Hike Lake Bovilla – Mount Gamti in Albanië

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Fel blauw water met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen: Lake Bovilla is een pareltje! Hike naar het viewpoint op de naastgelegen Mount Gamti (Maja voor het meest waanzinnig uitzicht! Bekijk de foto’s en oordeel zelf!

Routeomschrijving Lake Bovilla hike

Tijd: 20 minuten (one way). 1,5 uur inclusief foto’s en pauze bovenop de berg.
Niveau: makkelijk

Startpunt bij Lake Bovilla

Startpunt hike: 41.4486060, 19.8658488.

Lake Bovilla ligt 20 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Tirana. Let op: dit lijkt heel dichtbij, maar reken alsnog op minimaal 1 uur rijden!

Dit omdat het wegdek de laatste 10 kilometer heel slecht is. Denk aan grote gaten, smalle stukken en geen asfalt. Over dit deel (over de ‘Hida Road’) hebben wij maar liefst 40 minuten gedaan. Wanneer je rustig de tijd neemt heb je echter geen 4×4 nodig. Wij hebben deze weg zelfs met onze camper afgelegd.

Wanneer je bij Lake Bovilla uitkomt neem dan de haarspeldbochten verder door naar boven tot je bij de hierboven genoemde coördinaten uitkomt, vlakbij Restaurant Bovilla. Je kunt in de verte een metalen ladder aan de bergwand zien hangen. Daar moet je heen voor de hike naar Mount Gamti.

Je auto kun je parkeren op 1 van de grasveldjes langs de slingerweg of bij Restaurant Bovilla.

Hike Mount Gamtiti viewpoint

De hike is kort en hierdoor lichamelijk niet zwaar. Binnen 20 minuten stonden wij bovenop de top. Er zijn echter wel een paar kleine stukken waar je ook je handen moet gebruiken bij het klauteren.

Via een stevige metalen ladder in de bergwand klim je het laatste stuk naar boven. Voor mensen die last hebben van hoogtevrees kan dit een spannend deel zijn. Wij hebben het eerder als leuk dan als spannend ervaren.

Eenmaal boven aangekomen vind je een klein metalen plateau van waar je een prachtig uitzicht hebt over Lake Bovilla. Wanneer je daarna nog net iets verder doorloopt vind je de rotsformaties van waar wij onze foto’s hebben geschoten. Wees uiteraard voorzicht wanneer je op de rotsformaties klimt!

Lake Bovilla
Bovilla Lake

Let op: zwemmen niet toegestaan! Lake Bovilla levert het meeste drinkwater voor de stad Tirana. Vandaar dat zwemmen in het waterreservoir niet toegestaan is!

Wildkamperen bij Lake Bovilla

Coördinaten van de plek waar wij hebben gestaan:
41.4461, 19.8667 .

Wildkamperen in Albanië is legaal en Lake Bovilla biedt verschillende plekken. Wanneer je met de tent reist vind je verschillende stukken gras langs de slingerweg omhoog vanaf het meer. Stuk voor stuk plekken met een prachtig uitzicht!

Wanneer je met de camper reist zijn de plekken beperkt, maar alsnog voldoende. Zelf hebben wij de bus op het kleine parkeerterrein direct naast het meer geplaatst. In totaal is er plaats voor zo’n 5 campers. Toen wij er waren (in maart) stond er maar 1 andere camper. Tijdens het hoogseizoen schijnt het vooral in de weekenden druk te zijn. 

Op de door ons aangegeven wildkampeer spot is geen internet beschikbaar. Bovenaan de kronkelweg is er wel bereik.

Lees ons blog ‘wildkamperen in Albanië‘ voor meer mooie plekken waar wij wild gekampeerd hebben.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties

  1. Bedankt voor de tips! We hebben genoten van het mooie uitzicht!
    Misschien was het bij jullie nog niet, maar als je iets verder door rijdt dan de hierboven genoemde coördinaten is er een restaurantje. Hier kan je makkelijk parkeren 🙂

    1. Wat leuk dat je het ons even laat weten! Daar worden we altijd heel blij van!

      Ja dat hadden we wel gezien, maar dachten dat echt alleen voor gasten van het restaurant was. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy