Geld Verdienen met een Website? Zo doe je dat

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Op zoek naar manieren om geld te verdienen met een website? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Inmiddels reizen wij al meer dan 5 jaar de wereld over, met o.a. deze website als belangrijkste inkomstenbron.

Dit is echter niet allemaal vanzelf gegaan. Gaandeweg hebben wij verschillende manieren uitgeprobeerd om geld te verdienen met een website.

Daarbij hebben we allemaal verschillende cursussen gevolgd. Sommige waardevol en andere totaal niet.

Onze 1e tip is daarom ook om het wiel niet zelf uit te gaan vinden en de ‘internet succes gids’ videotraining te volgen. Dit is namelijk de meest waardevolle videotraining die wij gevolgd hebben (prijs/kwaliteit hierin meegenomen). Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je een winstgevende website bouwt.

In dit blog bespreek ik verder exact op welke manieren wij geld verdienen met onze websites, of dit makkelijk is en of je er veel mee kunt verdienen.

1. Google Adsense

 • moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • inkomsten: laag

Een makkelijke manier om (extra) geld te verdienen met een website is via Google Adsense advertenties. Eerst maak je gratis een account aan in Google Adsense. Vervolgens plaatst je op jouw website een standaard code op de plekken waar je een advertentie wilt weergeven.

Google Adsense plaatst op deze plek dan automatisch advertenties die passen bij het zoekgedrag van de bezoeker. Jij bepaald zelf hoeveel advertenties je wilt plaatsen en op welke plekken.

De inkomsten zijn afhankelijk van het aantal bezoekers op jouw website. Je verdient pas op het moment dat bezoekers de advertentie zien en/of als ze erop klikken.

Als je veel bezoekers per maand hebt op je website dan kan je dus leuk wat ”extra” geld verdienen. Ik zeg ”extra” geld omdat ik je niet wil teleurstellen. Bij een 100 vertoningen + 1 klik verdienen wij gemiddeld €0,10.

geld verdienen met een website

2. Advertentieruimte aanbieden op je website

 • moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • inkomsten: laag – gemiddeld

Wanneer jij een specifieke doelgroep hebt kan het interessant zijn voor bedrijven om direct bij jou te adverteren. Advertentieruimte aanbieden op je website lijkt dus een beetje op Google Adsense, maar het is niet precies hetzelfde.

Voordeel hiervan is dat je een vast bedrag kunt afspreken voor het beschikbaar stellen van ruimte op jouw website. Dit bedrag ontvang je dan sowieso. Je bent niet afhankelijk van het aantal weergaven of klikken.

Daarnaast gaat het gehele bedrag naar jou en hoef je geen gedeelte af te staan aan een tussenpersoon, zoals Google Adsense. Wat ook een voordeel kan zijn is dat jij bepaald welke advertenties zichtbaar zijn.

3. Dropshipping

 • moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • inkomsten: hoog

Wat is Dropshipping? In een eigen webshop bied je producten aan. Wanneer een klant een product bestelt plaats je een order bij jouw leverancier. Deze leverancier verstuurt vervolgens het product naar de klant.

Voor dropshipping heb je dus zelf geen opslagruimte nodig en dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Ook loop je geen inkooprisico, want je betaald pas aan de leverancier wanneer er een product bestelt is.

Zolang je goede internetverbinding hebt kun je jouw eigen dropshippingbedrijf eigenlijk overal ter wereld runnen, want je hebt het product tijdens het proces niet zelf in je handen. Houd er wel rekening mee dat jij bij defecten en leveringsfouten aansprakelijk bent.

Het opzetten van een webshop is makkelijker dan je nu misschien denkt. Zelfs zonder uitgebreide technische kennis is dit mogelijk. Om deze webshop vervolgens succesvol te maken is een heel ander verhaal.

Belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden zijn:

 • doelgroep 
  Veel beginnende webshops hebben een veel te grote doelgroep en verkopen juist daarom niets.
 • SEO
  Wanneer mensen online jouw webshop niet vinden worden er ook geen verkopen gemaakt. Zonder SEO structuur is je webshop daarom ook nergens.
 • goede reviews
  Reviews worden anno 2024 steeds belangrijker. Of je product gekocht wordt of niet, staat of valt bij een goede review

Dit is natuurlijk heel algemeen benoemt. In deze bol.com cursus wordt alles stap-voor-stap uitgelegd. Dit is een bewezen winstgevende strategie. 

4. Geld verdienen met eigen producten en diensten verkopen op je website

 • moeilijkheidsgraad: gemiddeld – hoog
 • inkomsten: gemiddeld – hoog

Denk aan het verkopen van bijvoorbeeld e-boeken, e-cursussen, presets of videotrainingen. Zelf verkopen wij bijvoorbeeld een e-book dat gaat over sporten op reis.

Wanneer je het product eenmaal online hebt staan en je de verkoop geautomatiseerd hebt hoef je er niet veel meer aan te doen. Het is alleen van belang dat je bezoekers krijgt naar jouw website.

Wanneer je producten gaat verkopen via jouw website is het belangrijk om een goede betaalpagina te hebben. Dit is de pagina waarop de klant afrekent. Het is zodoende belangrijk dat de klant deze pagina vertrouwt. Er zijn speciale software programma’s die jou hierbij helpen. Lees ons uitgebreide blog ‘een betaalpagina maken‘ voor meer informatie. Hierin vergelijken we ook de verschillende software programma’s.

Wil jij maandelijks meer bezoekers, meer klanten en meer sales genereren? Dan kun je misschien wel wat hulp gebruiken. Dennis van Master Marketeer deelt de best werkende strategieën om dit te bereiken.

geld verdienen met een website

5. Geld verdienen met je website als Affiliate Marketeer

 • moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • inkomsten: hoog

Wat is affiliate marketing? Wanneer je affiliate marketing toepast op jouw website promoot je eigenlijk andermans producten en/of diensten. In blogs, webshops of op social media plaats je een unieke link. Wordt er op deze link geklikt en volgt er vervolgens een verkoop dan ontvang je een commissie. Dit kost de koper overigens niks extra.

Voordeel hiervan is dat je zelf geen product op de markt te brengen. Daarnaast ben je ook niet verantwoordelijk voor de opslag, het transport en de klantenservice.

Maar ook voor de aanbieder van het product zitten er weinig risico’s aan affiliate marketing verbonden. Hij/zij hoeft jou namelijk alleen te betalen wanneer er al een verkoop heeft plaatsgevonden. Tot die tijd is het eigenlijk gratis promotie.

Affiliate marketing is onze favoriete en meest winstgevende manier van geld verdienen met een website. Wij beheren inmiddels meerdere websites waarop wij dit toepassen. Ook wanneer wij een aantal dagen/weken niet actief zijn op onze website(s) komt er geld via de affiliate links binnen.

Je hebt al een website en wilt geld gaan verdienen met affiliate marketing? Dan is de volgende stap om jezelf aan te melden bij een affiliate programma. Hier kun je de unieke affiliate links vanaf halen. Zoek een product dat dichtbij jouw website staat. Dat is het makkelijkste.

Heb je nog geen website, maar wil je wel geld verdienen met affiliate marketing? Wil je weten hoe wij succesvol zijn geworden als affiliate marketeers?

De cursus Internet Succes Gids/ Affiliate Marketing Revolutie heeft ervoor gezorgd dat onze websites nu succesvol zijn, want eerlijk is eerlijk wij hadden totaal geen marketing ervaring.

6. Websites verkopen

 • moeilijkheidsgraad: moeilijk
 • inkomsten: hoog

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je geld wilt verdienen met je website. Het is toch zeker wel het benoemen waard.

Misschien heb jij een gewilde domeinnaam, veel bezoekers per maand of goede content op je website. Dan kun je eraan denken om jouw website te verkopen.

Er zijn mensen die websites opzetten puur met de intentie deze te verkopen.

Het bedrag hoeveel een website opbrengt kan behoorlijk zijn. Hoeveel jouw website waard is en waar je deze kunt verkopen? Op sitedeals of op websitetekoop kun je dit vinden.

Het laatste wat ik je wil meegeven voordat je begint: kies een manier die bij jou past! Werk hard voor je eigen succes en houd geduld!

Op zoek naar meer manieren van geld verdienen op reis? Ontdek welke mogelijkheden je allemaal hebt!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Eén reactie

 1. Ik heb gemerkt dat Adsense de laatste tijd niet zo goed meer werkt voor mij, ik heb meer succes met affiliate dingen. Goede tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *