Affiliate Marketing Tips die je vandaag nog kunt toepassen!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Met deze affiliate marketing tips die je vandaag nog kunt toepassen kun je meer verkopen verwachten.

Je bent begonnen aan affiliate marketing, maar verdient nog geen (of te weinig) geld en je wilt groeien! Er zijn een aantal punten die je echt niet mag vergeten wil je succesvol zijn met affiliate marketing. Met waardevolle content, converterende bezoekers en goede zoekresultaten kun je een behoorlijk passief inkomen genereren.

Hieronder vind je 6 uiterst belangrijke affiliate marketing tips die je helpen dit doel te behalen!

1. Kies een niche waar je bekend mee bent en word een autoriteit

Een niche (onderwerp) kiezen waar je zelf interesse in hebt maakt affiliate marketing een stuk makkelijker. Schrijven over iets dat je niet leuk vind is veel moeilijker. Ook als je interesse hebt in een Niche weet je hier al veel meer vanaf of vind je het leuk om dit uit te zoeken. 

Als dit de basis is van je website is het veel minder moeilijk om een autoriteit binnen het internet hierover te worden. Door veel waardevolle blogs te schrijven binnen 1 niche wordt je alsmaar waardevoller. En is de kans dat je aan de top van de markt komt veel groter!

Een goede content strategie is om je te specialiseren in 1 product en ga tot in detail hier op in. Google beloont jou hiervoor. Zo zullen bezoekers bij jou terecht komen wanneer ze informatie hierover willen. En een deel zal overgaan tot koop!

2. SEO

Search Engine Optimalization. Schrijf je blog zo dat Google je zult belonen. Een blog geschreven op basis van SEO scoort veel beter in Google. 

Een hoge positie in Google levert je meer geld op. Een hoge positie betekent dat je geen promotie meer hoeft te doen. Je staat vanzelf bovenaan de zoekresultaten en dit zorgt er automatisch voor dat je bezoekers krijgt op je website. Met de Yoast SEO tool kun je goed bijhouden of je blog voldoet aan de SEO regels. Installeer deze gratis op je website!

affiliate marketing tips

Een goed alternatief om bezoekers op je blog te krijgen is via je social media kanaal of via Google Ads.

3. Schrijf waardevol, tijdloos en specifiek

Een blog schrijven zonder goed onderzoek gedaan te hebben is weggooien van je tijd. Het is uiterst belangrijk dat je waardevolle informatie aan je bezoeker geeft. Alleen dan zal hij of zij door blijven lezen en overgaan tot koop. 

Wijk in je blog ook niet teveel uit van het onderwerp. De bezoeker wilt informatie lezen die relevant is aan het onderwerp. Wanneer je teveel uitwijkt zal de bezoeker afhaken.

Extra tip: beloof bovenin je blog wat de bezoeker gaat ontdekken. En doe dit met krachtige woorden zoals: ”direct” of ”vandaag”. Bezoekers handelen vrijwel altijd met emotie. Wanneer die emotie niet snel genoeg tevreden is over de zoekresultaten word je website vrijwel direct weg geklikt om opnieuw te zoeken. Ook al weet de lezer diep van binnen dat als hij of zij doorleest het gewenste resultaat krijgt. Emotie wint dus van logica!

Een passief inkomen dat jarenlang voor jou blijft werken. Dat is het ultieme doel. Dit bereik je door tijdloze content te schrijven. Gebruik dus niet teveel tijdseenheden in je blogs.

4. Betrouwbaar en behulpzaam zijn

Een blog schrijven die uit je duim gezogen is is dus niet zo handig. Wil je betrouwbaar overkomen en waardevol zijn? Koop dan het product waar je over wilt schrijven. Als je een autoriteit wilt worden in een bepaalde niche dan moet je hier alles over weten. Veel producten hebben ook een niet goed geld terug garantie. Wat jou mooi de tijd geeft om het product uit te proberen. 

Wees behulpzaam. Zet een forum op of geef aan op je social media kanaal dat mensen je van alles mogen vragen. Mensen die nog een aantal twijfels hebben kun je dan helpen en leveren jou uiteindelijk een commissie op.

5. Beschrijf persoonlijke ervaringen

Ook al is het niet jouw eigen persoonlijke ervaring. Mensen vinden het erg belangrijk te zien dat anderen goede ervaringen hebben met het product.

Verzamel zoveel mogelijk ervaringen en zet die onderin je blog. Je kunt ook op Youtube zoeken naar ervaringen van anderen. Dat werkt ook vaak erg goed!

affiliate marketing tips

6. Doorzettingsvermogen

Mensen die niet geloven dat je geld kunt verdienen met affiliate marketing zullen dit ook nooit doen. Zelfs als zij beginnen met affiliate marketing zal het niet lukken. Zij zullen afhaken na 2 maanden en zeggen ”zie je nou wel het lukt niet”!

Het is veel moeilijker om van 0,- naar 100,- euro in de maand te gaan dan van 100,- naar 1000,- euro. 

Wanneer je eenmaal begrijpt hoe het systeem werkt dan wordt het vanzelf een stuk makkelijker!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *