Zrmanja Canyon viewpoint – Kroatië

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Op slechts 45 minuten rijden van de stad Zadar ligt een waanzinnig mooi viewpoint dat uitkijkt over de Zrmanja Canyon! Een plek waar maar weinig toeristen vanaf weten en waar nog weinig over te vinden is op internet. 

Zoals jullie inmiddels van ons weten houden wij van spectaculaire uitzichten in de natuur. Voor ons was dit dan ook echt 1 van de hoogtepunten van onze reis door Kroatië.

Waarom gaan?

Je kijkt uit over de kronkelende Zrmanja rivier die ingesloten is tussen 200 meter hoge rotswanden! Mocht je van fotograferen houden dan ben je hier aan het juiste adres!

Voor de daredevils onder ons kun je hier ook op een uitstekende rots klimmen, zoals je op de foto’s in dit blog ziet. Wees alsjeblieft wel voorzichtig! Zorg er o.a. voor dat je goede schoenen aantrekt.

Tip: de zonsondergang is hier ook waanzinnig om te kijken! Houd er wel rekening mee dat de zonsondergang hier eerder is dan langs de kust, aangezien de zon eerder achter de bergen zakt.

Zrmanja Canyon

Hoe kom je er?

GPS coördinaten: 44°13’22.0″N 15°36’49.3″E

Zrmanja Canyon ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de stad Zadar en de kust. Een ideaal uitstapje na een aantal dagen strand dus! De route erheen loopt door de bergen en biedt prachtige uitzichten.

De laatste 10 minuten ga je van de hoofdwegen af. De weg is niet geasfalteerd en kan erg hobbelig zijn vanwege losliggende stenen. Wanneer je echter rustig rijdt is het prima met een ‘normale’ auto te doen. Een 4×4 wagen is dus niet perse nodig.

Geen zin of lichamelijk niet fit om te hiken? Geen zorgen, je kunt letterlijk tot naast het viewpoint rijden. Hiken is dus niet nodig!

We hopen dat jullie net zo genieten van Zrmanja Canyon als dat wij gedaan hebben! Veel plezier en laat ons vooral weten wat je ervan vond :)! 

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *