Viewpoints Osum Canyon – Albanië

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Osum Canyon wordt ook wel de Grand Canyon van Albanië genoemd! Niet voor niks want het is een waar natuur spektakel.

Doordat je eigenlijk de hele weg net naast de canyon rijdt kan het soms lastig zijn om een plek te vinden met optimaal uitzicht. Vandaar dat wij in dit blog onze favoriete viewpoints delen!

Osum Canyon Bridge

Coördinaten: 40.454903, 20.265706

De Osum Canyon Bridge was ons favoriete viewpoint!

Deze kleine brug steekt de Osum River over waardoor je op hoogte middenin de canyon staat! Aan beide kanten prachtig uitzicht.

Eerst vonden we het spannend om met onze grote bus deze kleine brug op te rijden, maar maak je vooral geen zorgen: de brug hield ons makkelijk! 

Aan de andere kant van de brug wordt het wegdek wel een stuk slechter, naar onze mening meer 4×4 werk.

Osum Canyon

Vrima e Nuses

Coördinaten: 40.461806, 20.266791 .

Vrima e Nuses is een viewpoint waar de Osum River een bocht maakt waardoor je mooi de canyon in kunt kijken. Dit viewpoint ligt gelijk naast de hoofdweg en valt dus niet te missen.

Picknickplaats / wildkamperen

Coördinaten: 40°26’20.4″N 20°16’48.7″E

Ideale plek om je camper even neer te zetten om te lunchen of om een duik te nemen in het koude bergwater! Wees wel voorzichtig want er kan stroming staan! Ook kun je hier een klein stukje de canyon in lopen. 

Dit is tevens de plek waar wij hebben overnacht!

Wildkamperen is toegestaan in Albanië en wij hebben hier dan ook zonder problemen gestaan. Je kijkt mooi uit op de rivier en staat recht! Helaas alleen geen internet.

Osum Canyon

Van april t/m september kun je ook raften op de Osum River! In onze ogen de beste manier om de canyon te ontdekken: top uitzicht + avontuur!

Hoe kom je bij Osum Canyon?

Osum Canyon ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van de UNESCO stad Berat. Rijd over de SH72 via Poliçan richting Çorovodë. Op een enkele kuil of scherpe bocht na is de weg goed.

Op de verkeersborden zie je overal “Përmet” staan. Ons originele plan was dan ook om vanaf Osum Canyon gelijk door te rijden naar Përmet. Lokale bewoners hebben ons dit echter sterk afgeraden omdat het wegdek hier nog niet geasfalteerd is en erg slecht blijkt te zijn. Heb je net als ons geen 4×4 wagen, dan doe je er verstandig aan om weer terug te rijden naar Berat. 

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *