WiFi in de Camper – Zo heb je snel internet

Wil je WiFi in jouw camper met snel internet? Dat snappen we helemaal. Snel internet is niet meer weg te denken in het dagelijks leven en in de camper is dit zeker ook mogelijk. Zo kun je eenvoudig video’s, en foto’s downloaden of uploaden. Maar je kunt ook net als ons snel internet nodig hebben omdat je woont en werkt in je camper. Zo hebben wij altijd snel internet nodig, ook in de meest afgelegen plekken.

Wat de rede ook is, vandaag de dag snel internet in de camper ontvangen is helemaal niet zo moeilijk. Veel internetaanbieders verhogen hun datasnelheden regelmatig. We moeten er alleen voor zorgen dat we een goede signaalontvangst hebben.

Verbruik je net zoals ons veel internet? Dan is onbeperkt internet in de camper misschien wel iets voor jou. Veel internet aanbieders hebben zulke pakketten, maar zijn deze wel echt onbeperkt? De Nederlandse netwerk providers in het buitenland in ieder geval niet. Onderin het blog vindt je hoe wij onbeperkt internet in de camper hebben.

4 opties: Internet in de camper

Verbinden met het internet in de camper kan heel eenvoudig en hoeft helemaal niet langzaam internet te geven. Maar er zijn wat meer mogelijkheden die ook niet moeilijk te installeren zijn die de signaalontvangst aanzienlijk verbeteren. We bespreken ze hieronder allemaal.  

1. WiFi Hotspot maken via je telefoon

Elke smartphone heeft de mogelijkheid zijn internet te delen met andere apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld je laptop of tablet verbinden met je telefoon en ontvang je ook op die apparaten internet.

In de instellingen van je telefoon vind je de optie ”persoonlijke hotspot”. Wanneer je hierop klikt kun je deze activeren en een wachtwoord instellen.

Vervolgens ga je naar het apparaat waar je internet op wilt en verbindt je via WiFi zoals je gewend bent. Zoek naar de naam van jouw telefoon en vul het wachtwoord in.

Als je jouw Nederlandse sim-kaartje in je telefoon hebt zitten houdt dan rekening met de grootte van je data-bundel. Het instellen van een data-limiet is aan te raden. Zo kun je nooit buiten je bundel internetten.

Ook kun je een sim-kaartje kopen van het land waar je verblijft. Deze hebben vaak gunstige data-bundels voor toeristen.

internet in de camper met telefoon

2. WiFi in de camper met een MiFi Router

Een MiFi Router ontvangt het 4G signaal en zet dit om naar WiFi. Het is eigenlijk een mobiele WiFi router. Je plaatst jouw sim-kaartje in de router en de rest is zoals je gewend bent. Je kunt meerdere apparaten tegelijkertijd verbinden met de MiFi router.

Sommige MiFi routers hebben redelijke goede antenne’s en zo heb je dus nog een betere signaalontvangst dan bijvoorbeeld met je telefoon.

Wij maken gebruik van de TP-Link MiFi router. Deze wordt geleverd met antennes en kun je aansluiten op 12v of 230v. We kunnen tot wel 32 apparaten verbinden.

3. MiFi Router en LTE Antenne

Het snelste internet voor in de camper heb je met een MiFi Router in combinatie met een goede LTE Antenne. Ook hierbij plaats je een sim-kaart in de MiFi router en maak je zo gebruik van internet. Het signaalontvangst is natuurlijk afhankelijk van de antenne. De meeste MiFi Routers komen met antennes, maar deze zijn vaak niet beter dan de antennes in een telefoon.

Wij hebben WiFi in de camper met een MiFi router waarop een externe antenne aangesloten kan worden. De 10 dBi antenne zorgt ervoor dat we een groot bereik hebben. In de stad valt deze antenne tegen, maar op het platteland hebben we een verbeterd signaal ontvangst.

Een bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in het verbeteren van internet in de camper of caravan is Alfa Network. Zo hebben ze de Afla Camp Pro 2+ waarmee je het 4G-signaal eenvoudig oppikt en een sterk WiFi signaal creëert.

4. Internet op de Camping

Veel campings bieden (gratis) internet aan via WiFi. Maar 9 van de 10 keer is dit een zwak signaal met lage internetsnelheden. Een filmpje kijken of foto’s downloaden is vrijwel niet mogelijk, een e-mailtje versturen waarschijnlijk wel. Een mogelijkheid is om het WiFi signaal te verbeteren met een versterker. Ook hier heeft Alfa een oplossing voor, de Alfa Camp PRO 2 v2. Deze router pikt het zwakke WiFi signaal eenvoudig op en maakt zelf een sterk WiFi signaal.

Dit is echt een fantastische oplossing, echter is het wel zo dat wanneer de internetsnelheid van de camping laag is, deze niet beter wordt. Dat ligt toch echt aan het pakket van de internetaanbieder. Daarom zouden wij altijd kiezen voor optie 3: het maken van WiFi in de camper met behulp van een LTE Antenne en sim-kaartje.

Onbeperkt internet in de camper

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen: onbeperkt internetpakketten bestaan niet. Ook al wordt er wel mee geadverteerd, echt onbeperkt zijn ze niet. Zo staat er in de kleine lettertjes dat bij een onredelijk verbruik de internetsnelheid verlaagt wordt. In de praktijk wordt dit zo ver omlaag gebracht dat een e-mailtje versturen al lastig wordt.

Hoe werkt onbeperkt internet dan wel

Wel zijn er zulke grote internetpakketten dat wanneer je de hele maand films streamt je nog steeds niet je bundel kunt opmaken. Laat het nou ook zonde zijn om de hele maand films te kijken wanneer je met de camper op reis bent. Zo heb je dan toch ”onbeperkt” internet in de camper.

Deze manier van onbeperkt internet kan alleen met een lokaal sim-kaartje. Ook in Nederland is dat zo. De Nederlandse ”onbeperkt” internet aanbieders bieden deze service alleen aan in Nederland. Op het moment dat je naar het buitenland gaat kun je vaak nog maar rond de 20GB gebruiken. In veel Europese landen zijn de internetpakketten voordeliger dan in Nederland.

Zo kopen wij vaak 1 sim-kaartje waar 100GB op staat en zijn we maximaal 30 euro kwijt. Wij wonen en werken in de camper en videobellen regelmatig, ook kijken we geregeld een film via Netflix. Als de bundel op gaat (wat niet gebeurd) kopen we simpelweg een nieuw kaartje.

Conclusie

Snel internet in de camper is altijd afhankelijk van internetaanbieder. Tegenwoordig hebben vrijwel alle internetaanbieder een snel pakket voor niet al te veel geld. Ook in het buitenland zijn er internet bundels voor toeristen die heel snel zijn. Toch zie je vaak op de camping dat de internetsnelheid tegenvalt. Dit komt waarschijnlijk doordat je het moet delen met veel anderen.

Aan te raden is om je eigen WiFi te creëren in de camper via het 4G netwerk. Dit doe je met je huidige bundel vanuit Nederland of je koopt een toeristen bundel in het buitenland. Zo ontvang je internet via je telefoon of een MiFi router (eventueel i.c.m. met een LTE antenne).

Voor het snelste en betrouwbaarste internet raden wij een MiFi router i.c.m. een LTE Antenne aan. Het alles-in-één pakket, de Alfa Camp Pro 2+ lijkt hier de koploper mee te zijn.

Blijf je alleen in West-Europese landen dan heb je waarschijnlijk genoeg aan alleen een MiFi Router of je telefoon.

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

ELEKTRA ZELF AANLEGGEN?

Dit kun je veilig doen met één van onze elektra schema’s

CAMPER BOUW UITBESTEDEN?

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gratis checklist camper bouwen

VERGEET JE GRATIS CHECKLIST NIET

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct.

gratis checklist camper bouwen

GRATIS CHECKLIST

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy