Inrichting Camper: al onze items op een rijtje!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Je thuis voelen in een bestelbus? Het kan! De inrichting van jouw camper speelt hier een hele belangrijke rol in. Waar wij ook gaan of staan, wanneer wij de deuren van onze camper sluiten voelen wij ons thuis. Dit is het gevoel dat wij in al onze campers willen creëren.

Let op! In dit blog hebben we het over alle sfeervolle inrichting tips in een camper. Als je op zoek bent naar de inrichtingseisen aan een camper, lees dan ons artikel over de RDW en Belastingdienst inrichting eisen.

Ik koos ervoor om in de basis van het interieur van de camper met zandkleuren, wit en beuken of vuren hout te werken. Een camper heeft een klein oppervlakte en de lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Daarnaast zijn deze kleuren tijdloos.

In de accessoires van de camper heb ik warme kleuren gebruikt, hoofdzakelijk de kleur Terra. De kleurrijke accessoires kun je gemakkelijk vervangen wanneer je hier op uitgekeken bent.

Dit blog helpt je bij het aankleden van jouw camper. Zo vind je veel tips specifiek voor het interieur van een camper en zijn alle accessoires zorgvuldig geselecteerd en getest door ons.

Ben je opzoek naar informatie over de indeling van je camper? Oftewel, waar plaats ik de keuken en neem ik een vast bed of een ombouw bed? Lees dan ons blog camper indeling maken.

2 Tips voordat we starten

1. Alles moet stevig vastzitten
Wanneer je op Pinterest of Instagram de styling van campers bekijkt zie je vaak leuke hangnetten met planten erin hangen. Leuk, maar totaal niet handig. Tijdens het rijden gaat alles schudden. Je wordt gewoon niet blij van gerinkel of getik en al helemaal niet van spullen die op de grond vallen.

Plantenpotjes etc. hebben wij vastgezet met klittenband! Dit blijft echt super stevig zitten!

2. Koop geen grote items voor in de camper
Ik was mega enthousiast toen ik de camper mocht gaan inrichten, maar wist tegelijkertijd ook dat ik de hoeveelheid accessoires minimaal moest houden aangezien onze camper slecht 8 vierkante meter is. Ook moesten de items vooral niet te groot zijn. Hier heb ik mij in het begin wel op verkeken! Een item dat er leuk uitziet in de winkel kan er opeens gigantisch groot uitzien in je bus.

Inrichting camper
Camper 2
inrichting camper
Camper 3

Gekochte items – inrichting camper

 

Zwarte kraan

In de meeste bussen zitten automatisch al zwarte elementen. Denk aan de rubbers bij de deuren etc. Hierdoor hebben we er bewust voor gekozen om een aantal zwarte elementen toe te voegen aan de inrichting van onze camper. Dit maakt het geheel een eenheid

Uiteindelijk zijn wij mega blij met deze keuze want het steekt namelijk lekker af tegen alle andere lichtere kleuren in de bus!

Bij het bouwen van camper 1 hebben wij gekozen voor de LAMAZOO wastafelkraan. De kraan heeft een hele mooie mat zwarte kleur. Na 2 jaar en veel gebruik was de kleur nog steeds egaal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over krassen. Daarnaast is de keuze ook op deze kraan gevallen vanwege de lage prijs.

Het enige wat we miste bij deze kraan was een uittrekbare uitloop. Vandaar dat we bij het bouwen van camper 2 net iets meer geld uitgegeven hebben. Hierdoor kunnen we makkelijker alle hoekjes van de wasbak schoon houden. Ook deze kraan heeft tot de dag van vandaag geen krassen.

Handvaten

Handvaten/deurknopjes kunnen het hele uiterlijk van je kastjes breken of juist upgraden.

Zwart leren handgrepen – 16,5 x 2,5 cm

Bij bus 1 koos ik voor zwarte handgrepen omdat dit mooi bij de kraan in de keuken past.

Deze handgrepen van Bol.com zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd met 3 verschillende kleuren schroeven. Ook voor de schroeven koos ik voor zwart.

Rotan ladenknoppen

Bij bus 2 koos ik voor rotan ladenknoppen. Ik wilde voorkomen dat de inrichting van camper 1 en 2 precies hetzelfde werd. Toen ik deze knoppen online zag was ik gelijk verliefd. Daarnaast gebruiken wij ook bij andere elementen in de bus rotan. Hierover later in dit blog meer.

Inbouw wasbak graniet

Bij bus 1 koos ik voor een witte wasbak van keramiek. Het was een wasbak die eigenlijk bedoelt was voor in de badkamer. Dit kleinere formaat leek mij eigenlijk juist geschikt voor in de camper. Uiteindelijk gaven we de looks een 10, maar de functionaliteit een veel lager cijfer. Keramiek is zwaar materiaal, terwijl je het gewicht van je camper juist laag wilt houden. Daarnaast waren wij ook de hele tijd bang om deze wasbak te beschadigen. Vandaar dat we van deze wasbak ook geen link toevoegen in dit blog.

Bij camper 2 kozen we voor een graniet witte wasbak. We maken ons geen zorgen meer over beschadigingen, we zijn super blij met de looks en deze wasbak is wat betreft formaat ook heel fijn voor in de camper. Niet te groot, maar wel genoeg diepte. Deze raden wij dus zeker aan.

Inbouwspoelbak graniet

Inbouwspoelbak graniet

Gordijnen

Tibast gordijnen Ikea

De gordijnen hebben een subtiel wit-beige motief wat ik erg leuk vond. De gordijnen geven privacy doordat je niet van buiten naar binnen kunt kijken, maar zijn niet verduisterend. Het daglicht dat binnenkomt wordt wel verminderd, maar komt er nog wel op een fijne manier doorheen. 

Groente + fruit opslag netjes / boodschappentas

Nettas katoen naturel

Deze zie je in bijna elke camper terugkomen. Extra opslagruimte door je groente of fruit op te hangen en het ziet er nog huiselijk uit ook!

Tijdens het reizen merk ik wel dat dit item tegen onze 1e regel “alles moet stevig vastzitten” in gaat. Perziken en bananen werden opeens verdacht snel bruin. Wij kiezen er dan ook voor om groentes in het netje te doen die iets beter tegen een stootje kunnen.

Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om iets totaal anders in deze netjes te bewaren, bijvoorbeeld wc-rollen.

Het is ook gelijk onze boodschappentas. Multifunctioneel dus.

Interieur camper

Haken/ knoppen

Zwarte handdoekhaken

Deze elegant zwarte haken hebben wij in de douche en aan de schuifdeur geplaatst.

Het fijne aan deze haken is dat je ze niet hoeft te schroeven, maar gewoon lijmt. Wij hangen er jassen, natte handdoeken of kleding aan op en ze blijven muurvast zitten.

Ook het formaat is fijn, want in onze eerste bus waren onze haken veel te groot en liepen we er steeds tegenaan.

haken camper

Lakens

Onze lakens zijn in de kleur terra, wat een warme uitstraling geeft aan de bus. Aangezien wij een vast bed hebben zie je de lakens heel de dag. Wij zijn bewust niet voor een dekbedovertrek met een motief gegaan. Dit hebben wij bij andere bussen gezien en we vonden dit erg druk in zo’n kleine ruimte.

Sierkussens

Sierkussens op bed en/of bij je zithoek kan veel doen voor de aankleding van je camper. Aangezien mijn dekbedovertrek de opvallende kleur terra heeft ben ik bij de kussens weer voor lichtere kleuren gegaan, maar dan wel met een opvallend motief/ materiaal.

Een jute kussen mocht niet ontbreken: Jute kussen – Mars & More. Dit matched namelijk perfect bij de rotan en bamboo elementen in de rest van de inrichting van de camper. Ook vond ik het leuk om een geweven beige kussen te hebben: Boho geweven kussen beige – LOMOHOO.

Kruidenrekje 

BEKVÄM Kruidenrekje Ikea

De Ikea verkoopt echt hele handige kruidenrekjes. Je ziet het rekje op de foto bij de groente/fruit netjes hierboven. Het balkje dat aan de voorkant loopt zorgt er namelijk voor dat de potjes er niet uit kunnen vallen.

Uiteraard kun je dit rekje ook zelf maken, maar aangezien ze zo goedkoop waren dacht ik “lekker makkelijk!” Binnen 5 minuten zit dit rekje ook in elkaar. 

Het rekje is van beukenhout gemaakt en ons aanrechtblad ook! Past perfect bij elkaar dus!

Handveger

Stro handveger

Dit van stro gemaakte vegertje is een leuk ophang accessoires voor in de bus, maar het is misschien ook wel ons meest gebruikte item.

Je leeft op een klein oppervlakte en stapt wel 100 keer per dag je bus in en uit. Doordat dit vegertje in het zicht bij de ingang hangt pakken wij hem meerdere keren per dag om even het zand snel naar buiten te vegen. Leuk en functioneel dus!

Handvegertje camper

Theedoeken

Ook de theedoeken laten we deel uitmaken van de inrichting van onze camper. We hangen deze in het zicht aan de zijkant van de keuken, wat gelijk een huiselijke look geeft. Aangezien de basiselementen van de bus uit veel zandkleuren bestaat vinden we het leuk dat de theedoeken juist een motiefje en warme kleur hebben.

Rieten opbergmanden

Bij bus 2 hebben wij rieten manden in het vak boven de voorcabine geplaatst. Je ziet deze manden, dus ik vond het belangrijk dat deze bij de stijl van de rest van de bus paste. Daarnaast zijn ze super functioneel aangezien je je spullen op deze manier eenvoudig kunt ordenen en de manden makkelijk kunt pakken. Wij hebben 1 mand voor ondergoed, 1 voor sokken en 1 voor elektra. De kleinere manden hebben wij gebruikt om plantjes in te zetten (wel even een zak tegen eventueel lekken om de plantenbakjes heen).

DIY inrichting camper

Wanneer je toch al een hele camper zelf bouwt, waarom dan ook niet wat interieur items zelf maken? Je houdt namelijk altijd wel wat hout over waar je gemakkelijk wat leuks van kunt maken! Zelf maken is over het algemeen ook een stuk goedkoper dan kopen!

Rotan verwerken in de inrichting van je camper

Rotan is momenteel weer helemaal hip! Aangezien rotan een zandkleur heeft paste dit ook ideaal bij de inrichting van onze camper. Een simpele lade of kastdeur kun je met rotan gelijk helemaal pimpen.

DIY rotan rek
 • Hout
 • Rotan
 • Nietpistool
 • Nietjes
 1. Maak van hout een schilderijlijst. Hier bedoel ik dus mee: zaag een vierkante vorm uit het middelste gedeelte van je plank. 
 2. Laat het rotan minimaal 30 minuten weken in lauw water. Waarom? Rotan wordt dan soepel en zet iets uit. Wanneer je de rotan vervolgens nat spant en het droogt daarna op zit het super strak gespannen.
 3. Niet het rotan nog nat achter je “schilderijlijst”. Span het strak, wanneer je er met je hand tegenaan slaat moet er slechts hele lichte vering in zitten. Wees niet zuinig met je nietjes, je wilt tenslotte dat het tegen een stootje kan in je bus.  

Bij bus 1 heb ik de kledinglades en een rekje voor pasta/rijst potten in onze camper aangekleed met rotan. Bij bus 2 de kastjes boven het zitje.

Rotan is minder sterk dan een houten plank, daarom kiezen we er bewust voor om niet de kasten waar zware pannen in zitten met rotan te bekleden. Mocht alles gaan schuiven tijdens het rijden komt er dan namelijk veel gewicht tegen het rotan aan. Het rotan houdt dit wel, maar het kan effect hebben op hoe mooi rotan gespannen blijft. Hier hebben wij nu helemaal geen last van.

Groeven en profielen maken in hout met een Freesmachine

Bij bus 1 hebben we wij groeven gemaakt in de kastdeurtjes van de keuken met een freesmachine. Hierdoor lijkt het net alsof de deurtjes uit lossen latjes gemaakt is, terwijl dit in werkelijkheid 1 hele plank is. Zo maak je een saaie witte plank opeens veel interessanter.

We waren hier zo enthousiast over dat we dit bij bus 2 weer hebben toegepast. Dit keer op de buitenkant van de douche en de voorkant van het bed. We houden van deze ‘houten-latje-look’.

De freesmachine was ook 1 van Bas zijn favoriete gereedschappen tijdens het klussen aan onze bus. De boog bij de ingang van de douche? Gemaakt met de frees. De mooie afgewerkte raden van het keukenblad? Weer de frees. Het is de investering dus zeker waard.

inrichting camper

DIY plantenrekje

diy plantenrekje
 • 3 terracotta plantenbakjes + 3 plantjes
 • Hout
 • Boor met een grote diameter of zaag met een decoupeerzaag 

Teken eerst de rondjes waar de gaten moeten komen op het hout. Zorg dat de middelste precies in het midden van je stuk hout zit en probeer er ook voor te zorgen dat alle 3 de rondjes even ver van de voorste rand af komen. 

Het makkelijkste is om de 3 gaten te maken met een boor met grote diameter. Aangezien wij die niet hadden hebben we het met de decoupeerzaag gedaan. 

Tip: ga voor vet planten of cactussen!
Andere planten overleven het echt niet in een camper! We spreken helaas uit ervaring.

DIY raffia spiegel

Ondanks dat je er in je camper echt niet altijd helemaal piekfijn uit hoeft te zien is een spiegeltje waar je af en toe jezelf in kunt bekijken toch wel erg fijn. Een functioneel item dus, waar je gelijk iets heel leuks van kunt maken!

Natuur raffia heeft dezelfde zandkleur als rotan en zo past dit dus perfect bij elkaar!

Raffia spiegel

Deze spiegel hoeft je slechts 5 euro te kosten en is binnen zo’n 20 minuten gemaakt! Top dus!

Vervolgens is het heel simpel: je knoopt de raffia slierten 1 voor 1 aan de ring totdat het op een soort zon lijkt. Knoop de slierten strak naast elkaar. Vervolgens smeer je op de rand van de spiegel kit of lijm en plak je de spiegel achter de zon. Haakje aan de achterkant van de spiegel kitten en hupsakee klaar!

 • Klein spiegeltje (doorsnede ±16 cm) 
 • Natuur raffia (± 100 gram)
 • Een ring net iets kleiner dan het spiegeltje
 • Kit 

Een ring kun je gemakkelijk bij de kringloop scoren. Je kunt hier bijvoorbeeld de ring die in een lampenkap zit voor gebruiken. Zelf vond ik een rekje waar in de pootjes vanaf kon slijpen. Wees creatief!

raffia spiegel

We hopen dat je inspiratie kunt halen uit dit blog voor de inrichting van jouw eigen camper!

Heb je vragen over de inrichting van onze camper? Stuur dan vooral een berichtje! Verder plaatsen wij regelmatig foto’s van onze bus op onze Instagram pagina vrolijkopreis

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

6 reacties

 1. Hallo Bas en Bianca,

  Klopt het dat jullie bij het voorste dakraam (de maxxfan deluxe) geen verduistering hebben? Of hebben jullie een andere oplossing?
  Alvast dank voor het antwoord.

  1. Hi Robert,

   Ja de Maxxfan heeft geen verduitering. Wij hebben een vierkant verduisteringsgordijn op maat laten maken. Hier zitten magneetjes in en er zitten ook magneetjes in de omlijsting van de maxxfan.

   Wellicht dat voor jou dezelfde oplossing werkt.

   groetjes

 2. Bianca en Bas,
  Proficiat met jullie site.
  Prachtig in beeld gebracht en zo nog duidelijker dan een geschreven tekst uit boek.
  Hopelijk hebben jullie zelf ook nog veel plezier aan de Van en het in elkaar steken van de video uitleg.

  1. Superleuk dat je dit zegt Robert, bedankt hiervoor.
   We hebben zeker veel plezier in de ontwikkeling van onze website en ook het YouTube kanaal. Anders was het niet vol te houden. En dit soort berichtjes helpen daar zeker bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gratis checklist camper bouwen

VERGEET JE GRATIS CHECKLIST NIET

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct.

gratis checklist camper bouwen

GRATIS CHECKLIST

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy