Stage in het buitenland | Goed voorbereid op reis!

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Je bent op zoek naar een stage in het buitenland? Je bent vanuit je studie verplicht om stage te lopen, maar de locatie waar je dit gaat doen is aan jou!

Een paar maanden stage in het buitenland is een geweldige kans om wat van de wereld te zien, jezelf te ontdekken, andere mensen en hun cultuur te leren kennen en natuurlijk je cv op te krikken. Een goede stageplek is belangrijk voor het ontwikkelen van jezelf en staat aan de basis van een geweldige ervaring!

Zie jij jezelf al werken in New York, Sydney of in een andere wereldstad? Voor een paar maanden bevind je jezelf in een totaal nieuwe omgeving, die jij jouw thuis mag noemen!

stage in het buitenland

Waar moet je rekening mee houden

Een stage in het buitenland is iets moeilijker te regelen dan een stage in Nederland. Het is belangrijk dat je jezelf goed laat informeren en voorbereid vertrekt. Hieronder een lijstje waar je allemaal mee moet rekening houden:

 • Visum: in sommige landen heb je een visum nodig. Vooral buiten de EU moet je erop letten of je een (werk)visum nodig hebt. Ga na bij het consulaat van het land of je er één nodig hebt.
 • Verzekering: je kunt je doorlopende reisverzekering gebruiken, maar vaak is deze voor langere reizen niet altijd geldig. Wij maken altijd gebruik van de verzekeringen van JoHo. Dan weet je altijd dat je goed verzekert bent.
 • Woonruimte: vaak regelt je stageplek een woonruimte voor je, maar niet altijd. Let hier op!
 • Geld: een beetje extra geld sparen kan zeker geen kwaad. Zolang je in Nederland en bij je school ingeschreven blijft staan ontvang je studiefinanciering.
 • Inentingen: zorg goed voor jezelf! Check naar welke landen je gaat en of daar inentingen aangeraden zijn.
 • Stagecontract: een goed stagecontract ondertekent door beide partijen voorkomt dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan.
 • OV-chipkaart: stop je ov-abonnement voor de periode dat je stage in het buitenland loopt. Je krijgt een kleine vergoeding omdat je hier wel recht op heb, maar in het buitenland bent.

5 tips die je stage in het buitenland onvergetelijk maken

 • Ontdek de cultuur en omgeving van het land. Een land heeft vaak zoveel te bieden. Het zou zonde zijn als jij de gehele periode op 1 locatie blijft. 
 • Houd een blog bij! Vooral voor familie en vrienden is dit geweldig om te lezen. Wil je wel wat extra geld verdienen met bloggen? Lees het blog: geld verdienen met bloggen.
 • Neem een Nederlandse lekkernij mee om aan jouw nieuwe collega’s te introduceren.
 • Wees actief! Ga kijken bij sportverenigingen en doe mee of schrijf je in. Sport zal je goed doen en zo maak je ook makkelijk vrienden.
 • Duik het nachtleven in. Want ‘s nachts ziet een stad er altijd anders uit dan overdag.

Steeds meer studenten kiezen ervoor om in het buitenland stage te lopen. Je kunt dan ook bijna overal ter wereld wel terecht, maar hoe vind je nu een bedrijf waar je stage kunt lopen? Je kunt zelf jouw contacten gebruiken, maar je kunt ook een bureau inschakelen die dit voor je doet.

Placement International is een Horeca stagebureau die je helpt bij het vinden van een betaalde stage in het buitenland. Zij helpen jaarlijks meer dan duizend mensen aan een stageplek!
Volledig verzorgt stage lopen in het buitenland bij één van de meest luxueuze hotelketens? Dan ben je hier op het goede adres! 

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Audio magazine geld verdienen op reis

VERGEET JOUW KORTING NIET

15% KORTING OP HET AUDIO MAGAZINE
GELD VERDIENEN OP REIS

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de kortingscode knop in en ontvang deze direct.

Audio magazine geld verdienen op reis

AUDIO MAGAZINE

GELD VERDIENEN OP REIS

Ontvang 15% korting!

Vind antwoord op de belangrijkste vraag: ”Welk remote werk past bij mij?”