schäfler

Schäfler – “1 van de gaafste bergen ter wereld!”


Na meer dan 60 hikes overal ter wereld gemaakt te hebben, staat de Schäfler zeker in onze top 5 van gaafste bergen! Niet 1, maar meerdere gigantische pieken schieten hier uit de grond omhoog.
 

Tips:

  • Tijdens zonsondergang is de Schäfler nog indrukwekkender!
  • Combineer je bezoek aan de Schäfler met een bezoekje aan bergmeer Seealpsee, 1 van de andere hoogtepunten van de Appenzell regio!

 

Hoe kom je bij de Schäfler? 

Vanuit Wasserauen heb je 2 keuzes: het hele stuk hiken of het 1e gedeelte met de gondelbaan naar boven en dan hiken. In totaal stijg je 1.230 meter

Vanaf de Schäfler hut begin je de schäfler pas te zien en vanaf hier volgt dus ook pas het gave pad dat je kent van de foto’s. Wees dus vooral niet bang dat je het verkeerde pad naar boven kiest. 

schäfler

Wanneer je net voorbij het Schäfler restaurant/ hotel bent en dit pad bereikt kom je een rood bord tegen met ‘danger’ erop. Het pad wordt na dit punt inderdaad smaller (wat wij juist heel gaaf vonden), maar zolang je geen gekke dingen doet is het heel goed te doen. Met kinderen zou ik hier wel voorzichtiger zijn. 

 

Hike route

Duur: ±3 uur 
Afstand: 6,5 km (one-way)

De snelste route vanuit Wasserauen naar de Schäfler hut is via Bommen, en Ebenalp. Volg de rood-wit paaltjes en onderweg kom je ook gewoon borden met de route tegen. Het pad tot Ebenalp is het steilste gedeelte van de route. Daarna stijg je ook nog wel, maar niet heel heftig meer.

In combi met Seealpsee:

Duur: ± 3,5 uur 
Afstand: 8 km (one-way)

Loop vanuit Wasserauen langs het Alpen Rose hotel, volg het pad omhoog en binnen ongeveer 3 kwartier lopen bereik je het meer.

schäfler

Vanaf Seealpsee volg je ongeveer 5 minuten dezelfde route terug tot je een bordje ziet met o.a. Schäfler erop. Hier neem je het pad links omhoog. Via een steiler zigzag pad loop je tussen de bomen door omhoog. Wanneer je boven de bomen uitkomt staat er een bord dat aangeeft dat je via beide kanten naar Ebenalp en Schäfler kunt. Houd hier links aan, deze route is iets korter. Reken op ongeveer 2,5 uur lopen vanaf Seealpsee naar de Schäfler hut.

Gondelbaan:

Kosten: CHF 20,- enkele reis | CHF 31,- retour.

Neem de Gondelbaan naar Ebenalp. Vanaf hier is het nog ongeveer 1 uur lopen naar de Schäfler hut. In totaal stijg je nog zo’n 400 meter.

Elke 5 minuten gaat er een gondel naar boven. Afhankelijk van de tijd van het jaar gaat de 1e gondel om 08.30 uur. De laatste gondel verschilt per maand, check van te voren de actuele tijden.

 

Overnachten bij de Schäfler!

Schäfler Hut / Ebenalp Mountain Hut

Zonsondergang is het mooiste moment van de dag om de Schäfler te aanschouwen. Je kunt er voor kiezen om (net als ons) daarna in het donker naar beneden te hiken. Of om een comfortabel een nachtje te overnachten in Schäfler Hut of Ebenalp Mountain Hut.

Voor een privékamer betaal je hier gemiddeld CHF 70,- p.p. Een bed in een dormkamer kost CHF 45,- p.p. Voor de Schäfler hut is het verstandig om van te voren te telefonisch te reserveren. 

Kampeer op de parkeerplaats in Wasserauen. 

Voor CHF 5,- mag je 24 uur op de parkeerplaats staan en het is hier ook toegestaan om te blijven overnachten. Koopje dus! Overdag kan het hier erg druk worden, maar wanneer je een plaatsje aan het gras bemachtigt sta je hier ‘s avonds prachtig! Er is ook een wc en drinkwater waar je gebruik van kunt maken.

 

Maak je een roadtrip door Zwitserland? Bekijk dan ook onze andere blogs over Riffelsee, de Augstmatthorn en Oeschinensee!

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy