Hike Lake Bovilla – Mount Gamtiti in Albanië

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl

Hi, wij zijn Bas en Bianca!
We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Fel blauw water met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen: Lake Bovilla is een pareltje! Hike naar het viewpoint op de naastgelegen Mount Gamtiti voor het meest waanzinnig uitzicht! Bekijk de foto’s en oordeel zelf!

Locatie Lake Bovilla

Lake Bovilla ligt op ongeveer 15 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Tirana. Dit lijkt heel dichtbij, maar reken op minimaal 1 uur rijden. Voor de laatste 10 kilometer over de ‘Hida Road’ mag je zeker 40 minuten rekenen omdat het wegdek hier echt heel slecht is. Wanneer je rustig de tijd neemt heb je echter geen 4×4 nodig. 

Let op: zwemmen niet toegestaan!
Lake Bovilla levert het meeste drinkwater voor de stad Tirana. Vandaar dat zwemmen in het waterreservoir niet toegestaan is!

Hike Mount Gamtiti viewpoint

Tijd: 1,5- 2 uur (return)
Niveau: makkelijk
Startpunt hike: 41.4486060, 19.8658488

Wanneer je naast Lake Bovilla staat neem dan de slingerweg nog iets verder door naar boven tot je bij de hierboven genoemde coördinaten uitkomt. Je kunt in de verte een metalen ladder aan de bergwand zien hangen. Daar moet je heen voor de hike naar Mount Gamtiti.

De hike is relatief kort en hierdoor lichamelijk niet zwaar. Er zijn echter wel een paar kleine stukken waar je ook je handen moet gebruiken bij het klimmen. Vervolgens kom je bij de stevige metalen ladder die je het laatste stuk naar boven brengt. Al met al goed te doen. 

Eenmaal boven aangekomen vind je een klein metalen plateau van waar je een prachtig uitzicht hebt over Lake Bovilla, maar wanneer je net iets doorloopt vind je de rotsformaties van waar wij onze foto’s hebben geschoten. Wees voorzicht wanneer je op de rotsformaties klimt!

Lake Bovilla
Bovilla Lake

Wildkamperen bij Lake Bovilla

Coördinaten van de plek waar wij hebben gestaan:
41.4461, 19.8667 .

Wildkamperen in Albanië is legaal en Lake Bovilla biedt verschillende plekken. Wanneer je met de tent reist vind je verschillende stukken gras langs de slingerweg omhoog vanaf het meer. Stuk voor stuk plekken met een prachtig uitzicht!

Wanneer je met de camper reist zijn de plekken beperkt, maar alsnog voldoende. Zelf hebben wij de bus op het kleine parkeerterrein direct naast het meer geplaatst. In totaal is er plaats voor zo’n 5 campers. Toen wij er waren (in maart) stond er maar 1 andere camper. Tijdens het hoogseizoen schijnt het vooral in de weekenden druk te zijn. 

Op de door ons aangegeven wildkampeer spot was geen internet beschikbaar. Bovenaan de kronkelweg is er wel bereik.

  

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties

  1. Bedankt voor de tips! We hebben genoten van het mooie uitzicht!
    Misschien was het bij jullie nog niet, maar als je iets verder door rijdt dan de hierboven genoemde coördinaten is er een restaurantje. Hier kan je makkelijk parkeren 🙂

    1. Wat leuk dat je het ons even laat weten! Daar worden we altijd heel blij van!

      Ja dat hadden we wel gezien, maar dachten dat echt alleen voor gasten van het restaurant was. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy