Olpererhütte

Is de Olpererhütte hike de moeite waard?

De Olpererhütte is op social media 1 van de meest vertoonde plekken in de bergen van Oostenrijk. Naast de Olpererhütte zit namelijk de fantastische hangbrug ‘Kebema Panoramabrücke’ met een helder blauw stuwmeer eronder! 

Deze plek is inmiddels helaas niet meer geheim! Wij vroegen onszelf dan ook van te voren af: is deze hike wel echt de moeite waard? 

Olpererhütte

Handige info Olpererhütte

De tolweg richting het startpunt van de hike!

Naast het prachtige stuwmeer Schlegeisspeicher ligt een gratis parkeerplaats van waar de hike start. Om bij dit stuwmeer te komen moet je over een tolweg heen.

Van 07.00 uur tot 18.00 uur is de tolweg officieel geopend en is er een medewerker aanwezig die de spoorboom bediend en €14,- met je afrekent. Let op je kunt alleen contant betalen!

Er gaat eventueel ook een bus richting het startpunt van de hike!

Maar hoe doe je dit dan als je, net als ons, voor 07.00 uur aan de hike wilt beginnen? Bij het informatiecentrum gaven ze aan dat het gewoon toegestaan is om voor 07.00 uur de tolweg te betreden, het is zelfs voordeliger want dan hoef je nog niet te betalen! Naast de spoorboom, bij het stoplicht zit een knop en deze moet je indrukken. Er gaat dan een zichtbare klok aftellen en wanneer deze bij 0 is schiet het stoplicht op groen en gaat de spoorboom open. De weg is vrij smal, vandaar dat het stoplicht er staat. Zodoende kruis je onderweg niet opeens het pad met een tegenligger. 

Om 04.30 uur reden wij zodoende zonder problemen de tolweg op en na een kwartiertje rijden bereik je de parkeerplaats.

 

Waar slapen?

Camping parkeerplaats Mayrhofen

Rondom de tolweg waren geen wild kampeer spots te vinden. Alle mogelijke spots zijn afgezet. Wel heb je vlak voor de tolweg de informele camping parkeerplaats Mayrhofen zitten. Voor €15,- mag je hier 24 uur lang staan + overnachten. De plekken zijn echt heel simpel, maar het is er gezellig aangezien er veel campers staan. Er zijn 2 schone wc’s, er is een rivier waar je je flessen water kunt vullen en wanneer je wat muntgeld bij je hebt kun je zelfs warm douchen!

Olpererhütte

Je kunt ook gewoon in de Olpererhütte slapen! Aangezien je op een toplocatie slaapt vind ik de prijzen die ze vragen goed betaalbaar. Als volwassenen slaap je hier namelijk al voor €27,- per nacht! Je kunt met creditcard of cash betalen. 

Het zijn gedeelde kamers en voor een paar euro extra kun je ook douchen.

 

De route

Duur: 1,5 uur (one way) + 10 minuten naar de brug
Afstand: 3 km

De Olpererhütte is alleen te voet bereikbaar, geen gondelbaan hier dus. In totaal liepen wij er 75 minuten over tot de hut. Vanaf daar was het nog zo’n 5 à 10 minuten lopen naar de beruchte hangbrug. 

De route spreekt voor zich, volg je rood/witte markeringen op de stenen en paaltjes. Maar zelf zonder deze markeringen is het moeilijk om verkeerd te lopen. Het pad loopt eigenlijk alleen maar omhoog, in totaal stijg je zo’n 600 meter. Geen rustige wandeling dus, maar goed te doen. Onderweg heb je ook al een prachtig uitzicht op stuwmeer ‘Schlegeis Stausee’ tussen de bergen, dus even stoppen is ook zeker geen straf!

De Olpererhütte tijdens zonsopkomst!

Aangezien wij al begrepen hadden dat het hier druk kan worden en de zonsopkomst 1 van onze favoriete momenten van de dag is besloten wij de wekker vroeg te zetten. Om 05.00 uur begonnen we aan de hike. 

Tijdens de wandeltocht omhoog hebben wij 5 andere mensen gezien, zij gingen echter klimmen en niet richting de brug.

Bij de brug zelf was om 06.15 uur slechts 1 andere man. Wat juist wel leuk was want nu kon hij even een foto van ons samen schieten! 

We hebben wat foto’s en filmpjes gemaakt en vervolgens nog een uur in alle rust van het uitzicht zitten genieten. 

Is de brug bij de Olpererhütte voor 08.00 uur de moeite waard? ZEKER WETEN!

Olpererhütte

 

De Olpererhütte na 08.00 uur!

Om 8.00 uur waren er inmiddels 8 andere mensen bij de brug aangekomen. Om 9 uur stonden er 12 mensen en om 10 uur stond er een rij bij de brug om een foto te maken van 15 personen. 

Toen we om 10 uur naar beneden liepen zagen we hele groepen mensen naar boven komen.

Wanneer je na 08.00 uur arriveert kun je nog steeds rondom de hut en brug genieten van een waanzinnig uitzicht. Maar de charme van de hangbrug was er voor ons vanaf. 

Olpererhütte

 

Ons eindoordeel is dan ook dat de brug bij de Olpererhütte zeker de moeite waard is om vroeg je bed voor uit te komen! 

Wij zijn heel erg benieuwd hoe jij jouw bezoek aan de Olpererhütte vond! Laat het ons weten!

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

4 reacties

 1. Hallo,
  Wij gaan in september naar daar.In welke maand waren jullie daar?
  Is de hike te doen voor een ouder koppel?(60 jaar)
  Alvast bedankt om deze nuttige info te delen. By the way:zéér mooie foto’s.
  Met vriendelijk groeten,
  Jo

  1. Hoi Jo,

   Het pad gaat in het begin stijl omhoog. Maar je hebt wel continu een goed aangelegd pad. na een uur wordt het pad iets minder stijl en goed te doen. Tijdens onze hike omhoog hebben we meerdere 60 jarige naar boven zien lopen. Hopelijk kun je iets met deze informatie 🙂

 2. Hoi Bianca,

  Thx voor je nuttige tips, omtrent het vroeg er naar toe gaan.
  We waren er niet zo vroeg als jullie. Maar wel voor 7e aan de hike naar boven begonnen. Was rustig, en nog niet warm.
  Boven aangekomen bij de Olpenerhutte, en doorgelopen naar de Kebema panorama brucke. Waren er maar een paar wandelaars. Genoeg tijd om leuke foto’s te maken, en te genieten v/d omgeving.
  Eenmaal halverwege de terugreis, was het een drukte…. van hikers die omhoog kwamen…..

  Nogmaals thx voor je nuttige informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy