Lake Bovilla Albanië

Hike Lake Bovilla – Mount Gamtiti in Albanië!

Fel blauw water met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen: Lake Bovilla is een pareltje! Hike naar het viewpoint op de naastgelegen Mount Gamtiti voor het meest waanzinnig uitzicht! Bekijk de foto’s en oordeel zelf!

Hike Mount Gamtiti viewpoint

Return: 1,5- 2 uur

De hike is relatief kort en hierdoor lichamelijk niet zwaar. Er zijn echter wel een paar kleine stukken waar je ook je handen moet gebruiken bij het klimmen. Vervolgens kom je bij een stevige metalen ladder die je het laatste stuk naar boven brengt. Al met al goed te doen. 

Eenmaal boven aangekomen vind je een klein metalen plateau van waar je een prachtig uitzicht hebt over Lake Bovilla, maar wanneer je net iets doorloopt vind je de rotsformaties van waar wij onze foto’s hebben geschoten. Wees voorzicht wanneer je op de rotsformaties klimt!

Lake Bovilla

 

Hoe kom je er?

Coördinaten startpunt hike Lake Bovilla:
41.4486060, 19.8658488

Lake Bovilla ligt op ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Tirana. Dit lijkt heel dichtbij, maar reken op minimaal 1 uur rijden. Voor de laatste 10 kilometer over de ‘Hida Road’ mag je zeker 40 minuten rekenen omdat het wegdek hier erg slecht is. Wanneer je rustig de tijd neemt heb je echter geen 4×4 nodig. 

Wanneer je naast Lake Bovilla staat neem dan de slingerweg nog iets verder door naar boven tot je bij de hierboven genoemde coördinaten uitkomt. Je kunt in de verte de metalen ladder ook al aan de bergwand zien hangen. Daar moet je heen voor de hike! 

Let op: zwemmen niet toegestaan!
Lake Bovilla levert het meeste drinkwater voor de stad Tirana. Vandaar dat zwemmen in het waterreservoir niet toegestaan is!


Wildkamperen bij Lake Bovilla!

Coördinaten van de plek waar wij hebben gestaan:
41.4461, 19.8667 .

Wildkamperen in Albanië is legaal en Lake Bovilla biedt verschillende plekken. Wanneer je met de tent reist vind je verschillende stukken gras langs de slingerweg omhoog vanaf het meer. Stuk voor stuk plekken met een prachtig uitzicht!

Wanneer je met de camper reist zijn de plekken beperkt, maar alsnog voldoende. Zelf hebben wij de bus op het kleine parkeerterrein direct naast het meer geplaatst. In totaal is er plaats voor zo’n 5 campers. Toen wij er waren (in maart) stond er maar 1 andere camper. Tijdens het hoogseizoen schijnt het vooral in de weekenden druk te zijn. 

Op de door ons aangegeven wildkampeer spot was geen internet beschikbaar. Bovenaan de kronkelweg is er wel bereik.

Bovilla Lake

We hopen dat jij net zo geniet van Lake Bovilla als dat wij gedaan hebben! 🙂  

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy