De Augstmatthorn helemaal voor jezelf!


De Augstmatthorn is 1 van de meest spectaculaire toppen van de iconische Hardergrat Trail en zodoende een veel bezochte berg in Zwitserland. De berg is beroemd vanwege het panoramische smalle pad dat naar de naastgelegen bergen loopt.

In dit blog vertel ik je hoe je de Augstmatthorn op de meest unieke manier kunt ervaren: tijdens zonsopkomst en zonder andere mensen! Een daarbij komend pluspunt is dat je ook nog eens minder kilometers hoeft te lopen en minder hoeft te betalen! Dat klinkt goed toch?! 

Augstmatthorn
De Augstmatthorn is onderdeel van de Hardergrat Trail!

De route naar de Augstmatthorn!

In dit blog beschrijven wij 2 verschillende routes om bij Augstmatthorn te komen. Optie 2 is ons het beste bevallen. 

Optie 1: Vanaf Harder Kulm

Afstand: 8 km
Duur: 3 uur

Dit is de meest gekozen optie. Je start je wandeltocht vanaf Harder Kulm. Hier kom je door de kabelbaan vanaf Interlaken Harderbahn te nemen. Deze gaat vanaf 09.10 uur ieder half uur. In het weekend starten ze 1 uur eerder. Check het schema voor de actuele tijden. Je betaald rond de 35 euro voor een ticket.

Houd er rekening mee dat je de eerste 6 km door de bossen heen loopt, hier heb je dus nog geen uitbundig uitzicht.

Wanneer je voor optie 1 kiest kun je onmogelijk de zonsopkomst vanaf de Augstmatthorn zien en ga je tegelijk met meerdere anderen naar boven.

 

Optie 2: Vanaf Lombachalp

Afstand: 2,5 km
Duur: 1 uur

Rijd met de auto naar Lombachalp en wandel vanaf hier naar de Augstmatthorn. Wat wij een groot voordeel van deze optie vonden is dat je geen kabelbaan hoeft te nemen en dus zelf kunt bepalen hoe laat je start met lopen. Zo zijn wij om 05.00 uur gestart met lopen, waardoor wij vanaf de top van de Augstmatthorn konden genieten van de zonsopkomst! En het mooiste van alles: er was helemaal niemand anders! 

De autoweg naar Lombachalp heeft veel bochten en is niet al te breed, maar zelfs met ons Mercedes 508 busje was het goed te doen. Neem wat contant muntgeld mee, want bij de parkeerplaats kun je alleen cash betalen. 

Het mooiste gedeelte van route 1 loopt van Suggiturm naar Augstmatthorn omdat je hier aan beide zijdes blootgesteld wordt aan diepte naast je. Het is van Augstmatthorn slechts 1 km lopen naar Siggiturm en bij optie 2 konden wij dit stuk dan ook gemakkelijk heen en weer lopen. Bij dit stuk zijn er overigens geen heftige stijgingen of dalingen.

Augstmatthorn
Het pad van Augstmatthorn naar Siggiturm!

 

Is de Augstmatthorn gevaarlijk?

Over de Hardergrat trail gaan verschillende verontrustende verhalen te ronden. De Augstmatthorn hebben wij echter totaal niet als gevaarlijk ervaren. Het pad is breed genoeg om comfortabel over te lopen en je moet wel hele gekke capriolen uithalen wil er iets misgaan. Je hoeft dan ook geen ervaren hiker te zijn om deze tocht te kunnen volbrengen.

Wanneer je vanaf de Augstmatthorn richting Brienzer Rothorn loopt schijnt het pad wel steeds smaller en gevaarlijker te worden. Houd dit in gedachten, mocht je enthousiast zijn en de hele Hardergrat Trail willen lopen. 

Augstmatthorn

Wij hebben genoten van onze ochtend bij Augstmatthorn en we hopen dat jij dat ook doet! Laat ons vooral weten wat je ervan vond!

Wil je onze video van Augstmatthorn bekijken? Kijk dat vooral even op onze Instagrampagina ‘Vrolijkopreis’!

 

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy