteuning bij het promoten van campagnes, hoge commissies ontvangen en geen inschrijfgeld betalen? Dan is Tradetracker wat voor jou!

3. Bol.com – grootste affiliate programma van Nederland

Bol.com heeft waarschijnlijk het grootste affiliate programma van Nederland met duizenden producten en diensten. Alles wat je kunt vinden op Bol.com is dus ook te promoten als affiliate.

Aanmelden bij Bol.com is overigens heel eenvoudig. Daarbij installeer je een sitebar in je browser, deze maakt het heel makkelijk om affiliate links te maken. Deze sitebar zit aan de zijkant van je scherm als je door bol.com aan het browsen bent. Je kunt dan direct een affiliate link maken, delen op een social media kanaal of je instellingen als affiliate wijzigen.

Bol.com affiliate programma

De commissies bij Bol.com variƫren van 2,5% tot 7%. Dit is afhankelijk van het product. De cookieduur is 5 dagen, dus zelfs als via jou affiliate link dezelfde week iets gekocht wordt, ontvang jij commissie. Daarbij is het heel interessant om te weten dat jij ook commissie ontvangt over elk ander product dat in de winkelwagen belandt. Dus stel jij promoot speelgoed, maar de klant rekent tegelijkertijd ook een stoel af, dan ontvang jij ook commissie over de stoel. Dit model zorgt ervoor dat jouw commissies in 1 klap flink omhoog schieten.

4. PayPro

PayPro is ons favoriete affiliate netwerk met veel interessant affiliate programma’s (campagnes).
Het behoort tot de ietwat kleinere affiliate netwerken. Zij bieden vooral e-boeken en online cursussen aan en dit is precies de reden waarom PayPro onze voorkeur heeft.

Paypro dashboard affiliate netwerk

Op e-boeken, online cursussen en eigenlijk alle online gerelateerde producten zit een hoge conversie en commissie op. Dit soort producten vind je vooral bij PayPro.

De markt van het product is specifiek, wat ervoor zorgt dat het makkelijker is verkopen te maken.

Via PayPro had ik verrassend snel mijn eerste verkoop gemaakt en maak ik nog steeds dagelijks verkopen. Terwijl dit bij andere affiliate netwerken langer duurde.

PayPro heeft ook een eenvoudig en overzichtelijk systeem. Het is gelijk duidelijk welke producten je kunt promoten, waar je jouw affiliate link vandaan kunt halen en nog belangrijker hoe je betaald wordt.

Dus als jij graag producten wilt promoten waar hoge conversie en commissie op zit, producten waarbij de markt specifiek is. Dan raad ik je aan een kijkje te nemen bij PayPro en welke producten zij aanbieden.

5. Plug&Pay

Plug&Pay is een nieuwkomer onder de affiliate netwerken en het is van de IMU. Zij hebben al meerdere zeer succesvolle software producten ontwikkeld en dit is er zeker 1 van. Bij Plug&Pay kun je vooral digitale producten promoten, waarvan de commissies vrij hoog zijn. Een commissie van tussen de 30 tot 70 procent is helemaal niet ongewoon. Je kunt dus per product vrij veel geld verdienen.

Plug&Pay affiliate netwerk

Net zoals bij PayPro is de markt specifiek, dus als jij de juiste doelgroep weet te bereiken kun je veel verkopen maken. Wat Plug&Pay ook interessant maakt is dat er veel software pakketten als abonnement verkocht worden en daarmee verdien jij dus ook wederkerende commissies. Als jij dus 10 wederkerende commissies van 25,- euro in de maand hebt verdien je dus passief 250,- euro in de maand.

6. Amazon affiliate programma

Amazon Nederland ging live in maart 2020 en daarmee ook het affiliate programma. Met het affiliate programma kun je alles wat er op Amazon staat promoten. Daarbij kun je jezelf ook eenvoudig aanmelden voor Amazon affiliate programma’s van andere landen. Alles te beheren vanaf 1 dashboard.

Amazon affiliate programma partner

Een nadeel van het Amazon affiliate partner programma is dat de cookieduur maar 1 dag geldig is. Bezoekers moeten dus vrijwel meteen overgaan tot aanschaf om een commissie te verdienen. Een voordeel is wel dat andere producten in de winkelwagen ook voor jou als commissie meetellen.

7. Daisycon

EĆ©n van onze best presterende affiliate netwerken is Daisycon.
Bij Daisycon heb je ontzettende veel keuze. Je kunt van alles promoten. Van reiswebsites tot auto’s, mode, games en nog veel meer.

Je meld je aan met jouw media voor een campagne. Wanneer je media vervolgens wordt goedgekeurd verzorgt Daisycon jouw unieke link. Deze kun jij dan weer op je website, instagram of ander social media kanaal plaatsen. Wanneer jij dan een verkoop maakt kun je dit bedrag direct terugzien in jouw Daisycon-profiel. Vervolgens kun je dit laten uitbetalen naar je bankrekening.

Bij Daisycon betaal je geen inschrijfgeld. Ik vond dit in het begin wel een fijn idee, omdat ik toen nog geen idee had hoeveel verkopen ik ging maken. Daisycon vraagt een percentage van jouw commissie. Dit ligt rond de 8 procent. Wat ik nog erg vind meevallen. Het scheelt jou een hoop tijd, omdat je geen bedrijven hoeft te benaderen in de hoop dat ze een samenwerking met je willen aangaan.

Doordat de verdiensten van Daisycon ligt bij de verkoop van hun affiliates verzorgen ze hun campagnes altijd zeer goed. Ze bieden ondersteuning aan voor affiliates, zodat zij meer verkopen kunnen maken. Een win-win systeem dus!

beste affiliate programma
Daisycon categorie keuzes

Wil jij een uitgebreid aanbod hebben van producten, ondersteuning bij het promoten van campagnes en geen inschrijfgeld betalen? Dan moet je een kijkje gaan nemen bij Daisycon. (O, en doordat jij klikt op deze link en je inschrijft bij Daisycon verdien ik 5,- euro commissie, zonder extra kosten voor jou)

Dus wat is nu het Beste Affiliate Programma?

 • Wil je graag e-books, e-cursussen e.d. promoten? Ga je vooral je energie stoppen in dit enkele product? Wil je hier hoge commissies voor ontvangen?
  Dan is PayPro het beste affiliate programma voor jou!

 • Wil je graag veel verschillende producten promoten en hier tegelijkertijd een redelijke commissie voor ontvangen? Heb je er geen probleem mee iets meer tijd kwijt te zijn aan het kopiĆ«ren en plakken van affiliate links?
  Dan is Daisycon en Tradetracker het beste affiliate programma voor jou!

  tradetracker
 • Wil je graag aangesloten zijn bij alle grote affiliate programma’s, maar wil je je hier niet afzonderlijk voor aanmelden? Wil je geen tijd kwijt zijn aan het kopiĆ«ren en plakken van affiliate links? Heb je er geen problemen mee 25 procent van je commissie af te staan?
  Dan is Linkpizza het beste affiliate programma voor jou!

Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor alle 4 de programma’s.

Als je net van start bent gegaan of erover denkt te beginnen met affiliate marketing? Lees dan het blog: Geld verdienen met affiliate marketing.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

5 reacties

 1. Leuk artikel. Volgens mij gebruik je alleen wel affiliate netwerk en affiliate programma door elkaar. Daisycon, TradeTracker, PayPro en Awin zijn netwerken. Een affiliate programma van Vodafone of Nuon is te vinden binnen een netwerk. Succes met jullie site. Groet, Thijs

 2. Leuk artikel! Ik gebruik ook bovenstaande affiliate programma’s, behalve Linkpizza. Ben sinds kort ook de digitale producten van Plug&Pay aan het uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *