Maja Vajushes

Maja Vajushes Trail – Albanië

De Maja Vajushes Trail was mijn favoriete hike in Albanië! Je loopt over smalle paden en kijkt uit op zowel de bergen van Montenegro als Albanië. Met als hoogtepunt de fantastisch scherpe pieken van het fotogenieke Karanfili gebergte. 

Meer geweldige locaties te weten te komen over Albanië? Lees ook onze 12 hoogtepunten over Albanië.

De route!

Afstand: 15 km (return)
Duur: 5 – 6 uur

Er zijn rood/witte markeringen die de gehele route aangeven, maar je moet deze goed in de gaten houden aangezien ze niet overal even duidelijk zichtbaar zijn.

Loop vanaf Camping Lëpushë richting Guesthouse Bjeshket E Nemura. Je hebt stromend water aan je rechter hand. Aangekomen bij het guesthouse sla je linksaf. 

Maja Vajushes

Hier starten de markeringen van de route. Je moet hier het water oversteken, wat nog een redelijke uitdaging is. 

Daarna loop je zo’n 1,5 km naar boven door het bos heen. Wanneer je boven de bomen uitkomt word je al snel beloond met uitzicht over de omliggende bergen. Wanneer je het pad rechts omhoog aanhoudt neem je wat ons betreft de mooiste route. Hoog op de riggel heb je namelijk uitzicht op de twee valleien naast je.

Op een gegeven moment loopt het pad naar het hoogste punt. Na dit punt kun je Maja e Vajushes al zien liggen. Houd daarna links aan en je bereikt het mooiste punt. Coördinaten:
42.515212, 19.756692. Hier hebben wij de foto’s uit dit blog genomen. 


Je kunt dezelfde route terugnemen of er een circuit wandeling van maken. Circuit wandeling? Loop dan nadat je bij Maja e Vajushes bent geweest terug, maar loop rechtdoor waar je normaal rechtsaf zou slaan als je dezelfde weg terug zou pakken. Ook dit is weer een smaller pad. Zo loop je om de vallei heen die je op de heenweg rechts van je had. Deze route is lange tijd hoog boven de vallei en de uitzichten links en rechts zijn spectaculair. Duik niet te vroeg naar beneden. 

Hoe kom je er?

De Maja Vajushes hike ligt vlakbij de grens met Montenegro en start vanuit het kleine bergdorpje Lëpushë. Om in Lëpushë te komen volg je de weg: SH20 vanuit Sköder. Het is een prachtige weg door de bergen. Maak onderweg vooral even een stop bij viewpoint ‘Leqet e Hotit’. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de bergen en kronkelende weg naar beneden.

Wat je vooraf moet weten!

  1. Eind middag is het perfecte moment om de top te bereiken. In de ochtend kijk je namelijk tegen de zon in naar de Karanfili Peaks. 
  2. Blijf de aangegeven route volgen. Wij wilden op de terugweg namelijk een afsnijroute nemen en zijn toen verdwaald. Wanneer je de rood/witte markeringen blijft volgen moet het helemaal goedkomen!
Maja Vajushes

3. Lëpushë is maar een klein stadje. Ik had met Vodafone geen internet hier. De lokale barretjes en restaurantjes hebben wel WIFI. Ook heeft Lëpushë geen tankstation, zorg dus dat je nog even tankt voordat je gaat rijden. Ook geen ATM gezien.
4. Op zoek naar meer hikes rondom Lëpushë? Maja e Grebenit is ook een prachtige hike! Ook kun je kijken naar Ujevara Selces. Wij zijn zelf helaas niet bij deze waterval geweest, maar de foto’s zien er prachtig uit!

Hopelijk geniet jij net zo erg van de Maja Vajushes Trail als dat wij hebben gedaan! Deze hike gemaakt? Stuur ons dan vooral even een foto via Instagram, dan kunnen wij weer even meegenieten :)!

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy