Dé bike & hike tocht: Seebensee & Drachensee

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Seebensee en Drachensee worden gezien als de mooiste bergmeren van de regio Tirol in Oostenrijk. Wij snappen waarom: kraakhelder water met de bekende Zugspitze berg op de achtergrond!

Laten deze 2 meren nou ook nog eens op een steenworp afstand van elkaar liggen en dus gemakkelijk op 1 dag te combineren zijn! Wat wil je nog meer?

Je kunt de gehele route die wij hieronder benoemen hiken, maar je kunt er ook voor kiezen om het grootste gedeelte met een mountainbike af te leggen! Het pad is hier uitstekend geschikt voor, ook voor beginners.

Beginpunt Seebensee en Drachensee trail

De route start net buiten het plaatsje Ehrwald bij de Ehrwald Almbahn. Je kunt hier je auto/camper voor €5,- euro per dag op de ruime parkeerplaats parkeren. Andere optie is om met de fiets of bus te gaan.

Bij de Ehrwald Almbahn kun je er vervolgens voor kiezen om het eerste gedeelte af te leggen met de kabelbaan of je slaat deze over en loopt of fietst omhoog.

De kabelbaan is van 21 mei t/m 6 november geopend. De liften gaan dagelijks van 08.30 uur tot 16.30 uur en in de maanden Juli, Augustus en September van 08.00 uur tot 17.30 uur.

Wij kozen voor een enkeltje kabelbaan: omhoog met de gondel en naar beneden op de mountainbike. Hier waren wij achteraf gezien erg blij om want dit eerste gedeelte bestaat uit 400 meter non stop klimmen. Mocht je wel met de fiets omhoog willen dan moet je de geasfalteerde kronkelweg net voorbij de kassa’s omhoog pakken. Het pad is niet te missen, want je ziet de kabelbaan ook die kant op gaan.

RetourEnkeltje
Volwassenen€19,50€12,50
Fiets€4,-€2,-
Kosten Ehrwald Almbahn
Seebensee
Ehrwald Almbahn

De route van Ehrwald Almbahn bovenstation naar Seebensee

Fiets tijd: 40 minuten
Stijging: 152 meter – Ehrwald Almbahn bovenstation 1.505 meter – Seebensee 1.657 meter
Niveau: makkelijk

De gehele route van het Ehrwald Almbahn bovenstation naar Seebensee kun je op de mountainbike afleggen. Je fietst over een breed grindpad en volgt de borden ‘Seebensee’.

Tijdens deze route kom je 2 wat steilere stukken tegen. De eerste kom je gelijk aan het begin na zo’n 2 minuten fietsen tegen. Gelukkig is dit een kort stuk bergopwaarts en komt daarna weer een rustiger gedeelte.

Na ongeveer 15 minuten fietsen is er een splitsing. Bij het smallere pad naar links staat duidelijk een bord verboden voor fietsers. Hier neem je dus op de mountainbike het wijdere pad naar rechts.

Mountainbike naar Seebensee
Sla rechtsaf

Vanaf hier is het nog zo’n 15 minuten naar Seebenalm. Persoonlijk vond ik dit een mooi stuk met uitzicht op de bergen.

Seebensee

Seebenalm is voorlopig het laatste punt waar een restaurant zit en wc’s zijn. Vanaf Seebenalm volgt het tweede steile stuk. Ik zal eerlijk bekennen dat ik deze niet helemaal fietsend gehaald heb en een klein stuk heb moeten lopen. Neem rustig je tijd en dan komt het zeker goed!

Na de klim kom je nog 1 splitsing tegen. Volg hier het wijdere grindpad naar rechts. Wanneer je gelijk daarna een klein houten bruggetje tegenkomt weet je dat je goed zit.

Mountainbike route Oostenrijk
Sla rechtsaf

Je bent nu echt bijna bij Seebensee, nog maar 5 minuten fietsen!

Seebensee

Seebensee is een prachtig bergmeer, het lijkt wel een ansichtkaart! Er zijn een aantal bankjes waarop je lekker even kunt ontspannen. Er zijn hier geen wc’s of restaurants, maar dit heeft juist wel z’n charme.

Je kunt hier ook een snelle duik in het water nemen. Met de nadruk op snelle, want toen wij hier eind juni waren was het water nog ijskoud!!

Seebensee
Seebensee

De route van Seebensee naar Drachensee/Coburger Hut

Hike tijd: 30 minuten
Stijging: 260 meter – Seebensee 1.657 meter – Coburger Hut 1.917 meter
Niveau: makkelijk

Vlakbij Seebensee vind je nog een prachtig meer, namelijk Drachensee. Hier kun je alleen wandelend naartoe.

Wanneer je de weg langs het meer vervolgt kom je bij een kleine goederen kabelbaan uit. Hier staan hekken waar je de mountainbike aan op slot kunt zetten. Meerdere mensen doen dit, dus maak je vooral geen zorgen.

Start route naar Drachensee

Vanaf hier start ook de hike naar Drachensee. Volg de borden ‘Coburger Hütte’. De route staat vanaf hier heel duidelijk met rode markeringen aangegeven. Reken op een relatief korte, maar steile hike. Wij raden je aan om wel wandelschoenen aan te trekken.

Tijdens de hike omhoog kun je ook Lake Seebensee van bovenaf bewonderen met de Zugspitze op de achtergrond. Alleen daarvoor is omhoog lopen al de moeite waard!!

Drachensee

Je bent aangekomen bij het 2e bergmeer van deze tocht: Drachensee! Dit meer is 1 van de hoogstgelegen meren uit de regio en wordt omringt door bergen.

Wanneer je over het terras van de Coburger Hütte naar de andere kant van het restaurant loopt kom je op een gras heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het Drachensee meer. Het is ook de moeite waard om het pad vanaf hier nog zo’n 15 minuten omhoog te vervolgen. Vanaf iets hoger heb je namelijk een nog mooier uitzicht over de Drachensee.

drachensee

Downhillen: met de mountainbike terug naar de parkeerplaats

Terug hebben wij dezelfde route genomen als heen. Alleen zijn wij vanaf het Ehrwald Almbahn bovenstation naar de parkeerplaats terug gefietst. Volg het grindpad dat net voorbij het in- en uitstap station onder de kabelbaan doorloopt. Al snel gaat dit pad over in een netjes geasfalteerd wegdek. Vanaf hier loopt heel de route kronkelend downhill. Binnen 5 minuten stonden we beneden, maar dat mocht de pret niet drukken!

Tip: mocht je meer dagen de tijd hebben bezoek dan ook de Zugspitze net over de grens in Duitsland! Dit is de hoogste berg van Duitsland en de nummer 1 van ons blog ‘Wandelen in Zuid Duitsland‘!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *