5 Tips voor een onvergetelijk bezoek aan Riffelsee!


In bergmeer Riffelsee kun je op een heldere dag de perfecte reflectie van de beroemde Matterhorn zien! Oprecht 1 van de mooiste plekken van heel Zwitserland!

 

#1 Kijk de zonsopkomst bij Riffelsee!

Het moment waarop je het 1e zonlicht de Matterhorn ziet raken is echt onvergetelijk! De zonsopkomst is voor fotografen het beste moment van de dag om de Matterhorn vast te leggen.

Om de zonsopkomst bij Riffelsee te kunnen zien heb je een aantal opties:

  • Wildkamperen bij Riffelsee. Wij kozen ervoor om ons tentje mee naar boven te nemen. Let op, officieel is wildkamperen niet toegestaan in Zwitserland. Onthoud dus altijd dat je het risico loopt op een boete en laat alsjeblieft geen rotzooi achter. Wij hebben hier echter zonder problemen de nacht doorgebracht. Het moment waarop je ‘s morgens je tentje openritst is onbetaalbaar.
  • In alle vroegte naar boven hiken vanuit Zarmatt. Reken op een steile klim van ongeveer 1200 meter waar je waarschijnlijk rond de 3,5 uur over doet. 
  • Neem de sunrise trein naar het Rotenboden station. Dit bergstation ligt naast Riffelsee. Hier betaal je CHF 99,- voor.
  • Overnachten in het Riffelalp Resort op 2.222 meter hoogte. 

Riffelsee


#2 Neem een kijkje bij het kleinere meer naast Riffelsee!

Dit kleinere meer is minstens net zo mooi als Riffelsee zelf en toch slaan een hoop mensen deze over. In dit meer ligt ook een rots waarop je kunt staan, wat wij weer erg leuk vonden voor de foto’s.

Riffelsee


#3 Bespaar geld door een gedeelte te hiken!

Als je op de kosten van de trein wilt besparen dan kun je er voor kiezen om (gedeeltes) te hiken. Wij kozen ervoor om voor CHF 20,- een enkeltje omhoog naar Riffelberg te nemen en de laatste 1,5 kilometer naar Riffelsee omhoog te lopen. Dit was een gemakkelijk pad met een continu uitzicht op de Matterhorn!

Vervolgens zijn wij in 2 uur van Riffelsee weer terug naar Zermatt gelopen. Er zitten wel steile stukken bij en je zult het geheid in je knieën voelen. Maar al met al vonden wij het goed te doen. 


#4 Neem een kijkje bij de Gornergrat Gletsjer!

Wanneer je slechts 5 minuten over de heuvel richting het Zuid-Oosten loopt heb je een prachtig uitzicht over de naastgelegen Gornergrat gletsjer! 

Riffelsee


#5 Combineer Riffelsee met een bezoek aan Gornergrat!

Voeg een 2e hoogtepunt toe aan je bezoek aan Zermatt! Vanaf het platform bij Gornergrat het je een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, de Gornergrat Gletsjer en de Matthorn.

Bezoek eerst Gornergrat en loop vanuit daar naar Riffelsee. Zodoende loop je naar beneden in plaats van omhoog en heb je uitzicht op de Matthorn. 


Hoe kom je bij Riffelsee?

Van Tasch naar Zermatt:

Parkeer voor ongeveer CHF 15,- je auto in het stadje Täsch. Vanaf hier neem je de trein die je binnen 15 minuten naar het autovrije stadje Zermatt brengt. De trein vertrekt iedere 20 minuten en een retourtje kost maximaal CHF 16,-.  

Van Zermatt naar Riffelsee:

Naast Riffelsee ligt het bergstation Rotenboden. Op deze website vind je de actuele prijzen en tijden! Zoals ik hierboven benoem kun je ook (gedeeltelijk) hiken. 

We hopen dat deze tips jouw bezoek aan Riffelsee onvergetelijk maken! Meer tips over Zwitserland? Lees ook ons blog over de Augstmattthorn en Oeschinensee!

 

 

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy