Overnachten in Noorwegen – Hotels, Hostels en Campings

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Overnachten in Noorwegen gaat een geweldige ervaring zijn! Noorwegen is een schitterend land dat ontzettend veel te bieden heeft. Het heeft spectaculaire natuurgebieden waar je als wandelaar goed uit de voeten kunt.

Je kunt in Noorwegen op veel verschillende manieren overnachten. Je kunt in de meest schitterende hotels overnachten of voor iets meer budget hotels of hostels kiezen. Noorwegen is duur, maar met de juiste keuzes hoeft dit niet.  Noorwegen leent zich ook perfect voor een kampeervakantie. In Noorwegen mag je ook wildkamperen en zou je gaan kamperen dan kun redelijk budget uitkomen. Let wel op bij sommige populaire wandeltochten kun je niet wildkamperen en is van te voren een plekje op de camping boeken vereist.

Wanneer je op wandelvakantie in Noorwegen gaat zijn er een hoop mooie plekken die je kunt bezoeken. In ons eerdere blog zetten wij de 8 meest spectaculaire tochten voor je op een rijtje! Bij het selecteren van hotels en campings hebben wij als belangrijkste criterium een centrale locatie ten opzichte van deze hoogtepunten gebruikt. Daarnaast hebben we een overzicht gemaakt met leuke betaalbare hotels in de populaire steden.

Overnachten in de buurt van de Preikestolen (Pulpit Rock)

Mooiste wandeltochten Noorwegen

Preikestolen Camping

5 minuten rijden naar de Preikestolen

Preikestolen Camping is de enige camping in de buurt van de Preikestolen. Wildkamperen langs de route naar de Preikestolen is helaas geen mogelijkheid. En omdat dit de enige camping is zal het hier snel vol raken. Je zult er verstandig aan doen om een plekje van te voren te boeken. Heb je dit niet op tijd gedaan dan kun je altijd nog een plekje boeken in Stavanger bij Camping Mosvangen.

Preikestolen Fjellstue and Hostel

Startpunt van de route naar de Preikestolen

Aan de voet van de route naar de Preikestolen ligt het Fjellstue en Hostel. Als je gegarandeerd als eerste naar boven wilt dan kun je hier het beste slapen. Wat fijn is aan deze locatie is dat je ook na je wandeltocht direct naar je verblijf kunt om even lekker bij te komen. Maar daarnaast is het ook een schitterend plek om te slapen. Neem zelf een kijkje.

Tweepersoonskamer vanaf 97,- euro

overnachten in noorwegen

Verkshotellet Jørpeland

20 minuten rijden naar de Preikestolen

Verkshotellet Jorpeland ligt niet ver van de Preikestolen af en is een prima uitvalbasis wanneer je van plan bent de Preikestolen te belopen. Doordat het hotel iets verder weg ligt krijg je meer waar voor je geld.

Tweepersoonskamer vanaf 112,- euro

Verkshotellet Jørpeland

Overnachten in Stavanger

Thon Hotel Stavanger

Dat je modern kunt overnachten in Noorwegen bewijst het Thon Hotel. Stavanger is een havenstadje dichtbij de Preikestolen. Met de boot doe je er een uur over om naar de overkant te komen. Vervolgens rijd je nog drie kwartier erover naar de Preikestolen.

In het Thon Hotel ben je ervan verzekerd dat je lekker zult slapen. ‘S ochtends kun je genieten van een ontbijtje.

Tweepersoonskamer vanaf 202,- euro.

Budget alternatief Stavanger Bed & Breakfast. Overnachten vanaf 48,- euro.

Overnachten in de buurt van de Besseggen en de Glittertind (en de Knutshoe)

Besseggen Fjellpark Maurvangen

2 minuten rijden naar de Besseggen
20 minuten rijden naar de Knutshoe
75 minuten rijden naar de Glittertind

Het Fjellpark Maurvangen heeft campingplaatsen en chaletjes. Het ligt direct tegenover de Besseggen en dus een zeer populaire plek om te overnachten. Lukt het je niet om een plekje te bemachtigen dan kun je prima langs de hoofdweg wildkamperen.

Overnachten vanaf 113,- euro.

Budget Alternatief: Chalets Sjodalen Hyttetun og Camping, overnachten vanaf 49,-.

Overnachten in de buurt van de Trolltunga

Mooiste wandeltochten Noorwegen

Camping Odda

35 minuten rijden naar de Trolltunga

Camping Odda ligt aan het Sandvevatnet. Wildkamperen zit er helaas in deze streek niet in. Met heel veel geluk vind je een enkele plaats aan het meer om wild te kamperen, maar meestal zijn deze al in gebruik.

De camping heeft alle basisfaciliteiten. Je hebt een algemene keuken en was gedeelte. Je kunt er fietsen huren en de bus nemen naar de Trolltunga!

Overnachten vanaf 45,- euro

Ook heb je de mogelijkheid om houten chaletjes te huren op Camping Odda. De chaletjes hebben een eigen badkamer, free WiFi en je hond mag ook mee.

Chalet vanaf 111,- euro

overnachten in Noorwegen

Alternatief: Trolltunga Hotel, tweepersoonskamer vanaf 117,-

Overnachten op de Lofoten

Wanneer je op de lofoten verblijft ben je in de buurt van de populaire wandeltochten: de Reinebringen, Ryten en de misschien iets minder bekende Festvågtind.

May’s Apartments

10 minuten rijden naar de Reinebringen

May’s Apartments ligt in het ydilische plaatsje Reine. Reine is een prima uitvalsbasis om meerdere wandeltochten vanuit te doen. De appartementen zijn erg comfortabel. Een prima plek om dus meerdere nachten te verblijven. 

Overnachten vanaf 96,- euro.

overnachten in Noorwegen

Alternatief: The Manor, overnachten vanaf 95,- euro.

Hopelijk hebben we je zoektocht makkelijker kunnen maken met dit blog. En ga je een fantastische vakantie tegemoet. 

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *