Affiliate Marketing toepassen op Facebook

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Facebook is een geweldig platform om affiliate marketing op toe te passen. Met affiliate marketing wordt er op Facebook jaarlijks miljarden verdient!

Als jij een Facebook account hebt is het hoogst waarschijnlijk dat jij hier al aan bijgedragen hebt en dat er een affiliate marketeer geld heeft verdient doordat jij op een affiliate linkje hebt geklikt.

Jij hebt hier zelf niks van gemerkt. Je hebt er niet meer of minder door betaald. Maar de affiliate marketeer zijn bankrekening loopt vol.

Wil jij ook geld verdienen met affiliate marketing op Facebook? Hoe je dit doet ga ik je in dit blog exact uitleggen!

Iedereen kan een Facebook pagina opzetten en misschien ook wel een affiliate account. Je moet alleen wel weten hoe je dit op de juiste manier toepast. Zodat je niet een enkele commissie verdient, maar dat je een systeem voor jezelf weet te maken waaruit je elke maand inkomsten hebt!

Laten we beginnen!

Hoe kun je Affiliate Marketing toepassen op Facebook anno 2024

Alhoewel Facebook misschien een minder populair platform is geworden, groeit facebook nog steeds. Het is het grootste social media platform met wel 2,3 miljard maandelijkse gebruikers in 2018. En dat was in 2017 nog 2,13 miljard maandelijkse gebruikers. Een stijging van 8,9 % in een jaar tijd schrijft NU. Daarnaast is Facebook ook nog eens eigenaar van het razendsnel groeiende Instagram en Whatsapp.

Facebook heeft dus elke dag de mogelijkheid om ontzettend veel mensen te bereiken. Het geweldige aan dit platform is dat jij van dit bereik gebruik kunt maken. Wanneer je dit op de juiste manier weet toe te passen kun jij ook miljoenen mensen bereiken. En daar gaan wij natuurlijk een slaatje uit slaan!

Geld Verdienen met een Facebook Pagina

Een Facebook pagina heb je vast weleens voorbij zien komen. Je volgt zelf misschien wel een aantal Facebook pagina’s. Via deze pagina’s kunnen de beheerders heel doelgericht marketing toepassen

Wanneer jij een Facebook account hebt kun je rechtsboven op de knop ”maken” klikken. Daar kun je een pagina opzetten die verder helemaal los staat van jouw eigen Facebook profiel. Één van je doelen met je pagina moet het behalen van veel volgers zijn. Tussen de 5.000 en 10.000 volgers wordt jouw pagina interessant. Je kunt dan je Facebook pagina verkopen of je past (affiliate) marketing toe!

affiliate marketing facebook

Marketing toepassen op je Facebook Pagina

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met je Facebook pagina.

Één daarvan is met affiliate marketing. Dit is tegelijkertijd ook wel mijn favoriete manier, omdat ik op deze manier een passief inkomen verdien.

Affiliate Marketing is het promoten van andermans producten/diensten in ruil voor een vooraf afgesproken commissie.

Je plaatst in een post op Facebook jouw unieke affiliate link. Wanneer mensen op deze link klikken krijg jij betaald of wanneer zij een aankoop doen. Deze link krijg je wanneer je jezelf aanmeld bij een affiliate programma. Je kunt jezelf (gratis) aanmelden bij bijvoorbeeld: Linkpizza, Daisycon, Tradetracker en PayPro.

Ook kun je geld verdienen met gesponsorde content. Bedrijven betalen maar wat graag om content bij hun doelgroep te krijgen. Deze gesponsorde content kan in de vorm van een plaatje,video of tekst met daarbij een link naar het bedrijf. Dit bedrijf betaald jou voor het plaatsen van het bericht. Hoeveel je betaald krijgt hangt af van je aantal volgers en de betrokkenheid per bericht. 

Wanneer je genoeg volgers hebt zullen bedrijven bij je aankloppen om hun content bij jou te mogen plaatsen. Maar je hoeft niet te wachten totdat bedrijven jou benaderen voor een gesponsord bericht. Het is totaal niet gek om relevante bedrijven zelf te benaderen. Er zijn genoeg bedrijven die daar (marketing) afdelingen voor hebben en dus ook een flink budget die ze kunnen uitgeven. Laat ze maar een deel van dat budget aan jou uitgeven! 🙂

Hoe behaal je 10.000 volgers?

Hoe krijg je nu een Facebook pagina met meer dan 10.000 volgers? Dat is een vraag die we niet in 1 zin kunnen beantwoorden. Het hangt van meerdere factoren af. 

Het is natuurlijk belangrijk dat je een origineel onderwerp hebt, regelmatig post en waardevol bent voor jouw volgers. Overal op het internet vind je tips en trucjes om je volgers toe te laten te nemen. Dit zal vast op den duur werken, maar dit gaat je veel tijd en energie kosten. En dat is zonde!

Want het kan veel sneller. Je kunt dit het beste leren van iemand die hier zijn beroep van heeft gemaakt. Wij hebben het boek van 1 million followers gelezen en daar staan ontzettend veel waardevolle tips in.

Affiliate Marketing gebruiken zonder 10.000 volgers

Dit is misschien wel een van de simpelste manieren om geld te verdienen met Facebook en affiliate marketing. 

Facebook heeft ervoor gezorgd dat jij op een hele makkelijke manier advertenties kunt plaatsen. Ook kun je deze advertenties alleen laten zien aan een zeer specifieke doelgroep. 

Zo kun je producten onder de aandacht brengen bij mensen waarvan je zeker bent dat zij hier geïnteresseerd in zijn.

Jacko Meijaard die de Affiliate Marketing Revolutie heeft ontwikkeld heeft hier een handige video over gemaakt. Zie hieronder!

Wil je jezelf verder ontwikkelen en meer te weten komen over Affiliate Marketing? Dan is het wel handig dat je dit leert van één van de beste. Ik heb het over Jacko Meijaard. Zoals ik hierboven al zei: hij heeft de Affiliate Marketing Revolutie ontwikkeld.

Ben je geïnteresseerd in deze vorm van geld verdienen online? Dan raad ik je het zeker aan zijn product te ontdekken! Het heeft mij alles geleerd om succesvol Affiliate Marketing toe te passen. Het is een complete videoreeks, waarin je zijn beeldscherm ziet, hoe je een winstgevende website opzet. En dit gewoon precies na kunt doen!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties

  1. Geachte,

    Ik zou ENKEL willen weten hoe ik een affiliatie (boekjes over dieren) zou kunnen plaatsen op een aangemaakte pagina bij Facebook.
    Dank voor de info.

    1. Bij de verkopende partij kun je dit opzoeken. Vaak staat er onderin de website een link naar het affiliate programma. Anders intikken op google werkt ook vaak. Als het boekje via Bol verkocht wordt dan kun je je aanmelden bij het affiliate netwerk van bol.com zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *