Maak werk van je passie – naast je huidige baan

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Geen plezier meer in je huidige werk?! Toch blijven we vaak bij de baan die we hebben omdat we stiekem de zekerheid en de veiligheid die het ons biedt toch wel erg fijn vinden. Begrijpelijk!

Maar je hoeft helemaal niet gelijk je baan op te zeggen om te starten met het uitproberen en opbouwen van iets nieuws! Zorg dat je je niet druk hoeft te maken over de rekeningen, maar  werk tegelijkertijd aan je passie!

Stel jezelf de vraag: hoe kan ik mijn passie verder ontwikkelen terwijl ik nog bij mijn huidige werk blijf? 

1. Zorg dat je tijd vrijmaakt

Kies educatie boven entertainment

We leven tegenwoordig in een wereld waarin je overal en altijd kunt leren! Een wereld waarin je niet perse in een klaslokaal hoeft te zitten om te leren.

Luister een podcast wanneer je in de auto terug van werk zit. En deze doet pijn: neem afscheid van je favoriete Netflix serie! Zet in plaats daarvan een documentaire aan of lees een boek gerelateerd aan jouw passie! 

Ergens gepassioneerd over zijn betekent niet dat je er gelijk goed in bent. Het betekent niet dat je er gelijk een expert in bent. Maar het betekent wel dat je dit kunt worden! 

 Als jij je passie serieus neemt dan zal je moeten groeien! 

Deeltijd werken door minder uit te geven

Zelf heb ik 2 jaar lang 4 dagen i.p.v. 5 dagen gewerkt. De vrijdag stond voor mij in het teken van blogs typen, (online) cursussen volgen en foto’s bewerken. Is dit voor jou een optie?

We leveren allemaal onze tijd in voor geld. Je hebt niet altijd invloed op hoeveel salaris je verdient, maar je hebt wel invloed op hoeveel je uitgeeft. Hoe meer je uitgeeft hoe meer je moet werken en hoe minder tijd je hebt om werk te maken van je passie. 

Lees ook mijn 10 tips over geld (be)sparen!

Je weekend besteden aan je passie

De zondag werd voor Bas en mij onze vaste dag om aan onze websites te werken. Hier hielden wij ook op zaterdagavond al rekening mee. 

“If you don’t sacrifice for what you want, what you want becomes the sacrifice!”- Jay Shetty.

2. Bouw relaties op met mensen met dezelfde passie

Zorg dat je je met mensen omringt die dezelfde passie en dezelfde waarden als jij hebben. Mensen die je motiveren en aanmoedigen. 

Haal hierbij ook je voordeel uit social media! Door de komst van social media kun je gemakkelijk mensen over heel de wereld volgen die dezelfde passie als jij hebben. Zorg dat je mensen volgt die jou inspireren. Mensen die positieve en betekenisvolle content plaatsen. 

Wees brutaal! Stuur de mensen die jou inspireren of die al doen wat jij wilt bereiken een privébericht of mailtje met de vraag om tips. Raak in gesprek met deze mensen en leer van ze! Bouw aan je eigen netwerk.

“You are the average of the 5 people you spend the most time with”- Jim Rohn.

passie werk

3. Wees niet bang om te starten

“Ooit” is een ziekte die tot gevolg heeft dat je je dromen meeneemt in je graf. De omstandigheden zullen nooit volmaakt zijn en er zal altijd een reden zijn om het starten uit te stellen. Als het belangrijk voor je is start dan gewoon nu! Welke 1e stap kun jij vandaag nog zetten?

Angst om te falen.

Walt Disney werd ontslagen omdat hij niet creatief genoeg was! Oprah kreeg te horen dat zij niet geschikt was voor tv! En Michael Jordan werd op de middelbare school uit zijn basketbalteam gezet!

Mensen zullen je vanaf 0 zien starten. Wanneer alles nog onzeker voelt en er niet geweldig uitziet. Sommigen zullen zelfs hun zorgen uitspreken of je bekritiseren.

Maar maak je vooral geen zorgen over wat andere mensen denken. Iedereen is ooit vanaf 0 gestart. Als iemand beter is in iets dan jij, grote kans dat diegene dan ook vaker op zijn bek is gegaan.

Het zullen veelal succesvolle mensen zijn die je aanmoedigen en die willen dat jij ook succes behaald. Zij hebben immers ooit zelf in jouw schoenen gestaan. Het zullen vooral de mensen zijn die zelf nooit de stap hebben durven nemen die je vanuit angst in je veilige comfortzone willen houden of die je zelfs het succes misgunnen.

Als jij ergens voor wilt gaan dan kom je er ook! 

Angst overwinnen

Overschat de concurrentie niet en onderschat jezelf niet. Dus je bent onzeker, nou en!? De rest van de mensheid is dat ook. Je bent beter dan je denkt. 

Heb er vertrouwen in dat alles goed komt. Je hebt zelf veel controle en bent slim, verstandig en sterk genoeg om ervoor te zorgen dat alles altijd weer op zijn pootjes terecht komt. En de risico’s zijn meestal helemaal niet zo angstaanjagend als je ze eenmaal genomen hebt! You’ve got this!

In mijn blog “van angst naar vertrouwen” noem ik 4 vragen die je helpen met angst af te rekenen.

Je weet niet waar te beginnen.

Grote kans dat je het totaal plaatje nog niet overziet. Je gedachtes zijn ongestructureerd en je start niet omdat je simpelweg niet weet waar je moet beginnen. 

Bedenk je dit: wanneer je ergens over nadenkt, wanneer je ergens over droomt.. dan ben je al gestart! Dat is al de 1e stap! 

Stap 2: doe iets! Dan volgen de antwoorden vanzelf! Ook al heb je geen flauw idee wat je aan het doen bent, alleen al het feit dat je bezig bent zorgt ervoor dat je nieuwe inspiratie krijgt! Alleen al het feit dat je bezig bent zorgt ervoor dat je duidelijk krijgt hoe je alles vorm gaat geven. En ja, misschien kom je er na 2 maanden wel achter dat het er heel anders uit moet gaan zien. Ook dat is niet erg! Dan weet je dat!

Start en stel zo nodig onderweg je koers bij!

“You don’t have to be great to start, but you have to start to be great!” – Zig Ziglar. 

4. Stel doelen en breng ze de wereld in

Waar wil jij staan over 6 maanden? Wat heb je dan bereikt? Wat heb je dan gedaan? Op sociaal én op werk gebied. Durf hierbij groots te dromen!

Schrijf het op papier. Herhaal ze in je hoofd. Vertel ze aan andere mensen. Wanneer je ergens over denkt en ergens over praat dan wordt de stap naar ‘doen’ opeens veel kleiner! Dan ga je het voelen, uitstralen en zijn! “Dit gaat mij verdomme gewoon lukken!” 

“A deadline is a dream with a date”- Eelco de Boer

Deze 4 stappen hebben mij heel erg geholpen bij het proces om van mijn passie mijn werk te maken. Om voor mezelf iets te beginnen. Hopelijk jou ook!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Audio magazine geld verdienen op reis

VERGEET JOUW KORTING NIET

15% KORTING OP HET AUDIO MAGAZINE
GELD VERDIENEN OP REIS

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de kortingscode knop in en ontvang deze direct.

Audio magazine geld verdienen op reis

AUDIO MAGAZINE

GELD VERDIENEN OP REIS

Ontvang 15% korting!

Vind antwoord op de belangrijkste vraag: ”Welk remote werk past bij mij?”

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy