Salfeiner See | Dé hike vlakbij Innsbruck

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Salfeiner See, het kleine bergmeer in Tirol met de meest spectaculaire backdrop van het Kalkkögel gebergte! Op een zonnige dag kun je in het meer de weerspiegeling van deze machtige bergen zien, wat het tot een geliefde plek voor fotografen maakt.

Alles wat je moet weten over Salfeiner See:

  1. Startpunt hike
  2. Route omschrijving hike
  3. In de omgeving: bezoek aan Hoadl

Kalkkögel wordt ook wel vergeleken met de Dolomieten in Italië. Wanneer wij de scherpte pieken zien begrijpen wij helemaal waarom!

De Salfeiner See hike ligt op slechts een half uur rijden van Innsbruck, wat het tot 1 van de dichtstbijzijnde hikes van deze stad maakt! Al met al een plek die je niet wilt missen.

Startpunt Salfeiner See hike

Coördinaten: 47.19126, 11.26163

De Salfeiner See hike start vanaf Parkplatz Salfeinersee. Vanuit Innsbruck rijd je via Axams naar Pafnitz. Hier slag je de ‘Kraftwerk’ straat is. Vanaf het begin al gelijk een erg smalle weg die geschikt is voor wagens tot maximaal 3,5 ton.

Halverwege deze weg kom je een spoorboom tegen waar je bij de automaat €5,- aan parkeerkosten moet betalen. Dit kun je gewoon pinnen. Vanaf hier gaat de weg over in een steil, smal grindpad. Met onze Fiat Ducato camper was dit te doen, maar wel uitdagend, zeker bij tegenliggers.

Salfeiner See

Parkplatz Salfeinersee is klein en officieel is parkeren maar tot 22.00 uur toegestaan. Echter kun je het hek van de parkeerplaats zelf openmaken en hoef je bij de spoorbaan beneden op de terugweg geen QR code meer te scannen. We verwachten niet dat hier vaak politie controleert, maar parkeren na 22.00 uur is uiteraard op altijd op eigen risico.

Ga vanaf de 1e parkeerplaats na het heb gelijk rechts en daarna de 1e weer rechts. Hier ga je normaals over/ door 2 hekken heen en dan bij je bij de start van de trail! Klaar om te hiken?!

Route omschrijving Salfeiner See hike

Tijd omhoog: 1 uur
Tijd omlaag: 40 minuten
Stijging: 500 meter


De parkeerplaats ligt op 1500 meter hoogte en Salfeiner See op 2000 meter hoogte. De eerste 15 minuten van de hike loop je over een breed, steil grindpad. Daarna kom je bij een bord waarop duidelijk aangegeven staat dat je 2 keuzes hebt (zie foto’s hierna). Keuze 1: over het brede grindpad blijven lopen. Keuze 2: het smallere “off road” pad nemen. Wij kozen voor de ‘off road’ route en sloegen dus rechtsaf. Je loopt dan over smallere paden midden in de natuur. Wat betreft tijd geven ze aan dat er geen verschil is tussen route 1 en 2. Wij deden er vanaf dit punt nog zo’n 40 minuten over.

Salfeiner See route
Salfeiner See route

De gehele route staat heel duidelijk aangegeven met rode markeringen en borden. Onderweg word je waarschijnlijk vergezeld door koeien en je hebt een waanzinnig uitzicht over de bergen! Wanneer je een groot kruis tegen komt met een kleine privé berghut ernaast weet je dat je nog steeds goed loopt.

Nog een steil stuk te gaan, maar dit zijn de laatste loodjes! Je kunt het!!

Salfeines

Salfeiner See

Het meer zelf is niet heel indrukwekkend, gewoon een plas water. Water dat niet verdreven helder is of iets dergelijks. Wat maakt Salfeiner See dan zo speciaal? Het is de machtige backdrop van het Kalkkögel gebergte in combinatie met de weerspiegeling van deze bergen in het water.

Wanneer je de kans hebt bezoek Salfeiner See dan tijdens zonsondergang, het mooiste moment van de dag hier!

Salfeiner See hike
Salfeiner See hike

Vanaf Salfeiner See kun je terug keren naar de parkeerplaats, maar je kunt je hike ook uitbreiden. Loop dan vanaf Salfeiner See over de bergrand naar de Grieskogel (2158 meter)! Vanaf hier kun je naar beneden duiken richting Kemater Alm.

Bij de Grieskogel kun je ervoor kiezen de hike nogmaals uit te breiden door via de Breitschwemmkogel en Angerberkhof naar de Schaflegerkogel (2400 meter) te lopen. Van daar loop je naar beneden naar Kemater Alm. Daarna is het nog zo’n 10 minuten lopen naar de Salfainsee Parking. Dit schijnt een prachtige tocht te zijn, die neer komt op op zo’n 15 kilometer lopen (inclusief de hike naar Salfeiner See toe).

In de omgeving: bezoek aan Hoadl

Op zoek naar meer mooie hike gebieden vlakbij Inssbruck? Op slechts een half uur rijden van Salfeiner See kun je de Axamer Lizum kabelbaan nemen naar panoramarestaurant Hoadl! Je komt hier nog dichter bij de Kalkkögel pieken en je kunt hier ook heerlijk wandelen en/of picknicken.

In de zomer is kabelbaan van 23 juni t/m 25 september geopend van donderdag t/m zondag. De prijs voor een retour rit voor volwassenen is €20,50.

Hoadl Hut

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *