De 5 mooiste plekken van Zwitserland

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?đŸ€—

Zwitserland staat bekend om zijn ruige natuur en is zonder twijfel 1 van de mooiste plekken om te hiken ter wereld! Bergmeren, besneeuwde toppen en gletsjers. Als je wilt kun je elke dag een andere tocht maken.

Dus waar te beginnen? In dit blog zet ik de 5 aller mooiste plekken die wij in Zwitserland bezocht hebben voor jou op een rijtje!

1. SchÀfler

De SchÀfler is een berg die wil je gewoon een keer in je leven gezien hebben. Dit is niet alleen 1 van de mooiste plekken van Zwitserland, maar volgens ons ook 1 van de mooiste plekken ter wereld!

Meerdere scherpe pieken schieten hier uit de grond omhoog, wat een heel dramatisch en zodoende gaaf effect geeft. 

Meer weten over deze berg? Lees ook ons blog over de SchÀfler.

2. Riffelsee – Matterhorn

De Matterhorn is misschien wel de beroemdste berg van heel Zwitserland. Ook wel bekend als de ‘Toblerone’ berg, je weet wel die overheerlijke chocolade. 

Er zijn verschillende plekken vanwaar je de Matterhorn kunt aanschouwen, maar onze favoriet is toch wel Riffelsee! Dit bergmeer werkt namelijk als een waanzinnige spiegel waardoor je een prachtige weerspiegeling van de Matterhorn kunt zien! En wat is er beter dan 1x de Matterhorn zien? Juist, 2x de Matterhorn zien! 

Je kunt hier dan ook prachtige foto’s schieten, helemaal tijdens zonsopkomst!

Jouw bezoek onvergetelijk maken? Lees onze tips over Riffelsee!

3. Saxer LĂŒcke

De Saxer LĂŒcke is een veel gefotografeerde berg en niet voor niets want deze berg heeft wel een hele speciale vorm! Laten wij nou net van speciaal houden.

We kampeerden er en genoten van zowel de zonsondergang als de zonsopkomst! Lees voor al onze tips ons blog over de Saxer LĂŒcke.

4. Oeschinensee

De hike die je boven Oeschinensee langs kunt maken is waanzinnig! De Alpen torenen hier namelijk hoog boven dit turquoise bergmeer uit! Misschien leuk om te weten: wij vonden dit het mooiste bergmeer van Zwitserland!

Reken op smalle paden langs de bergwand met waanzinnige uitzichten!

Alles wat je moet weten voor je bezoek vertellen wij in ons blog over Oeschinensee!

5. Augstmatthorn

De Augstmattthorn is onderdeel van de iconische Hardergrat Trail! De berg is vooral bekend vanwege het panoramische smalle pad naar de naastgelegen bergen. 

In ons blog over de Augstmatthorn vertellen wij o.a. hoe het ons lukte om 1 van de mooiste plekken van  Zwitserland helemaal voor onszelf te hebben! 

Mooiste plekken Zwitserland

Wij vonden dit echt de 5 mooiste plekken van heel Zwitserland! Ben jij nou ook in Zwitserland en weet jij een plek die ook echt in dit rijtje thuishoort? Laat het ons dan vooral weten via onze Instagram pagina @vrolijkopreis

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *