Wandeltochten Noorwegen

Wandeltochten Noorwegen: de 8 meest spectaculaire tochten!

Van te voren hadden wij niet durven dromen dat Noorwegen zulke spectaculaire wandeltochten te bieden heeft. Wandel op grote hoogte door de ongerepte natuur en kom oog in oog te staan met de meest waanzinnige uitzichten.

Noorwegen kent oneindig veel wandeltochten. In dit blog zetten wij de meest indrukwekkende wandeltochten van Noorwegen voor je op een rijtje. Ga je met ons mee?

Overnachten in Noorwegen? Dit kan vrij prijzig zijn, maar met ons blog vind je eenvoudig mooie slaapplekken voor een betaalbare prijs.

1. Trolltunga

Duur: 10 uur
Lengte: 27 km (return)
Locatie Trolltunga >>>

Wanneer je op Pinterest “wandeltochten Noorwegen” intypt is dit de eerste afbeelding die je tegenkomt. Ik was gelijk verliefd en deze wandeltocht kwam bovenaan mijn lijstje. Toen wij uiteindelijk ‘s morgens vroeg de tong van Trolltunga opliepen wist ik het zeker: dit moet de meest spectaculaire klif zijn die ik ooit heb gezien!
Daarnaast is de route naar deze klif toe minstens zo gaaf! Onderweg kijk je echt je ogen uit!

Langs de route slapen

Aangezien dit 1 van de populairste wandeltochten van heel Noorwegen is hebben wij een tentje meegenomen en geslapen langs de route. Het is een super gave ervaring om midden in de natuur wakker te worden en zodoende hadden wij de tong van Trolltunga echt helemaal voor onszelf. Daarnaast is het een vrij pittige tocht en is het ook voor je lichaam fijn om de kilometers over 2 dagen te verdelen.

Mooiste wandeltochten Noorwegen

Andere wandelaars vertelden ons dat ze gewoon in de rij moesten staan om een foto te kunnen maken. Geen seconde spijt gehad van onze keuze om te gaan wildkamperen dus!

Mooiste wandeltochten Noorwegen

2. Ryten

Duur: 3 – 5 uur
Lengte: 8,7 km (return)
Locatie Ryten >>>

Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Kvalvika beach en de eilanden van de Lofoten. Vanuit de goede hoek kun je grappige foto’s maken waarbij het lijkt alsof je aan een meters hoge klif hangt. Het is een gemakkelijke wandeltocht, waarbij de beloning voor je inspanning groot is.

Er zijn 2 plekken waar je deze wandeltocht kunt starten. Wij zijn begonnen vlakbij Ytresand.

Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen

 3. Knutshoe

Duur: 6 uur
Lengte: 12,1 km (return)
Locatie Knutshoe >>>

De Knutshoe is het stoere broertje van de beroemde Besseggen. Deze wandeltocht ligt in hetzelfde gebied, maar is vele malen rustiger (wij kwamen slechts 6 andere mensen tegen). Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de delta Øvre Leirungen, de Gjende rivier en de Besseggen. En ja, het water is echt zo blauw als op de foto’s!

Wat wij erg leuk vinden aan deze tocht is dat je een rondje kunt lopen en zodoende niet langs dezelfde weg weer terug loopt. Wij kozen ervoor om te starten met het stijgende gedeelte en terug te lopen langs de rivier. Zo eindig je met het makkelijkste deel en kun je ook nog een verfrissende duik nemen in het ijswater!

Let op, er zijn een paar steile stukken waarbij je ook je handen moet gebruiken tijdens het klimmen.

Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen

 4. Hesten (met uitzicht op Segla)

Duur: 3 uur
Lengte: 5 km (return)
Locatie Hesten >>>

Dit is de makkelijkste wandeltocht uit dit rijtje en toch haalt hij de 4e plek!  Vanaf de top heb je namelijk een geweldig uitzicht op Mount Segla, ook wel “het zeil van Senja” genoemd! 

Let op dat je de Hesten en de Segla wandeltocht niet door elkaar haalt. Wij waren namelijk bijna de fout in gegaan en begonnen aan de klim van de Segla. Voor het uitzicht dat je op de foto’s hieronder ziet moet je dus de Hesten wandeltocht maken!

Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen

 5. Preikestolen (Pulpit Rock)

Duur: 4 uur
Lengte: 8 km (return)
Locatie Preikestolen >>>

De meest bekende wandeltocht van Noorwegen is de Preikestolen! Door velen gezien als hét icoon van Noorwegen. Als je naar Parijs gaat wil je toch ook de Eiffeltoren gezien hebben? Preikestolen mag je gewoon niet missen!

Preikestolen ligt op 604 meter hoogte en kijkt uit over het Lysefjord. In veel wandelgidsen wordt de Preikestolen aangegeven als een vrij zware tocht, maar eerlijk gezegd vonden wij dit erg meevallen. 

Omdat dit ook de drukst bezochte wandeltocht van Noorwegen is raden wij je aan om vroeg te beginnen. Wij zijn om 6 uur gestart met lopen en moesten het uitzicht toen maar met een groepje van 5 andere mensen delen. Genieten!

Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen

6. Reinebringen

Duur: 3 uur
Lengte: 3 km (return)
Locatie Reinebringen >>>

De Reinebringen wandeltocht heeft vanaf de top echt een magisch uitzicht over de eilanden van de Lofoten en het dorpje Reine. Wij hebben 4 wandeltochten gemaakt op de Lofoten en dit was onze favoriet. 

Ondanks dat de berg maar 448 meter hoog is vonden wij dit een erg zware tocht. De wandelroute bevat namelijk erg steile stukken omhoog. Wanneer je lichamelijk niet fit bent raden wij je af om deze wandeltocht te maken.

Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen

7. Glittertind

Duur: 6 – 8 uur
Lengte: 11,7 km (return)
Locatie Glittertind >>>

Dit is met 2464 meter de op 1 na hoogste berg van heel Noorwegen (de hoogste is slechts 5 meter hoger). Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over het Jotunheimen National Park! Wat deze wandeltocht extra speciaal maakt is dat je het laatste stuk naar de top over de gletsjer heen loopt! Zorg daarom wel dat je schoenen met een goed profiel aantrekt!

Getting there

Na 23 kilometer af te hebben gelegd over een gravelweg (wat betekent rustig rijden) kom je bij de National Park boarder aan. Hier moet je de auto parkeren. Bij de parkeerplaats kun je een fiets huren om het laatste stuk af te leggen of je kunt de 7 km naar Glitterheim lopen. Vanuit Glitterheim start de wandeltocht!

Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen

 8. Festvågtind

Duur: 2 – 3 uur
Lengte: 3 km (return)
Locatie Festvågtind >>>

Wij vonden dit een vrij pittige wandeltocht. Er zitten namelijk veel steile stukken tussen waarbij het pad ook nog eens met rotsblokken bedekt is. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de eilanden van de Lofoten en het vissersdorpje Henningsvaer! Onderweg kom je langs een klein meer. Op de terugweg hebben wij hier heerlijk een duik genomen!

Zorg dat je tijdens het 1e stuk van de wandeltocht de blauwe pijlen/ smileys goed volgt, want wij zijn op de heenweg verkeerd gelopen. Blijf tijdens het eerste stuk aan de rechter kant, dan komt het goed! 

Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen
Mooiste wandeltochten Noorwegen

Laat ons weten wat jouw favoriete wandeltocht van Noorwegen is! Wij zijn altijd erg benieuwd naar jouw mening!

De wandeltochten in Noorwegen deden ons erg denken aan de wandeltochten in Nieuw – Zeeland! Ben je benieuwd? Lees ook ons blog: Wandelen Nieuw – Zeeland: de 5 mooiste dagtochten!

 

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

over ons

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij heel de wereld over op zoek naar de spannendste en mooiste plekjes op aarde!
Sindsdien runnen we een online bedrijfje en nu ook een blog in de hoop jullie te inspireren!


Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

GELD VERDIENEN OP REIS

Met onze GRATIS Geld Verdienen Op Reis e-book leer je exact hoe je binnen no-time op allerlei verschillende manieren geld verdient tijdens jouw reis!

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy