4 Hoogtepunten Përmet – Albanië

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Përmet ligt in het binnenland van Albanië en is omgeven door prachtige natuur. Hike richting de waanzinnige Nemërçka Mountains, ontspan in de Benja hotsprings of bewonder Europa’s laatste wilde rivier: de Vjosa River!

In totaal zijn wij 3 maanden in Albanië geweest, waarvan 1 week in de omgeving Përmet en hieronder benoemen we de hoogtepunten van dit gebied.

Lees ook ons blog ‘hoogtepunten van Albanië’ wanneer je benieuwd bent naar al de hoogtepunten van onze reis door dit mooie land.

1. Benja Thermal Baths

Coördinaten: 40°14’39.4″N 20°25’57.3″E

De Benja Thermal Baths liggen in een fantastisch gebied! Vanuit de hotsprings kijk je namelijk uit op de bergen! 

De hotsprings zijn aangenaam maar waren in april niet heel heet. Rond de 20 graden. 

In het weekend komen veel lokale inwoners van Përmet naar de hotsprings om even een duik te nemen. Wil je meer rust kun je beter voor een doordeweekse dag kiezen.

Er komen hier ook veel mensen om de Middeleeuwse stenen brug te bewonderen, waarvan je boven aan dit blog een foto zag.

Met de camper of tent kun je hier overigens ook prima wildkamperen! Op 2 minuten lopen van de hotsprings vind je namelijk een klein grasveld en wildkamperen in Albanië is legaal.

Permët

2. Viewpoint Vjosa River

Coördinaten: 40.142293, 20.501426

Kijk uit over de Vjosa River en de Nemërçka Mountains! Geen officieel viewpoint, maar we reden hier langs en moesten gewoon even stoppen. Parkeer de auto langs de weg en loop een klein stuk de zandberg op en je komt bij dit punt uit! De Vjosa River is de laatste wilde rivier in Europa!

De hele route over de SH75 van Përmet tot dit viewpoint is waanzinnig mooi.

Permët

3. Sopotit Waterfall

De wandeling naar de Sopotit Waterfall hebben wij vooral gemaakt vanwege het mooie uitzicht op de torenhoge Nemërçka Mountains! De Sopotit Waterfall zelf zouden wij een 6 geven, het uitzicht op de bergen zeker een 8,5!

Start de hike bij het bergdorpje Strëmbec. Het is gelukt om hier met onze bus te komen, maar de wegen zijn smal en onderweg is er een brug die niet heel stevig voelde. Bij de brug staat wel dat hij 5,5 ton moet houden. 

Vanaf de Sopotit Waterfall zijn wij nog verder omhoog geklommen. Let op dit was echt geen makkelijk pad en in mijn ogen niet voor iedereen geschikt! 

Het pad is steil en bestaat uit losliggende stenen. Probeer zo veel mogelijk links aan te houden. Maar als je eenmaal boven komt is het uitzicht fantastisch! Het uitzicht zie je op de foto hiernaast.

Nemërçka Mountains

4. Lengarica Canyon

De Lengarica Canyon ligt direct naast de Benje Thermal Baths en je kunt je bezoek dus perfect combineren! 

In de zomer kun je door de rivier midden in de Lengarica Canyon lopen. Wanneer je hier niet in de zomerperiode bent is het water nog te koud, maar met een klein beetje klimwerk kun je alsnog langs de zijkanten in de canyon lopen. Onderweg kom je ook een paar kleine hotsprings tegen. 

De omgeving van Përmet is zeker een bezoek waard! Heel veel plezier!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

4 reacties

  1. Vandaag op basis van jullie blog en coördinaten langs het uitzichtpunt boven de rivier gereden. Waanzinnig mooi! Bedankt voor de tip! We waren er anders nooit gestopt.

  2. Hoi, ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met de SH75! Ik heb gelezen dat deze route idd geweldig mooi is, echter heb ik ook gelezen dat de weg erg slecht is en wordt afgeraden om met een ‘normale’ auto te rijden. Laat staan met een vouwwagen wat wij van plan zouden zijn. Wat is jullie ervaring/inschatting?

    1. Voor ons was de route prima te doen. Wij reden hem met een 3,5ton brandweerwagen. Dat was geen enkel probleem. We hebben er zelfs aan de kant van de weg geslapen. Dus mijn inschatting is dat het prima kan, maar goed ik weet natuurlijk niet of er iets is veranderd sindsdien. Het is een geweldige route!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *