Top 4 Waterfilter systemen voor de camper

Schoon drinkwater met een waterfilter in de camper. Het is een luxe en toch vinden we het sinds kort ook een essentieel onderdeel voor een veilige camperreis. Pas bij onze 3e camper hebben we onze eigen waterfiltersysteem geplaatst.

Schoon drinkwater is in het buitenland niet zo vanzelfsprekend. Dus sjouwden we voorheen elke week liters water de camper in. Nu raden we iedere camper eigenaar aan een drinkwaterfilter te gebruiken.

In dit artikel vind je de 4 beste waterfilter systemen voor in of buiten de camper. Zelfs als jouw zelfbouw camper al helemaal af is of als je al een camper gekocht hebt is de installatie van een waterfilter eenvoudig. Ook vind je hier opties waarbij je helemaal geen installatie hoeft te doen.

Waarom is een waterfilter in de camper een slimme keuze?

Een waterfilter in de camper zorgt ervoor dat je overal veilig water kunt drinken. Zo lost het problemen op die ontstaan zijn zonder dat jij er misschien weet van had. Ook hebben we een grove waterfilter voor de pomp geplaatst die alleen grote stukjes uit het water filtert. Dit is voor het behoudt van de waterpomp en het watersysteem.

Waterfilters bestaan er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er waterfiltersystemen die van het meest onzuivere water nog steeds schoon drinkwater kunnen maken. Maar in dit artikel duiken we dieper in op de ”simpele” waterfiltersystemen, bedoelt om kraanwater te zuiveren.

Zo heb je geen zorgen over de kwaliteit van het water, ook niet in Zuid-Europese landen waar het water uit de kraan van mindere kwaliteit is.

Zuiver of onzuiver water in de camper

Zelfs al is kraanwater helder dan kan het (in het buitenland) allerlei zichtbare, maar vooral ook onzichtbare elementen bevatten. Denk aan roest, lood en bacteriën zoals legionella.

Ook als het kraanwater schoon en veilig is kan je zelf onbedoeld het water onzuiver maken. Door te lang opslaan of bij een te hoge temperatuur kunnen er nog steeds bacteriën ontstaan die het water niet meer drinkbaar maken. Daarnaast kan het water besmet raken tijdens het vullen of door een slechte reiniging van de watertank.

Hier kun je goed ziek van worden en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt op reis.

Wat doet een waterfilter precies?

Een waterfilter in de camper lost bovenstaande problemen op. Het verwijdert tot 99% zware metalen, bacteriën, geuren en smaken. Echter behoudt het essentiële mineralen die je lichaam nodig heeft.

Uiteraard kun je waterflessen blijven kopen, maar ook deze zijn na openen beperkt houdbaar. En waarschijnlijk was je niet op dit artikel belandt als je niet op zoek was naar een goede waterfilter voor in de camper.

Top 4 waterfilter systemen voor de camper

De beste waterfiltersystemen lossen alle problemen op die kunnen ontstaan bij het gebruik van water in en rondom de camper. Zo hebben we in deze lijst alleen maar waterfiltersystemen geplaatst die dit doen. Lees de verschillende mogelijkheden per systeem en besluit welke het beste bij jouw camper past.

1. Waterfilter onder de gootsteen met aparte kraan

Een waterfiltersysteem met aparte kraan brengt als voordeel met zich mee dat je heel efficiënt omgaat met je waterfilter. Alleen wanneer je drinkwater nodig hebt maak je gebruik van de filter.

Wat ons betreft staat dit waterfiltersysteem van Waterdrop op nummer 1. Een wereldwijd merk dat zijn thuisbasis kent in de USA. Mede door de uitstekende levering en uiteraard de goede filters is onze keuze op dit systeem gevallen.

De waterfilter kan tot wel 30.000 liter filteren en heeft een houdbaarheid van 12 maanden. En daarmee laat die concurrenten die hetzelfde ‘onder de gootsteen met aparte kraan’ systeem hebben ver achter zich.

De installatie van de waterfilter is eenvoudig. Door de meegeleverde installatie set past deze op 3/8″ en 1/2″ koppelingen. Daarbij is de aparte RVS kraan van hoge kwaliteit. Nog meer redenen voor ons dit waterfiltersysteem voor in de camper op nummer 1 te zetten.

2. Waterfilter onder de gootsteen

Een waterfilter onder de gootsteen in de camper is waarschijnlijk de veiligste plek om het water te filteren. Het water wordt gefilterd vlak voordat het de kraan uitkomt. Zo heb je veilig drinkwater ook wanneer er bacteriën in de watertank zijn ontstaan.

Aangezien de waterfilter van Waterdrop veel water kan filteren past deze prima op de normale camperkraan. Met de bijgeleverde installatie set kun je de filter op 3/8″ en 1/2″ koppelingen plaatsen.

Daarbij is het vervangen van de filter eenvoudig en kost niet veel. Mede door de eenvoudige installatie verdient dit type waterfilter de tweede plek.

3. Waterfilter op de waterslang van de camper

Met een waterfilter op de waterslang van de camper, filter je al het water dat de camper in komt. Zo kun je het water dat uit alle kranen komt in de camper veilig drinken.

Je hoeft de boormachine geen seconde vast te houden, want je plaatst de waterfilter met de bijgeleverde aansluitkoppeling op de waterslang. Vervolgens plaatst je de slang in de watervuldop en de rest gaat vanzelf.

Dit type waterfilters kun je ook plaatsen in je watersysteem. Als je deze net na je pomp installeert filter deze al het water wat uit je watertank komt. Zo ben je beschermd ook als er bacteriën in de watertank zijn ontstaan.

De RivaALVA Life Explorer is een waterfilter niet groter dan je hand en toch filtert die een hele lijst aan onzuiverheden, zodat jij overal kraanwater kunt filteren tot drinkwater.

Een concurrent hiervan is de Alb waterfilter. Vrijwel identiek aan elkaar. Beide cartridges gaan 6 maanden mee.

4. Tafelmodel waterfilter

Wil je alle voordelen van een waterfilter in de camper, maar heb je geen zin in de installatie ervan? Dan is een tafelmodel waterfilter de beste keuze in jouw camper.

Ook Waterdrop heeft zo’n tafelmodel waterfiltersysteem en wat ons betreft ziet deze er nog mooi uit ook.

Dit type sluit je aan op de kop van de kraan en het model plaats je op het aanrecht. Vervolgens zet je de kraan simpelweg open en via de waterfilter tap je gefilterd water.

GERELATEERDE BERICHTEN

Wie zijn wij

Over ons bussen

Wij zijn Bas en Bianca. Sinds 2016 reizen wij samen de wereld over en zijn we ons eigen online bedrijfje gestart. Onze reizen zijn avontuurlijk en uitdagend, met één van onze zelfgebouwde campers of met backpack. Sindsdien zijn we ook vrolijkopreis.nl gestart in de hoop jou als bezoeker te inspireren.

Neem gerust een kijkje!

CHECKLIST CAMPER BOUWEN

Voor Altijd Gratis:
Camper Bouwen Checklist

Talloze Installatiegidsen en Complete Handleiding Zelf Camper Bouwen

ELEKTRA ZELF AANLEGGEN?

Dit kun je veilig doen met één van onze elektra schema’s

CAMPER BOUW UITBESTEDEN?

NU VERKRIJGBAAR PHOTO PRESETS

Transformeer jouw eigen foto’s binnen een aantal klikken naar het mooiste resultaat!

FIT OP REIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gratis checklist camper bouwen

VERGEET JE GRATIS CHECKLIST NIET

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct.

gratis checklist camper bouwen

GRATIS CHECKLIST

GOED VOORBEREID EEN CAMPER BOUWEN?

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de download knop in en ontvang de checklist direct

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy