Reisverhalen: Casper & Floor op wereldreis

Bas en Bianca van de website vrolijkopreis.nl
Hi, wij zijn Bas en Bianca! We hopen dat je onze gratis blogs leuk en waardevol vindt. Zo ja, vind je het dan leuk om ons werk te steunen?🤗

Casper en Floor van @stewie.the.dream.machine namen afscheid van het stadsleven in Amsterdam om in een 30 jaar oude legerwagen op wereldreis te gaan! Een bus die zij helemaal zelf tot camper hebben omgebouwd!

Op 1 augustus 2020 is hun trip begonnen en wij hadden het geluk om een week met ze op te trekken langs de prachtige kust van Portugal! 

“Het is spannend om je baan op te zeggen en te kiezen voor een hele andere richting dan de meeste leeftijdsgenoten doen. Geen inkomen meer en het verliezen van je veilige haven. Doodeng, maar je krijgt er zooo veel voor terug!”

reisverhalen

Alles achter je laten om je droom achterna te gaan. Zou jij het aandurven? In dit blog vertellen Floor en Casper hun (reis)verhalen.

Change of plans door corona

“Ons originele plan was eigenlijk om onze reis te starten in Azië en Australië. We hadden onze tickets naar Sri Lanka zelfs al geboekt! Door de uitbraak van de pandemie hebben wij onze reisplannen in duigen zien vallen. Wat nu?

We hadden altijd al de droom om een bus te kopen, maar dit nooit gedurfd. Eigenlijk heeft de pandemie ons over de streep getrokken. Binnen no-time waren we trotse eigenaar van een Mercedes 609D, onze Stewie!”

Leven in een camper

Op Instagram zien vanlife foto’s er natuurlijk altijd fantastisch uit, maar hoe is leven in een bus nou echt? Zijn er ook nadelen?

De realiteit

“Vijftig keer per dag je bus schoonmaken. Samen op een postzegel leven. Om de beurt binnen je ‘grote boodschap’ doen. Vis die gaat stinken in de koelkast en de geur die vervolgens een week lang blijft hangen (dit ruik je dan dus 24 uur per dag). En ook altijd fijn: te hard remmen en dan de gehele koelkast-inhoud door de bus zien vliegen. 

Ja er zitten zeker nadelen aan vanlife. Het hoort er allemaal bij. Maar dit weegt niet op tegen alle momenten waarop we sprakeloos waren van de prachtige natuur waar we met onze bus konden slapen. Elke avond adembenemende zonsondergangen en alle fijne mensen om ons heen.”

wereldreis

Favoriete kampeer bestemmingen

“Onze favoriet is: Playa de Guerra in Noord-Spanje. Hier stonden we op een klif, uitkijkend op twee stranden en het prachtige landschap.

Maar ook Portugal (tussen Lissabon en Sagres), het noorden van Tenerife (Benijo!) en Fuerteventura zijn prachtig. Alle bestemmingen hebben iets met elkaar gemeen: het zijn uitgestorven, prachtige locaties waar je kunt wildkamperen midden in de natuur.”

Hoe lukt het jullie financieel om zo lang te reizen? 

“Ten eerste: sparen. Wij hebben van tevoren een begroting gemaakt van wat onze reis zou gaan kosten en hoeveel we daar minimaal voor nodig zouden hebben. Door de aanschaf van de bus is die begroting nogal in de soep gelopen, maar gelukkig zorgen de lage maandelijkse kosten van reizen in een bus voor een hersteld balans.

Floor probeert daarnaast een klein zakcentje te verdienen met het maken van digitale tekeningen van andere vanlifers! Dus onze tips zouden zijn: sparen, ga bewust met je geld om en probeer van je hobby je ‘baan’ te maken.”

reisverhalen

Heeft reizen jullie kijk op de wereld veranderd?

“Het leven in een camper heeft ons leren reflecteren op de huidige maatschappij waarin wij in Amsterdam leven. Het heeft ons doen beseffen dat je heel gelukkig kan worden van weinig spullen, dat je rond kan komen van weinig geld (we leven nu samen van hetzelfde bedrag als onze kale huur in Amsterdam) en dat het fijn kan zijn soms een stapje terug te nemen om beter te luisteren naar wat je zelf wil.”

wereldreis

Welke landen staan nog op de planning?

“Een pandemie heeft ons geleerd: maak geen planning. Dat zorgt alleen maar voor teleurstellingen. We proberen van dag tot dag te leven en te kijken naar onze mogelijkheden. Onze korte termijn planning is overwinteren op de Canarische Eilanden totdat het vasteland van Spanje betere temperaturen zal krijgen. 

Locaties die we graag ooit met de bus zouden willen bezoeken: de Balkan, Turkije, Schotland en Scandinavië.

We hebben daarnaast de droom een langere tijd met onze bus in Berlijn te kamperen en de stoute schoenen aan te trekken en naar India te rijden!”

Wat zouden jullie lezers die twijfelen over een lange reis mee willen geven?

“Gewoon doen! Een wereldreis maken is voor veel mensen een lang gekoesterde droom. Een droom die heel vaak niet in vervulling gaat door bepaalde eisen die mensen zichzelf opleggen. ‘Ik moet eerst nog carrière maken en een drukke periode door’, of ‘ik wil volgend jaar wel gaan, dit is niet het juiste moment’.

Er zal nooit een moment als exact de juiste voelen. Van uitstel komt afstel. Stel voor jezelf een deadline, zorg voor genoeg spaargeld en neem de sprong!”

wereldreis

Mee genieten met de reisverhalen van Casper en Floor? Voeg @stewie.the.dream.machine toe op Instagram!

DIT BERICHT DELEN

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Audio magazine geld verdienen op reis

VERGEET JOUW KORTING NIET

15% KORTING OP HET AUDIO MAGAZINE
GELD VERDIENEN OP REIS

Je bent er bijna! Vul je gegevens via de kortingscode knop in en ontvang deze direct.

Audio magazine geld verdienen op reis

AUDIO MAGAZINE

GELD VERDIENEN OP REIS

Ontvang 15% korting!

Vind antwoord op de belangrijkste vraag: ”Welk remote werk past bij mij?”

Logo Vrolijk op Reis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website, ga je hier automatisch mee akkoord en erken je onze Privacy Policy