Geld Verdienen met je Reisblog? 3-50K per maand

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Geld verdienen met een reisblog? Ja het kan echt! Maar hoe dan precies? Dat is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen.

Elke dag verschijnen er 200.000 nieuwe blogs op het internet. Als je dit getal ziet dan zakt de moed je in de schoenen. Met zoveel blogs op het internet voelt het alsof je hier niet tussen kunt komen.

Veel van deze blogs zijn echter hobbymatig ontstaan. Daar is niks mis mee. Sterker nog, het is juist goed dat je blog ook je hobby is! Maar wat vaak wel ontbreekt is een verdienmodel en een goede basis. Daar gaan wij jou in dit blog mee helpen.

Wij vertellen precies hoe wij zelf geld verdienen met ons reisblog. Zo kom je erachter hoe je jouw blog winstgevend kunt maken!

Hoeveel kun je verdienen met een reisblog?

Matthew Kepnes verdient met zijn reisblog Nomadic Matt meer dan 50.000,- dollar per maand. Dit is uiteraard een succesverhaal, maar wel mogelijk.

Inmiddels bestaat ons reisblog 6 jaar en verdienen wij gemiddeld €3000,- euro per maand. Voor ons is dit voldoende om het hele jaar door te blijven reizen.

Dit is ons echter niet vanzelf aan komen waaien. Tijdens het eerste half jaar waren wij al blij wanneer wij per maand €50,- konden verdienen met ons reisblog. Na een jaar zaten wij pas op de €250,- per maand. Dit is dan ook het moment waarop veel mensen afhaken.

Onze ervaring is echter dat het geen sprint is, maar een marathon. Oftewel de aanhouder wint. Daarom is het ook belangrijk dat je het daadwerkelijk leuk vindt om te bloggen.

Wat ik wel moet toegeven is dat wij de eerste maanden zelf het wiel uit wilden vinden. Na 8 maanden besloten wij met de cursus de ‘Affiliate Marketing Revolutie‘ te starten. Een keuze die wij achteraf gezien eerder hadden moeten maken.

Met deze videocursus leer je namelijk stap voor stap hoe je een winstgevend blog begint. Ook leer je affiliate marketing, SEO en nog veel meer toe te passen. Dit is de basis voor al onze websites waaronder ons reisblog. Lees voor meer informatie ons uitgebreide review over de Affiliate Marketing Revolutie.

Manieren om geld te verdienen met je reisblog

Er zijn 4 manieren waarop wij geld verdienen met ons reisblog. Het grootste gedeelte van ons inkomen komt voort vanuit Affiliate Marketing.

Ko-fi

Geef lezers de mogelijkheid om een donatie te maken wanneer zij jouw blogs waardevol vinden. Wij hebben Ko-fi in de sidebar en onderaan blogs staan.

Affiliate Marketing

Plaats affiliate links van producten/diensten die jouw voorkeur krijgen. Klikt een lezer op deze link en doet hij/zij een aankoop dan vang jij een commissie.

Gesponsorde content

Schrijf een blog over een product of dienst in ruil voor een vergoeding.

Banners

Plaats reclame banners in jouw blog en verdien per weergave en/of klik.

Daarnaast kan het hebben van een reisblog ook je uitgaven (tijdens het reizen) omlaag brengen. Bijvoorbeeld in de vorm van gesponsorde accommodaties, materialen, diners en reisjes. Je kunt zelf bedrijven benaderen om mee samen te werken, maar wanneer jouw website succesvol is zal je ook regelmatig verzoeken krijgen. Blijf daarbij wel in het oog houden wat daadwerkelijk waardevol is voor jouw lezer.

Banners

Het installeren van banners doe je via Google Adsense. Het werkt als volgt. Je meldt je aan en geeft aan wat voor formaat banner je wilt. Google Adsense produceert dan een code die je kunt plaatsen in jouw blog.

De banner laat vervolgens gepersonaliseerde reclame zien, die afgestemd is op de zoekgeschiedenis van de lezer. Dit gebeurd door de zogenoemde cookies die op browsers zijn opgeslagen. Je hebt dus geen invloed op wat de banner laat zien.

Wanneer de lezer vervolgens langs de reclame scrolt (weergave) of wanneer hij/zij op de reclame klikt verdien je een kleine vergoeding.

Wij plaatsen deze codes handmatig en hebben niet gekozen voor de automatische plaatsing. Zo bepaal je helemaal zelf waar je deze reclame banners precies wilt hebben.

Hoe meer bezoekers je hebt hoe meer je verdient dus. Verwacht geen hele hoge bedragen, maar het is een leuke extra. Heb jij 10.000 maandelijkse weergaves en een aantal honderd klikjes op je banners dan zit je op zo’n 100,- euro per maand. Hieronder zie je een voorbeeld van een reclame banner.

Affiliate linkjes

Dit is een populaire en makkelijke manier om geld te verdienen met je reisblog. Bijna voor elk product of dienst op de markt bestaat wel een affiliate link.

Wanneer wij erg tevreden zijn over een hotel dan benoemen wij dit hotel in een blog. Wij plaatsen dan een affiliate link van bijvoorbeeld Booking.com bij deze benoeming. Wanneer de lezer op deze link klikt en het hotel boekt dan ontvangen wij een commissie van Booking.com. Dit kost de lezer overigens niks extra’s.

Hetzelfde doen wij bij producten die wij gebruiken tijdens het reizen, zoals bijvoorbeeld hike schoenen en rugzakken.

Je hebt geen klantenservice, voorraadmagazijn of medewerkers nodig, want het product is niet van jou. Jij promoot deze alleen. Je hebt dus geen enkel financieel risico.

Er bestaan verschillende affiliate programma’s waar je de affiliate links vanaf kunt halen. Lees ons blog het beste affiliate programma voor meer informatie. Ik raad je aan om jezelf voor meerdere programma’s aan te melden!

geld verdienen met reisblog

Ko-fi

‘Buy a coffee for Bas and Bianca”. Wellicht heb je deze button al weleens voorbij zien komen op onze website. Wanneer lezers onze content waardevol vinden dan kunnen zij ons bedanken door middel van een donatie. Ko-fi is dus eigenlijk een soort van digitale fooienpot.

De lezer kan zelf het bedrag invullen, bepalen of het een eenmalige of maandelijkse donatie is en eventueel nog een persoonlijke boodschap toevoegen.

Persoonlijk vind ik dit de leukste manier van geld verdienen met ons reisblog, omdat het afhankelijk is op de liefde en gun-factor van de lezer. Dit voelt echt als waardering voor ons werk. Ik word elke keer weer blij wanneer er een mailtje van Ko-fi verschijnt en al helemaal wanneer ik een lieve boodschap lees.

Wij ontvangen vooral €4,- donaties, maar het komt af en toe voor dat er donatie van €20,- bij zit. Maandelijks verdienen wij hier ongeveer €120,- aan. Voorlopig is dit dus nog geen hoofd inkomstenbron voor ons, maar wel een hele leuke extra.

Je kunt bij Ko-fi ook een spaardoel aangeven, zodat lezers weten waar je voor spaart. Zo zijn wij momenteel aan het sparen voor een via ferrata set waardoor we onze hike blogs nog uitdagender kunnen maken.

Van de donaties hoef je overigens 0% af te staan aan Ko-fi. Het gebruik van dit platform is dus helemaal gratis. Je maakt in slechts 5 minuten al een profiel aan bij Ko-fi.

Ko-fi

Gesponsorde content

Gesponsorde content houdt in dat je meedoet aan een campagne van een product of dienst. Je plaatst dan een zelf geschreven blog in ruil voor een vergoeding. Je kunt jezelf hiervoor aanmelden, maar in veel gevallen word je ook benaderd. Blijf wel kritisch naar de opdrachten die je aanneemt, je wilt dat jouw lezers jouw mening waardevol (blijven) vinden.

Bij influencer-netwerken kun je jezelf aanmelden voor een campagne. Grote netwerken zijn: Linkpizza en Blogbrains

Snel resultaten met jouw reisblog

Er zijn ontzettend veel reisblogs te vinden op het internet. De concurrentie is immens en toch is het mogelijk om een succesvol reisblog te beginnen in deze tijd.

Kies voor een specifiek onderwerp dat dichtbij jezelf staat. Het onderwerp ”reizen” is vrij breed. Wat is jouw passie op reis? Houd je bijvoorbeeld van duiken, surfen of van uiteten gaan tijdens het reizen. Schrijf daar dan over.

Hoe specifieker je bent met jouw reisblog hoe duidelijker het voor Google is waar jouw blog over gaat. Google ziet jouw pagina eerder als specialistisch en zal je hoger ranken in de zoekmachine. Hierdoor zie je sneller resultaten.

Hoe krijg je bezoekers op je reisblog?

Om geld te verdienen met je reisblog is uiteindelijk 1 ding het aller belangrijkste, namelijk: bezoekers. Oftewel het is belangrijk dat lezers jouw bericht vinden. Hoe hoger jouw blog in Google staat hoe meer bezoekers jouw reisblog heeft.

Met alleen een super leuk geschreven blog red je het tegenwoordig helaas niet meer. Je blog moet aan bepaalde aspecten voldoen.

Zo moet je bij het typen van jouw reisblog rekening houden met SEO regels. SEO betekent Search Engine Optimalization. Wanneer jij je aan de SEO regels houdt dan zal Google je belonen en hoger in de zoekresultaten plaatsen! In ons blog ‘het schrijven van een winstgevend blog‘ gaan wij hier dieper op in en benoemen we ook de meest belangrijke SEO regels.

Het algoritme dat achter SEO schuilt verandert continu. Het is dus belangrijk te snappen hoe deze werkt en wat de nieuwste updates zijn. De SEO artikelen van Jeroen helpen ons hierbij. Op zijn Website SEO Mastermind heeft hij ook een gratis SEO checklist geschreven die heel handig is als je al een website hebt en de SEO structuur wilt verbeteren.

Hopelijk heb ik je kunnen helpen met dit blog. En is het allemaal een stuk duidelijker geworden. Je kunt me ook altijd persoonlijk een vraag stellen via onderstaande reacties.

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Audio magazine geld verdienen op reis

VERGEET JOUW KORTING NIET

15% KORTING OP HET AUDIO MAGAZINE
GELD VERDIENEN OP REIS

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de kortingscode knop in en ontvang deze direct.

Audio magazine geld verdienen op reis

AUDIO MAGAZINE

GELD VERDIENEN OP REIS

Ontvang 15% korting!

Vind antwoord op de belangrijkste vraag: ”Welk remote werk past bij mij?”

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy