Saxer Lücke

Saxer Lücke: de bucketlist berg van Zwitserland!

Saxer Lücke, je zult de foto’s van deze waanzinnige berg vast al weleens voorbij hebben zien komen! Met hoge verwachtingen ging ik hier dan ook naartoe. Geloof me, deze plek gaat je niet teleurstellen! 

Tips Saxer Lücke!

Foto/ film tips

1. Wanneer je vanaf de Saxer Lücke het pad richting de Staubern gondelbaan een klein stukje omhoog volgt kun je op de 1e piek de foto schieten die je hiernaast ziet. Je volgt dan een smal (niet aangelegd) pad over het gras.

Saxer Lücke

2. Wanneer je nog 5 á 10 minuten verder het pad richting Staubern volgt kom je nog meerdere pieken tegen. Kies er 1 uit en loop weer via het gras omhoog en je kunt de Saxer Lücke vanaf iets verderaf filmen, met de andere pieken die ervoor liggen er ook op. Dit zorgt voor meer diepte in je film. Vonden wij erg vet!

3. Wij vonden eigenlijk zowel zonsondergang als zonsopkomst erg mooi voor de foto’s! Let er wel op dat door de omliggende bergen de zon hier vrij vroeg verdwijnt. Niet te laat gaan lopen dus!

Combineren met Fälensee!

Op ongeveer een kilometer afstand ligt het prachtige bergmeer Fälensee! Je kunt je bezoek dus gemakkelijk combineren met een bezoek aan dit meer. Je daalt wel weer een stuk om hier te komen, maar je hoeft natuurlijk niet helemaal tot de rand van het meer te lopen. je kunt het meer ook van net iets hoger bewonderen. Zo vonden wij Fälensee eigenlijk ook op zijn mooiste.

Overnachten bij Saxer Lücke!

Rondom Saxer Lücke zijn een aantal stukken gras te vinden waardoor dit ook een fijne plek is om wild te kamperen. Let op: officieel is wildkamperen niet toegestaan in Zwitserland, dit is dus geheel op eigen risico. Wij hebben hier echter nooit problemen ondervonden. 

Hoe kom je bij Saxer Lücke?

De Saxer Lücke ligt in de prachtige regio Appenzell. In deze regio ligt ook de Schäfler berg waar wij al eerder over schreven! 

De gondelbaan Saxer Lücke: van Frümsen naar Staubern!

Afstand hike vanaf de gondel (one way): 3km
Duur (one way): 1 uur + 15 minuten
Kosten gondelbaan: CHF 18,- one way | CHF 36,- return

Van juni t/m september gaat deze kabelbaan van 07.00 uur tot 22.00 uur! Erg fijn, want je kunt er hier dus voor kiezen om vroeg of juist laat te gaan! Check de actuele tijden en prijzen van de gondelbaan!

Dit is de snelste route en de route waar wij op de heenweg voor gekozen hebben. Doordat je met de kabelbaan het steilste gedeelte overbrugt zijn er daarna slechts lichte stijgingen. Ik denk dan ook dat deze route naar Saxer Lücke ook voor familie’s goed te doen is.

Zoals we gewend zijn van Zwitserland staat ook hier de route weer duidelijk aangegeven met borden. Na 2 minuten omhoog te zijn gelopen loop je eerst weer zo’n 10 minuten naar beneden. Onderweg kom je onder anderen een trap tegen.

In de verte kun je de prachtige Fälensee al zien liggen! Na zo’n 45 minuten lopen begin je ook al 1e glimpen van de Saxer Lücke op te vangen! 

Wanneer je voor deze route naar Saxer Lücke kiest kom je gelijk vanuit een gunstige hoek lopen om mooie foto’s te schieten.

 

Saxer Lücke zonder gondelbaan!

Afstand (one way): 3,5 km
Duur (omhoog): 3 uur
Duur (omlaag): 2 uur

Je kunt er ook voor kiezen om naar de Saxer Lücke te hiken! Ik raad je aan om dan je auto op parkeerplaats Nasseel te zetten i.p.v. bij Frümsen, dit scheelt namelijk al zo’n 5km lopen!

Wij hebben deze route naar beneden gelopen. Reken op een steile slingerweg omhoog en doordat je ongeveer de helft van de route door de bossen heen loopt heb je geen uitbundig uitzicht.

Parkeerplaats Nasseel

 

Wij vonden het 1 van de meest speciale bergen die wij in Zwitserland gezien hebben. Hopelijk geniet jij net zo van je bezoek als wij! 

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy