Figure-8 Loop – Bryce Canyon National Park

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

De Figure-8 Loop combineert de mooiste delen van de 4 populairste hikes in Bryce Canyon met elkaar: de Rim Trail, Queen Garden Trail, Navajo Loop Trail en Peek-a-Boo Loop. Samen vormt dit een onvergetelijke hike.

Zoals je misschien wel weet is Bryce National Park bekent vanwege de kleurrijke hoodoos. Tijdens de Figure-8 Loop kun je deze vanuit verschillende hoeken bewonderen. Waar veel mensen alleen de viewpoints bovenop de rim bezoeken, neemt deze hike je namelijk ook mee de canyon in.

De Figure-8 Loop staat op nummer 3 in ons blog de mooiste hikes in de USA.

Handig om vooraf te weten

  1. We raden je aan om de Peek-a-Boo Loop (onderdeel van de Figure-8 Loop) met de klok mee te lopen. Zo loop je met je gezicht richting de ‘Wall of Windows’. Dit vonden wij 1 van de mooiste delen van de hike.
  2. In de canyon zijn geen waterpunten, zorg dus dat je voldoende water meeneemt. Bovenop de rim kun je je water bijvullen bij Sunset Point. Hier zijn ook toiletten die het hele jaar open zijn.
  3. Mocht je de hike toch zwaarder vinden dan verwacht dan heb je altijd nog de mogelijkheid om de hike last minute in te korten. Je slaat dan de Peek-a-Boo Loop over. Hierover later meer.
  4. Loop je deze hike voor de beroemde ‘Wall Street’, start dan eerst met de Navajo Loop Trail en eindig met de Queens Garden Trail (andersom dan hoe wij gedaan hebben). Zo begin je met de Wall Street en heb je het mooie uitzicht voor je tijdens het afdalen.
  5. Doordat Bryce op 2700 meter hoogte ligt kan het hier koeler zijn dan op andere plekken in Utah. Houd in de winter rekening met sneeuw. Eind juni was het bij ons midden op de dag 28 graden, ‘s morgens om 06.30 uur was een dunne trui fijn.
  6. Bij de General Store vlakbij Sunrise Point kun je tegen kleine betaling een warme douche nemen. Hier kun je ook wat te eten of te drinken kopen.

Routeomschrijving Figure-8 Loop

Afstand: 10,5 km
Niveau: makkelijk/medium
Stijging: 480 meter
Tijd: 3 – 5 uur
Permit/reservering: nee

Beginpunt Figure-8 Loop

Coördinaten startpunt: 37.623538, -112.166198
Kosten entree Bryce Canyon NP: Standaard entree $20,- (lopend/fiets)- $35,- (auto) voor 7 aaneengesloten dagen. Van plan bent naar meerdere Nationale Parken te bezoeken? America the Beautiful jaarkaart kost $80,-

De Figure-8 Loop ligt in Bryce Canyon National Park. Als je het ons vraagt 1 van de mooiste parken in de staat Utah. Wij zouden Bryce Canyon zelfs verkiezen boven het populaire Zion National Park.

Je kunt de Figure-8 Loop starten vanaf Sunset Point of Sunrise Point. Doordat de route van deze hike de vorm van het getal 8 heeft kun je kiezen of je als eerste start met de Queens Garden Trail of juist met de Navajo Loop Trail.

Wij hebben de auto geparkeerd bij Sunset Point. Hier is een parkeerplaats met plek voor 115 auto’s. Om 06.30 uur (maand juni) was hier volop plek, maar toen we ‘s middags terugkwamen stond heel de parkeerplaats vol. Wanneer de parkeerplaats vol is kun je ook proberen een plekje te vinden op de parkeerplaats bij Sunrise Point.

Van half mei tot half april is er ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis shuttle bus.

Deel 1: Rim Trail en Queens Garden Trail

Via de Rim Trail zijn wij in 5 minuten van Sunset Point naar Sunrise Point gelopen. Zo konden wij hier de zonsopkomst bewonderen. Daarna zijn we begonnen aan de afdaling de canyon in via de Queens Garden Trail. Doordat je geleidelijk naar beneden loopt is dit een gemakkelijk stuk om te lopen.

Al binnen enkele minuten sta je tussen de hoodoos en voelt het alsof je een sprookje in bent gestapt. Tot onze verassing hadden we om 06.45 uur de Queens Garden Trail vrijwel voor onszelf en zagen wij zelfs nog herten in de canyon.

Onderweg kun je even een stop maken bij ‘Queen Victoria’s Benchmark’. Een hoodoo met een vergelijkbare vorm van het beeld van Queen Victoria. Wij zagen dit niet gelijk, maar wel een mooie rotsformatie.

Sunrise Point - Figure-8 Loop
Sunrise Point
Queens Garden Trail
Queens Garden Trail

Na 2,2 kilometer kom je uit bij de splitsing die je hieronder op de foto ziet. Om de volledige Figure-8 Loop te lopen sla je hier linksaf en start je aan de Peek-a-Boo Loop.

Vind je de route toch zwaarder dan verwacht? Dan is dit het moment waarop je nog kunt kiezen om de route in te korten, wanneer je namelijk rechtsaf slaat loop je direct terug naar Sunset Point bovenop de rim.

kruising naar Peek-a-Boo Loop
Splitsing 1

Deel 2: Peek-a-Boo Loop

Het woord ‘Loop’ in Peek-a-Boo Loop zegt het al: je begint en eindigt dit gedeelte van de hike op dezelfde plek (zie foto hieronder). Zoals we al aangaven raden we je aan om deze loop met de klok mee te lopen. Zo loop je met je gezicht richting het mooiste uitzicht. Sla bij deze kruising dus linksaf.

Route figure-8 Loop
Beginpunt Peek-a-Boo Loop

De Peek-a-Boo Loop is in totaal 4,8 kilometer lang. Het pad gaat wisselend omhoog en omlaag, maar je blijft in de canyon. Er worden ook excursies te paard georganiseerd over dit pad, dus het kan zijn dat je af en toe een groep met paarden wat ruimte moet geven.

Het mooiste gedeelte van de Peek-a-Boo Loop (en misschien zelfs wel van heel de Figure-8 Loop) vonden wij de ‘Wall of Windows’. De hoodoos torenen hier hoog boven je uit.

Wall of Windows - Peek-a-Boo Loop
Wall of Windows
Hoogtepunten Southwest USA
Figure-8 Loop

Deel 3: Navajo Loop Trail

Tenslotte moet je vanuit de canyon toch echt weer terug omhoog hiken naar de rim. Dit hebben wij via de Navajo Loop Trail gedaan. Je stijgt zo’n 150 meter via meerdere haarspeldbochten en eindigt uiteindelijk weer bij Sunset Point.

Wall Street is een populair gedeelte van de Navajo Loop Trail. Zoals we al kort aangaven: wanneer Wall Street jouw doel is raden we je eigenlijk aan om de Figure-8 Loop andersom te lopen, oftewel: starten met de Navajo Loop Trail, daarna de Peek-a-Boo Loop en te eindigen met de Queens Garden Trail. Wanneer je vroeg start heb je dan namelijk de kans dat het nog rustig is bij Wall Street. Daarnaast loop je dan ook via Wall Street naar beneden i.p.v. omhoog, waardoor je het mooie uitzicht voor je hebt.

Wall Street
Wall Street
Navajo Loop Trail
Navajo Loop Trail

Wildkamperen bij Bryce National Park

In Bryce Canyon National Park is wildkamperen niet toegestaan. Gelukkig kun je op slechts 5 minuten rijden van de ingang van het National Park wel gratis kamperen in het Dixie National Forest.

Dit is een dispersed campground, wat inhoud dat je alleen op aangewezen plekken mag kamperen. Ruim aanbod aan plekken en allemaal mooi tussen tussen de bomen. Je hebt geen 4×4 nodig om hier te komen.

Lees ons blog ‘wildkamperen USA: de regels + 8 mooie spots‘ voor meer handige tips.

Video Figure-8 Loop

Meer zien van de Figure-8 Loop? Bekijk dan ook onze 12 minuten durende video over Bryce Canyon National Park. Op ons YouTube kanaal ‘Bas & Bianca – Vrolijk op Reis’ kun je ook meer video’s vinden van onze reis door de USA.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *