Welke Affiliate Producten kun je het beste promoten?

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Als affiliate marketeer heb je oneindig veel keuze in welke producten jij wilt promoten. Maar welke affiliate producten kun je nu het beste promoten? En waar kun je die vinden? In dit blog vertel ik hoe je minimaal 3 keer zoveel winst kunt behalen op commissies.

 

Welke affiliate producten zijn er?

Bijna alle producten die je op het internet kunt kopen zijn verbonden aan een affiliate programma. Een affiliate programma is onderdeel van een netwerk waarbij de verkoper van het product zich kan aanmelden. Hij stelt een commissiepercentage vast op het product dat hij daar aanbied. Zo kan zijn product gepromoot worden door affiliates, zoals jij! De grote bedrijven zoals Bol.com, Decathlon en nog vele anderen hebben hun eigen affiliate programma. Maar ook zij staan vaak aangemeld bij affiliate netwerken van anderen.

Hoe hoger de commissie hoe aantrekkelijker het natuurlijk is voor een affiliate. Hoeveel commissie jij ontvangt ligt bij de meeste affiliate programma’s maar tussen de 2 tot 8 procent. En dat is niet veel!

Bij welke affiliate programma’s kun je jezelf het beste aanmelden?

De meest aantrekkelijke affiliate producten om te promoten zijn natuurlijk producten die goed verkopen en waar je hoge commissie op vangt.

Dan spreekt het vanzelf dat je zo dicht mogelijk bij het product wilt komen en geen partijen ertussen wilt hebben die ook nog eens een percentage van jou commissie vragen.

Wanneer je ervan overtuigd bent dat je bijvoorbeeld alleen maar bij Decathlon producten wilt promoten. Dan is je beste keus om je aan te melden bij het Decathlon affiliate programma.

Wanneer je bijvoorbeeld meerdere producten wilt promoten van verschillende aanbieders is het verstandiger je aan te melden bij een affiliate programma die deze ook allemaal aanbied. Dit scheelt je een hoop werk. En maakt affiliate marketing een stuk makkelijker. Zo’n affiliate Netwerk is bijvoorbeeld Linkpizza.

Op het moment dat je ziet dat je veel verkopen maakt van één affiliate product dan kun je natuurlijk beter het tweede netwerk ertussen uit halen.

Grote Nederlandse affiliate programma’s zijn (aanmelden is gratis):

  • Linkpizza, zeker een aanrader. Dit is de grootste aanbieder op de Nederlandse markt.
  • Tradetracker, ook een aanrader. De producten die Linkpizza niet heeft vind je bij Tradetracker.
  • Daisycon, een kleiner affiliate programma, de commissies zijn daarom ook iets gunstiger.

 

Welke affiliate producten kun je het beste promoten?

Op digitale producten word voornamelijk het meeste verdient. Dit komt omdat deze weinig tot geen productiekosten hebben. Op fysieke producten verdien je vaak maar 2 tot 8 procent, terwijl dat bij digitale producten tussen de 25 en 70 procent ligt. Veel aantrekkelijker dus! Met maar 1 of 2 verkopen per dag heb je al een behoorlijk passief inkomen.

Digitale producten zijn waarop je veel commissie kunt verdienen:

  • e-books
  • e-cursussen
  • coaching
  • software

Maar ook op vakanties, reizen en dagjes weg valt goed te verdienen.

affiliate producten

Waar je de meeste digitale producten met hoge commissies kunt vinden is bij PayPro. Sommige producten die je hier vind hebben meer dan 70 procent commissie. Zeer aantrekkelijk om dus via dit programma affiliate producten te promoten. Een commissie hier staat gelijk aan zo’n 10 commissies bij fysieke affiliate producten.

Het enige nadeel van PayPro is dat je aanmeldkosten betaald. Daar tegenover staat dan wel dat je toegang hebt tot goed betalende commissie producten.

Je kunt een test account aanmaken zonder dat je aanmeldkosten betaald. Zo kun je alvast een kijkje nemen bij de affiliate producten die ze aanbieden.

Ik raad je aan producten te promoten die al bewezen zijn. En dat zijn er veel! Naast het product staat een score bar. Hou die in de gaten!

Succes! 

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *